Αρχική Διεθνη Πάνω από 10.000 νεκροί!Δώστε άμεσα κάθε βοήθεια στην Τουρκία,πείτε στον Ερντογάν να...

Πάνω από 10.000 νεκροί!Δώστε άμεσα κάθε βοήθεια στην Τουρκία,πείτε στον Ερντογάν να βγάλει το σκασμό!..

644

 

 

Ενας μικρός χιονιάς με θερμοκρασίες γύρω στο μηδέν  με την σύμπραξη “δημοσιογράφων” που καλλιεργούν τα ταπεινότερα ένστικτα των ανθρώπων με την “δημοσιογραφία” τους είναι αρκετός για να μας κάνει να …σκάσουμε μπροστά στην τραγωδία που αντιμετωπίζουν εδώ και ώρες εκατομμύρια πολίτες στην Τουρκία και τη Συρία απο τους απανωτούς σεισμούς των 7,8 και 7,2 ρίχτερ.

Χιλιάδες οι νεκροί,περισότερες χιλιάδες οι παγιδευμένοι σε ερείπια που αργοπεθαίνουν με θερμοκρασίες κάτω απο το μηδέν και καμία βοήθεια,αφού δεν μπορούν να φτάσουν εκεί τα όποια συνεργεία.

Αργά το βράδυ το BBC ανέφερε στους τ΄τιλους του ότι οι νεκροί θα είναι πάνω απο 3.500 ,αλλά άνθρωπος με τον οποίο μιλούσε απεσταλμένος του στον τόπο της τραγωδίας είπε ότι είναι πολύ νωρίς για ακριβή εκτίμηση αριθμού θυμάτων,αφού τα συνεργεία δεν έχουν φτάσει ακόμα σε όλα τα κτήρια που έχουν καταρρεύσει και εκτίμησε ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν και τις 15.000,αλλά σίγουρα θα ξεπεράσουν τις 10.000.

Στην πόλη που είναι κοντά στο είκεντρο του σεισμού ζει και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Στέλιος Κίτσιου,αφού παίζει στην τοπική ομάδα με μεγάλη επιτυχία.Επαιζε στον ΠΑΟΚ,στη συνέχεια στην ομάδα της Άγκυρας και από το περασμένο φθινόπωρο στην Γκαζιαντέπ.

Στη γειτονική Καισάρεια παίζει και διαμένει ο πρώτην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Καϊσερίσπορ Κολοβέτσιος,ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος από το μέγεθος του σεισμού και όσα ακολούθησαν.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πολλές χώρες της Δύσης ,η οποία σπεύδει και καλά κάνει να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τα θύματα της τραγωδίας,των οποίων οι ανάγκες θα είναι ατέλειωτες για χρόνια.

Η Δύση θα στείλει το 90% της βοήθειας που θα λάβει η Τουρκία και μακάρι να φτάσει στα θύματα και να μην γίνει βορά από τους πλιατσικολόγους του διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού της Τουρκίας.

Η Δύση είναι αυτή που υφίσταται τα τελευταία χρόνια κάθε απειλή και ύβρι από τον Ερντογάν και την παρέα που κυβερνούν δικτατορικά την Τουρκία εδώ και χρόνια.

Αυτή η Δύση(δείτε τα συνεχή ρεπορτάζ σε BBC,CNN,ABC, κλπ) τείνει χέρι βοήθειας,το οποίο είναι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό ο Ερντογάν θα θελήσει να το δαγκώσει για να κερδίσει με όποιο τρόπο τις εκλογές που θα γίνουν στις 14 Μαίου.Αν δεν τις ματαιώσει με διάφορες αφορμές και οι σιεσμοί είναι μια τέτοια αφορμή…

Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες που σπεύδουν σύσσωμοι να βοηθήσουν τον χειμαζόμενο τουρκικό λαό θα μπορούν να του πουν όταν το (ξανα)επιχειρήσει να βγάλει το σκασμό…

Αν αυτός και η παρέα του δεν έμεναν στα ασφαλή,πανάκριβα παλάτια και περνούσαν μια παγωμένη νύχτα στα χαλάσματα ενός σπιτιού με τη γη γύρω τους να σείεται,οι επιθανάτιες κραυγές να σκίζουν καρδιές και αέρα τότε ναι, θα έβγαζαν οριστικά τον σκασμό…

Για την ιστορία:ο φονικότερος σεισμός που έχει καταγραφεί είναι 5,5 ρίχτερ στην Κίνα(περιοχή Σανζι) με ένα εκατομμύριο νεκρούς το μακρινό 1556.

Μετά το 2000 έγιναν δυο απο τους φονικότερους σεισμούς της ιστορίας .Το 2004 στην Ινδονησία με 230.000 νεκρούς και το 2010 στην Αϊτή με 220.000 νεκρούς.

Επίσης το 2008 σεισμός είχε περίπου 100.000 νεκρούς στο Πακιστάν.

Ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί είναι τα 9,5 ρίχτερ στη Χιλή κοντά στην πόλη Βαλδίβια στις 22 Μαίου 1960.Το τσουνάμι ύψους 25 μέτρων σκότωσε τα περισσότερα από τα περίπου 2.000 θύματα του σεισμού αυτού.