Αρχική Διεθνη Πως ο Σημίτης “όπλισε” τον Ερντογάν και η Τουρκία τρέχει για “πολεμικό...

Πως ο Σημίτης “όπλισε” τον Ερντογάν και η Τουρκία τρέχει για “πολεμικό επεισόδιο”για να προλάβει τον Μπάϊντεν και τις ΗΠΑ

2354

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Το χαρτί των έντονων προκλήσεων με την ελπίδα να “τσιμπήσει” η Ελλάδα και να δημιουργηθεί πολεμικό επεισόδιο παίζει ο Ταγίπ Ερντογάν στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ελπίζει ότι με ένα πολεμικό “ατύχημα” θα χτυπήσουν το τηλέφωνό του οι “φιλικοί” ηγέτες της Δύσης,όπως ο Ερντογάν και η Μέρκελ.Θα τους υπαγορεύσει “επιθυμίες” του και εκείνοι θα πουν στην Ελλάδα να κάνει πίσω σε βασικά σημεία και να υπάρξει μια συμφωνία μαζί του εκτός του Διεθνούς Δικαίου,ώστε να μην έχει κανείς πρόβλημα.

Ο Ερντογάν βιάζεται να έχει το επεισόδιο μέχρι τα Χριστούγεννα,αρχές Ιανουαρίου,αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίζεται και αναλαμβάνει τυπικά καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Ως τότε θα είναι ο φίλος του Τράμπ και όλα δείχνουν ότι στις 20 Ιανουαρίου 2021 θα ορκιστεί ο Δημοκρατικός Τζο Μπάϊντεν με Υπουργό Εξωτερικών τον Νίκολας Μπέρνς,πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα στην κρίσιμη περίοδο Σημίτη.Ηταν  τότε  που ο Ελληνας πρωθυπουργός παίζοντας “γερμανικά ακραία χαρτιά”με μια ομάδα συνεργατών τύπου Σπύρου Σημίτη(αδελφός του αξιωματούχος του ναθέως γερμανικού κράτους)Ροζάκη,Παγκαλου(παράδοση Οτσαλάν…)προσπάθησε και πέτυχε να επιβάλλει με έντονη αυτοπρόσωπη παρέμβασή του σε μεγάλευρωπαίκά ΜΜΕ,όπως η γαλλική Le Monde μια εικόνα ευρωπαϊκού στυλοβάτη της Τουρκίας.

Βέβαια τότε δεν υπήρχε Ερντογάν…

Ο Μπάϊντεν φαίνεται να κερδίζει το 54% των ψήφων των 27,9 εκατομμυρίων Αμερικανών που ψήφισαν ήδη επιστολικά και προηγείται μέχρι 10 μονάδες στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ομως η εκλογή δεν κρίθηκε αφού σε κρίσιμες πολιτείες,όπως η Φλόριντα που άρχισε ηδη ψηφοφορία κατά στάδια η διαφορά τους είναι 2 μονάδες υπέρ Μπάϊντεν,αλλά με πρόβλεψη στατιστικού λάθους 4 μονάδες.

Θυμίζουμε ότι οι Δημοκρατικοί σε σύνολο ψήφων κέρδισαν με 3,1 εκατομμύρια ψήφους παναμερικανικά,αλλά πρόεδρος έγινε ο ΤΡάμπ κερδίζοντας πολιτείας ,όπως η Φλόριντα κ.α με πολλούς εκλέκτορες.

Οι εκλογές αυτές στις ΗΠΑ έχουν μια διάσταση που μπορεί (από σπόντα) να είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα.Οι δυο υποψήφιοι συγκροούονται σε θέματα προσωπικής διαφθοράς.

Ο Τράμπ κατηγορεί τον υιό Μπάϊντεν ότι έχει κακή προσωπική ζωή στο παρελθόν και επιχειρημαιτκά συμφέροντα στην Ουκρανία.

Ο Μπάϊντεν κατηγορεί τον Τράμπ ότι έχει προσωπικά βρόμικα συμφέροντα στη Ρωσία και στην Τουρκία του Ερντογάν,όπου συνεργάζεται με την ευρύτερη και διεφθαρμένη οικονομικά οικογένεια Ερντογάν.

Ετσι ο Μπάϊντεν χθες το βράδυ έδωσε παναμερικανική συνέντευξη με συντονιστή τον Τζώρτζ Στεφανόπουλο,αξιωματούχο επι Κλίντον και επιφανές στέλεχος της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.Μάλιστα δόθηκε ο λόγος με ερωτήσεις και σε δυο Ελληνοαμερικανούς (Αργύρης και Πολυτάρχου) ,οι οποίοι έθεσαν θέματα που αφορούν και τα ελληνοτουρκικά και ο Μπάϊντεν είχε την ευκαιρία να πάρει θέση και να ζητήσει και πάλι απο την Τουρκία σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των υποχρεώσεων ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Η πιθανότητα να διοριστεί Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ο Νίκολας Μπέρνς έαν ο ΜΠάϊντεν γίνει πρόεδρος είναι μεγάλη,χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι η Ελλάδα πρέπει να πανηγυρίσει προκαταβολικά.

Επι Σημίτη πρωθυπουργού ο Ν.Μπέρνς είχε δώσει συνέντευξη στον σημερινό διευθυντή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Αλ.Παπαχελα,τότε ερευνητή στο ΜΕΓΚΑ.

Σε μία έρευνά του τότε ο Α.Ππαχελάς πήρε δηλώσεις και απο τον πρεσβευτή Νικ.Μπέρνς , οποίος έλεγε ότι η πραγματική διαφορά της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι τα πετρέλαια και οι υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο-Ανατ.Μεσόγειο και οι ΗΠΑ είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τις δυο πλευρές.

Ηταν η πρώτη δημόσια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ότι υπάρχουν τέτοιες ποσότητες υδρογονανθράκων.

Προκλήθηκε θέμα και οι δηλώσεις αυτές του πρεσβευτή τελικά κόπηκαν και η συνέντευξη προβλήθηκε λογοκριμένη χωρίς αυτές!!!

Λίγο αργότερα μάλιστα ο Θ.Πάγκαλος υπουργός Εξωτερικών αποκαλούσε “γραφικούς”εκείνους που είχαν ανακαλύψει πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες στην περιοχή μας και είπε “ας μας δείξουν κι εμάς που τα βρήκαν”…

Περσινά ξυνά σταφύλια είναι αυτά;

Οοοχι!Μόλις πριν λίγες ημέρες στις 13 Οκτωβρίου 2020 η διευθύντρια του γραφείου του Κ.Σημίτη,η κ.Χριστόινα Πουλίδου αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για να απαντήσει στις εναντίον Σημίτη κατηγορίες ότι προσπάθησε να καταστήσει την Τουρκία ευρωπαϊκό στυλοβάτη.

Και γράφει στην επιστολή ότι “ο κ.Σημίτης επεδίωξε την ένταξη της τουρκίας στην Ενωση για να τη δεσμεύσει σε συνεργασία και εγκατάλειψη των παράλογων αξιώσεων της” και ως παράδειγμα έφρε την σύνοδο του Ελσίνκι,όπου εκφράστηκε η ευχή τα κράτη μέλη να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για επίλυση κάθε εκκρεμούς συνοριακής(!!!)διαφοράς και άλλων συναφών θεμάτων”.

Αυτή ακριβώς είναι η διατύπωση που κάνει και σήμερα η διευθύντρια του γραφείου του επι 8 χρόνια Ελληνα πρωθυπουργού.Οτι δηλαδή έχουμε συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή(ποιά;)θέματα με την Τουρκία!

Η επιστολή εστάλη διότι η εφημερίδα επανέφερε το άρθρο που είχε δημοσιεύσει ως πρωθυπουργός το 2003 ο Κ.Σημίτης,όχι σε κάποια γερμανική εφημερίδα,όπου είχε “ελευθέρας”,αλλά στη γαλλική Le Monde.

Στόχος του να διαβάσει το γαλλικο και ευρωπαϊκό κοινό,αλλά και το “ειδικό” κοινό της έγκυρης αυτής εφημερίδας ,το κοινό δηλαδή που ασκεί παγκόσμια εξουσία.

Ηταν απόλυτη ανάγκη για το γερμανοτουκικό άξονα να γραφεί άρθρο απο τον Ελληνα πρωθυπουργό στην “ναυαρχίδα” του γαλλικού τύπου διότι κύριος εκφραστής της άποψης ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει θέση στην ΕΕ ήταν ο πρ. Πρόεδρος της Γαλλίας Valery Giscard d’Estaing.Ο Ντ Εστέν είχε βγει τότε “στα κάγκελα” προορατικά,καθώς έβλεπε κατα πού πήγαινε η Τουρκία με συνεχή “πειράματα”τύπου Ερμπακάν και Ερντογάν στην Δημαρχία της Κωνσταντινούπολης…

Με τον στυλοβατη της σημερινης Ευρώπης…

Στο άρθρο του  αυτό λοιπόν  ο κ.Σημίτης μεταξύ άλλων έγραψε και τα εξής αδιανόητα και ανιστόρητα:

“Η Τουρκία είναι μία μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη από τον 16ο αιώνα και η Οθωμανική Αυτοκρατορία έπαιξε ένα ρόλο στη δημιουργία της Ευρώπης που υπάρχει σήμερα …”

Το αδιανόητο και ανιστόρητο είναι ότι απλά εκείνη την εποχή ο Σουλεϊμάν κατακτούσε με πόλεμο την Ευρώπη και έστελνε τους αιχμαλώτοπυς(50% του ουγγρικού πληθυσμού μεταξύ άλλων…) σε σκλαβοπάζαρα.Αυτού του είδους τη συμβολή στην ευρώπη του σήμερα είχε και ο κ.Σημίτης καταλήγει για να σβήσει τον Ντ Εστέν ότι “σε κάθε περίπτωση η Τουρκία μπορεί να είναι μέλος στην Ε.Ε.”

Προσέξετε το “σε κάθε περίπτωση”.Δηλαδή ό,τι και να κάνει,ό,τι και να διεκδικεί!

Ο κ.Σημίτης με το άρθρο του σκορπίζει και ευχαρίστηση στο βαθύ γερμανικό κράτος καθώς γράφει ότι ” Η Γαλλία εισήγαγε την Τουρκία στην Ευρώπη με την συμμαχία του Φραγκίσκου με τον Σουλεϊμαν.”

Η “λεπτομέρεια” που δίνει την ευχαρίστηση είναι οτι η συμμαχία που πράγματι υπήρξε και αμαυρώνει την γαλλική διαδρομή απέβλεπε στο να νικήσει ο Φραγκίσκος τους γερμανούς Αψβούργους…

Από τότε που έγιναν αυτά πέρασαν 17 χρόνια.

Προφανως τα πράγματα τώρα στο παρασκήνιο βρίσκονται σε μεγάλη κινητικότητα γιαυτό ο κατα κανόνα σιωπηλός “αρχιερέας της διαπλοκής” κατά Καραμανλή αποφασίζει να εμφανισθεί με τον πιο επίσημο τρόπο,δηλαδή με επιστολή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Αισθάνεται προφανώς ότι καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσλαμβάνει στο κυβερνητικό σχήμα ευρύ αριθμό προσώπων απο την τότε ομάδα Σημίτη θα σκαλίσουμε το παρελθόν.

Το βλέμμα του Ερντογάν προσέξτε…

Και θα βρει κανείς στοιχεία για μια φιλογερμανική ελίτ στην πολιτική μας σκηνή.

Αυτή η ελίτ κατά σύμπτωση προωθούσε στην Ελλάδα την “καλή Τουρκία του Ερντογάν” με δημιουργία κοινών επιχειρήσεων(βλ Αστέρα Βουλιαγμένης κ.α.) και θέληση να ξαναγράψουμε σωστά την…Ιστορία!

Αυτή ελίτ κατα σύμπτωση είχε αντιρρήσεις για στενή συνεργασία,πόσο μάλλον στρατιωτική συμμαχία,όπως σήμερα,με το Ισραήλ.

Αυτή ελίτ με τα φερέφωνα στα ΜΜΕ της διαπλοκής καλλιεργούσαν την εικόνα της Τουρκίας που θα είναι “χωροφύλακας της περιοχής”,πανίσχυρη οικονομικά και άρα να σπεύσουμε να τα έχουμε καλά μαζί της.

Αυτή η ελιτ καλλιεργούσε την παραπληροφόρηση ότι ο δρόμος προς τις ΗΠΑ περνάει οπωσδήποτε απο το Βερολίνο,κάτι ψευδές,ανιστόρητο,προβοκατόρικο και τορπίλλη στις αρραγείς σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ από τις αρχές του 1900,απέναντι στη Γερμανία…

Οταν η Τουρκία εχτιζε την Ευρώπη του σήμερα.Φωτογραφίες απο τη Γενοκτονία…

Αυτή ελιτ υπολογίζει ότι ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε πόσο διορατικός και σωστός ήταν ο πιο αγαπητός στους Γερμανούς Ελληνας πρωθυπουργός,δηλαδή ο Κ.Σημίτης.

Τόσο διορατικός ,όπως τότε  που έγραψε άρθρο με το οποίο ζητούσε να μην μπει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ενωση και εξηγούσε ως ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  “Γιατί είμαστε εναντίον της εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ”!!!

Το δημοσίευσε στο έγκυρο περιοδικό “Πολιτικά θέματα” με τίτλο “Γιατί είμαστε εναντίον” (αριθμός τεύχους 335 – 336, 2.9.1980) και αυτό το περιοδικό το αναλάβαμε εμείς την περίοδο που εκείνος έγινε πρωθυπουργός και υπερηφανευόταν ότι έβαλε με μεγάλο κόλπο την Ελλάδα και στο ευρώ,όχι μόνο στην ενωση…

Αυτής της σταθερότητας είναι,τόσο διορατικός στα μελλούμενα,ώστε τα γραπτά του να αποτελούν βέλη στη φαρέτρα του Ερντογάν, ο οποίος επιθυμεί να δημιουργηθεί ένα αντιγαλλικό μέτωπο στην Ευρώπη και σε αυτό η Τουρκία  έχει “συμμαχίσει” με τη Γερμανία από τις αρχές του 1900…

Στα Κατεχόμενα εξελέγη ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος θεωρείται απλό ενεργούμενο του Ερντογάν και ο μοχλός με τον οποίο θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ανεξάρτητο τουρκοκυπτιακό κράτος,ώστε η μισή Κύπρος να παραμείνει εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης για να επιδιώκει συμφωνία για τον ορυκτό πλούτο,όχι στη βάση ενιαίου κυπριακού κράτους με διανομή πόρων στις δυο κοινότητες,αλλά ανεξάρτητου κράτους με αυτοτελές δικαίωμα…

 

ΥΓ Ζούμε σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει ανάγκη οποιονδήποτε μπορέι να σηκώσει ένα τηλέφωνο προς ξένο ηγέτη η να γνωρίζει τους λάκκους κάτω απο την φάβα που απλώνουν στην περιοχή μας πολλοί για ξένα συμφέροντα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν και είναι ο ΜΟΝΟΣ εκτός Κωνσταντίνου Καραμανλή πρόεδρος της Δημοκρατίας(και πολιτικός) που είχε και εχει αυτή τη δυνατότητα.Και ο Κυριάκος έκανε ό,τι θα έκανε ο …Σημίτης.Ψήφισε στη θέση του μια Ρεπ…,συγνώμη την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,γνωστού πολιτικού διαμετρήματος και ύψους…