Αρχική Δικαιοσυνη Νέο σοκ αργοπορίας στη Δικαιοσύνη! Υπουργός του Κυριάκου χαρακτηρίζει “αείμνηστο” τον...

Νέο σοκ αργοπορίας στη Δικαιοσύνη! Υπουργός του Κυριάκου χαρακτηρίζει “αείμνηστο” τον Βγενόπουλο!!!Ο Μαρτινης καταδικάστηκε μετά …23 χρόνια για μίζα 3 εκατομ ευρώ!!!

1310

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μόλις πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και φιλέλληνας λόγω της κρητικής οικογένειας Κουναλάκη Καμάλα Χάρις στην ΠΡΩΤΗ τετ α τετ συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλιώς τα είπε…

Δεν του έδωσε συγχαρητήρια για το “κράτος Δικαίου” που έχει εγκαθιδρύσει και το οποίο διαφήμισε λέγοντας ότι διέγραψε τον δημοσιογράφο -ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο γιατί αμφισβήτησε το κράτος Δικαίου μιλώντας για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Δεν του έδωσε εύσημα για κράτος που επέστρεψε στην κανονικότητα.

Ουσιαστικά του τράβηξε το αυτί για τους αντίθετους ακριβώς λόγους και του ζήτησε να εξηγήσει γιατί το ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ενός μαύρου αμερικανού πολίτη(Χέντερσον,φωτο πανω) στις 7 Ιουλίου 2017,υπόθεση που δεν χρειαζόταν έρευνα προσδιορισμού ενόχων για πάνω απο ένα μήνα πέντε(5)χρόνια μετά δεν έχει εκδικαστεί ούτε σε πρώτο βαθμό!

Απο αυτά τα 5 χρόνια τα τρία είναι χρόνια εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Προφανώς και η Αμερικανίδα Αντιπρόεδρος δεν υπολογίζει μόνο την παραγραφή,αλλά τη συγκάλυψη μέσω εξαφάνισης φυσικά η τεχνητά στοιχείων και μαρτύρων.

Μπορεί να υπολογίσει κανείς τη σημασία αυτής της παρέμβασης καθώς εκδηλώθηκε τις κρίσιμες ώρες της ρωσικής εισβολής σε περιοχές της Ουκρανίας που θεωρεί περιοχές ρωσόφωνων.Αντί να βγαίνει προς τα έξω απο αυτή τη συνάντηση ότι συζητήθηκαν θέματα αυτής της κατηγορίας βγήκε τράβηγμα αυτιού για το χάλι στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε….θεωρητικά.Με ανακοίνωσή της ζήτησε να μην γίνονται παρεμβάσεις και υποδείξεις και αυτό είναι σωστό ως προς την ανεξαρτησία των δικαστών στην κρίση τους.

Η ανακοίνωση δεν αφορά την αθλιότητα της συγκάλυψης σκανδάλων μέσω της μεθόδου να μην φτάνουν στην κρίση των δικαστών έγκαιρα και με πλήρη στοιχεία.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι,στις 24/2/2022,τις ώρεςπου η παγκόσμια κοινότητα είχε στραμμένη την προσοχή της στην Ουκρανία υπάρχουν και σοκαριστικά νέα που αφορούν και την Δικαιοσύνη.

Το σκάνδαλο Βγενόπουλο,ο δικηγόρος του οποίου Μιχ.Δημητρακόπουλος δικαιώνει πλήρως την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.Θάνου λέγοντας ότι ήταν θύμα μιας απατεώνισσας είναι αναμφισβήτητα τεράστιο δικαστικό,πολιτικό,οικονομικό σκάνδαλο.

Οι κύπριοι θεωρούν ότι η σκανδαλώδης επέλαση Βγενόπουλου  στην Κύπρο μέσω της Λαίκής τράπεζας τσάκισε την κυπριακή οικονομία.

Το θέμα “εκλεισε” και ξανάνοιξε όταν μια εισαγγελέας έγραψε σε 3 ημέρες 803 σελίδες  πρόταση αρχειοθέτησης!!!

Ο Βγενόπουλος που έχασε κατα κράτος όλες τις(30-40) δίκες εναντίον του σπουδαιότερου στην εποχή μας ερευνητή δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη πέθανε αιφνίδια στο σπίτι του και όχι στο νοσοκομείο του.Ουδεμία φωτογραφία του νεκρού δημοσιεύθηκε και η φημολογία για το τι ακριβώς συνέβη δεν έχει κοπάσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτιαξε το 2019 την πρώτη του Κυβέρνηση και σε αυτή θέση Υπουργού έλαβε και ο κ.Διαματάρης της γνωστής εγκυρότατης και πολύτιμης για την Ομογένεια και την Ελλάδα εφημερίδα “ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ”.

Λίγο αργότερα παραιτήθηκε όχι με τις καλύτερες συνθήκες.

Στις 24/Φεβρουαρίου2022 ο ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ περι Βγενόπουλου, στον οποίο τον προσδιορίζει ως …αείμνηστο!!!

Χρειάζεται άλλο σχόλιο;

Να περιμένουμε να μετονομαστεί η Πανεπιστημίου/ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ σε οδό “αειμνήστου Ανδρέα Βγενόπουλου”;

Να περιμένουμε πρόταση της Ελλάδας να ονομαστεί η λεωφόρος της Λευκωσίας στην οποία βρίσκεται το Υπουργείο ΟΙκονομικών της ως “Λεωφόρος Ανδρέα Βγενόπουλου”;

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 το 5 μελές Εφετείο Αθήνας ανακοίνωσε την απόφασή του για το μέγα σκάνδαλο ΜΙΖΑΣ στον Ερυθρό σταυρό.Στο εδώλιο ο Ανδρέας Μαρτίνης και η συζυγός του.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε να …αθωωθεί η συζυγος γιατί απλώς τα πήρε ο συζυγος Μαρτίνης.

Πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.Ακριβώς σε τόσα χρόνια είχε καταδικαστεί ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ γιατί ζήτησε,λέει,10 χιλιάρικα τα οποία δεν πήρε ποτέ και ο καταγγέλλων ωφελήθηκε κατά 1,5 εκατομ από την καταγγελία.Στο δικαστήριο ΚΑΜΙΑ απόδειξη ότι ζήτησε χρήματα.Ούτε μαγνητοταινία,ούτε έγγραφο τίποτα.Στην Τράπεζα δεν είχε χρήματα ούτε κανονικού μισθωτού…

Στο δευτεροβάθμιο εξαφανίστηκαν οι μάρτυρες αστυνομικοί ατιμώρητοι γιατί, λέει, δεν τους ειδοποίησαν και το δικαστήριο έγινε κανονικά!Η εξαφάνιση βόλευε στην καταδίκη και όχι το αντίθετο…στο δευτεροβάθμιο ξανακαταδικάστηκε σε 6-7 χρόνια.Χωρίς αξαγορα,χωρίς αναστολη!Περίπου ένα χρόνο για κάθε χιλιάρικο που ΦΕΡΕΤΑΙ αναπόδεικτα να ζήτησε αν και είχε κάνει ΠΡΙΝ πόρισμα φωτιά κατά αυτού που υποτίθεται ότι θα ωφελούσε…

Ετσι ακριβώς τα είπαμε στο δικαστήριο ως μάρτυρες και το δικαστήριο δεν μας αμφισβήτησε κάνοντας έστω μια αντίθετη παρατήρηση την ώρα της κατάθεσης.Μας άφησε να φύγουμε όσο πιο ήσυχα.Και μετά έβγαλε την απόφαση-κεραυνό. Αυτή ήταν μια δικαστική κρίση και είναι αυτή την οποία σεβόμαστε μεν κρίνουμε δε τον πιο αρνητικό τρόπο.

Ο Μαρτίνης αποδεδειγμένα πήρε τη ΜΙΖΑ και βρέθηκαν όλα τα στοιχεία με την οφσορ εταιρεία στο εξωτερικό κλπ Ηταν 3,1 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία “Χοσπιτάλια”

Στο Δευτεροβάθμιο καταδικάστηκε σε …5 χρόνια με αναστολή ,ελαφρυντικά προτέρου εντίμου βίου,καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κλπ.Δηλαδή περίπου ένα χρόνο  φυλακή με εξαγορά και αναστολή για κάθε εξακόσιες χιλιάδες(600.000) ευρώ!

Τι σχέση έχει αυτό με την …Καμάλα Χάρις και τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο Ανδρέας Μαρτίνης ΔΕΝ ήταν παρα ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ όργανο του σκανδάλου και της καταστροφής του Ερυθρού Σταυρού.Ηταν απλά ένας “μπροστινός” με πολιτικούς πίσω του και μεγαλοδημοσιογράφους ,ως “φρουρούς επικοινωνίας”,έναντι φοβερών μισθών των χιλιάδων ευρώ το μήνα!

Ο Κώστας Μητσοτάκης ,μέσω του Νικήτα Κακλαμάνη μας έδωσε τον πρώτο ογκώδη φάκελλο και αρχίσαμε την αποκάληυψη του σκανδάλου ,το οποίο τότε ο Κώστας Μητσοτάκης μας το χαρακτήρισε ως “το μεγαλύτερο στο ελληνικό κράτος”.

Πότε μας έδωσε το φάκελλο;

Το 1998-99.

Το δικαστήριο που καταδίκασε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 τον Ανδρέα Μαρτίνη σε ουσιαστικό χάδι (με τη συζυγό του επίσης) προσδιόρισε το χρόνο της μίζας.Πότε άρχισε,πότε ολοκληρώθηκε.

Ως της σύμπτωσης!

Η πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο Μαρτίνης στις 24/2/22 άρχισε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2003!

Τότε γράφαμε αλλά ο Μαρτίνης απολάμβανε το κότερό του…

Μετά το 2003,όλως τυχαίως,στον Ερυθρό σταυρό του Μαρτίνη εντάχθηκε και η γνωστή εξαδέλφη του Κώστα Μητσοτάκη και ο Μαρτίνης μας έδειξε…τι εστί βερύκοκο!

Ομορφος κόσμος ,ηθικός…

ΥΓ.Ολως τυχαίως αυτές τις ώρες ανακοινλωθηκε ότι τελικά ο Φρουζής της ΝΟΒΑΡΤΙΣ παραπέμπεται σε δίκη για δωροδοκίες.

Θα ανοίξει το στόμα του;Θα δώσει στοιχεία δωροδοκηθέντων;

Υπάρχει και το άλλο με τον Τοτό…