Αρχική Αθλητικα Σάλος στο Τσάμπιονς λιγκ με τουρκική ομάδα-Θρίαμβος του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη!

Σάλος στο Τσάμπιονς λιγκ με τουρκική ομάδα-Θρίαμβος του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη!

779

 

Μέγας θρίαμβος του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη επι της Μπάρτσα του Σάρας Γιασικεβίτσιους και του Νικ Καλάθη με 96-88 με οδηγό τον αλάνθαστο Σλούκα(15 πόντοι,10 ασίστ ,3 ριμπάουντ)και το άψογο κοουτσάρισμα του Μπαρτζώκα.

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού θα ήταν το θέμα της ημέρας στο μπάσκετ της Ευρώπης και θα ψάχναμε κάτι παρόμοιο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολα όμως τα επισκιάζει μια περίεργη ,αλλά πολύ θεαματική και πρωτοφανή στην ιστορία του θεσμού διακοπή αγώνα.Στην κορύφωση της αντιπαράθεσης Γαλλίας-Τουρκίας η αγαπημένη ομάδα του Ερντογάν(είναι δηλωμένος οπαδός της) Μπασάκσεχιρ έπαιζε με την ομάδα του σείχη Νάσερ Κελαϊφί απο το φιλικότατο προς την Τουρκία Κατάρ.

Σε κάποια στιγμή οι παίκτες της τουρκικής ομάδας δήλωσαν ότι αποχωρούν γιατί ο τέταρτος διαιτητής έκανε ρατσιστικό σχόλιο κατά ενός μαύρου ποδοσφαιριστή της τουρκικής ομάδας.

Μαζί και σε ένδειξη συμπαράστασης αποχώρησαν και οι παίκτες της Παρί.Ολα αυτά δυο ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής ,όπου ο Μακρόν και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες περιμένουν με άγριες διαθέσεις τον γραφικό και επικίνδυνο Ερντογάν,έτοιμοι για κυρώσεις.

Μόνο τυχαία φυσικά δεν είναι όλα αυτά που συνέβησαν ανεξέρτητα από την τελική τύχη του θέματος.

Λεπτομέρεια είναι βέβαια ότι η τουρκική ομάδα είχε ούτως η άλλως αποκλειστεί απο κάθε διοργάνωση.Ο αγώνας θα διεξαχθεί μάλλον στις 9/12

Ολοκληρώνοντας την αναφορά στον Ολυμπιακό να σημειώσουμε ότι και πριν τον αγώνα ο Σάρας είχε δηλώσει ότι φοβάται τον Ολυμπιακό και τον χαρακτήρισε πολύ δυνατή ομάδα.Δεν είχε άδικο και παίκτες που είχαν περάσει απο τη Μπάρτσα,όπως ο Βεζενκοφ ,ο Παπανικολάου είχαν καταπληκτική απόδοση,έβαλαν μαζί 22 πόντους,ο Μακκισικ που έκανε επίσης πολύ σπουδαίο μαςτ ,όπως και ο Μάρτιν(17 π,8 ριμπαουντ)έβαλε 16 πόντους και είχε 4 ασιστ

Στα άλλα ματς η Αρμάνι αφού έχασε στο γήπεδό της απο τον ΠΑΟ πήγε και νικησε 102-93 την Χίμκι στη Μόσχα και η Αναντολού νίκησε την Βιλερμπάν με 72-68.

Θα επανέλθουμε αργότερα με τα φοβερά ματς του Τσάμπιονς λίγκ,όπου η Γιουνάϊεντ π’ηγαινε εξ αρχής  να αποκλειστεί αφού κατάφερα να χάνει 2-0 στα πρώτα 12 λεπτά με τη Λειψία (τελικό 3-2 και αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λίγκ)στο ενώ η Γιουβε με  2 γκολ του Κριστιάνο και του Μακένι κέρδισε άνετα  3-0 στη Βαρκελώνη την Μπάρτσα του περιπατητή Λιονέλ Μέσι, οποίος φαίνεται ακι απο τη Σελήν ότι παίζει με το μυαλό μακριά από τη Μπάρτσα ,στην οποία μεγάλωσε.