Αρχική Αθλητικα Σοβαρός Ολυμπιακός στο Μόναχο,ασόβαρη εθνική στη Μάλτα, ο “ΠΑΟ” νίκησε την εθνική...

Σοβαρός Ολυμπιακός στο Μόναχο,ασόβαρη εθνική στη Μάλτα, ο “ΠΑΟ” νίκησε την εθνική Ρουμανίας!

475

Σοβαρός ο Ολυμπιακός με ρόστερ καλών παιχτών που μπαίνουν και βγαίνουν ωθώντας την ομάδα προς τη νίκη.Στο Μόναχο σε καμία στιγμή δεν απειλήθηκε από τη φιλόδοξη Μπάγερν του Τρινκιέρι και νίκησε με 82-71.Καλύτερος ήταν ο Βεζένκοφ με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ,ακολούθησε ο Σλούκας με λιγότερο χρόνο ,καλός και ο Λαρετζάκης με τον Γουόκαπ και τον Φαλ.

Ετσι μετά την εθνική που προκρίθηκε νικώντας το Βέλγιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δείχνει στην Ευρώπη ότι φέτος θα χτυπήσει την κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Τα δεκάλεπτα: 11-27, 34-40, 54-67, 71-82.

Μπάγερν (Αντρέα Τρινκιέρι): Βάιλερ-Μπαμπ 7 (1), Ουίνστον 8 (2), Γκίφεϊ 2, Χάντερ 5 (1), Μπόνγκα 11 (1), Γιάραμαζ 12 (1), Λούτσιτς 9 (1), Ομπστ 9 (3), Ρούμπιτ 2, Γκιλεπσί 6.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 9 (1), Κέιναν 7 (1), Λαρεντζάκης 3, Φαλ 16, Σλούκας 14 (2), Βεζένκοφ 20 (2), Παπανικολάου 5 (1), Μπολομπόι 2, Πίτερς 2, Μπλακ 2, ΜακΚίσικ 2.

Αντίθετα με τον σοβαρό Ολυμπιακό,η Εθνική Ελλάδας με πολλές δοκιμές του Γκουστάβο Πογιέτ δεν ήταν καθόλου μα καθόλου σοβαρή και αξιόμαχη στη Μάλτα και μόνο ο Μπακασέτας δείχνει να παλεύει σε διάρκεια.

Με ωραίο γκολ δικό του η εθνική προηγήθηκε στο 39,χωρίς να δείχνει μεγάλη διαφορά από τη Μάλτα. Στο β ημίχρονο φαινόταν ότι η Μάλτα είναι μια σουπερ ομάδα και η Ελλάδα ερασιτέχνες που πήγαιναν αργά στη μπάλλα,χωρίς δύναμη και δεν άλλαζε πάνω από 3-4 φορές συνεχόμενες τη μπάλλα.Ο Χατζηγιοβάνης και ο Ιωαννίδης έτρεχαν μπροστά,αλλά η μπάλλα δεν έφτανε σοβαρά εκεί.Η Μάλτα ανέτρεψε το σκορ και πάλευε με νύχια και δόντια για νίκη που για εκείνη θα ήταν πολύ σπουδαία.Ο Φούντας βρήκε τη μπάλλα μπροστά του σε μια καλή προσπάθεια του Κυριακόπουλου και ισοφάρισε 4 λεπτά πριν το τέλος σε 2-2.

Για την έλλειψη μαχητικότητας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και αυτό το έδειξαν οι τρεις παίκτες του ΠΑΟ που παίζουν στην Εθνική Σλοβενίας.Ο Σπόραρ έβαλε το δεύτερο γκολ,ο Τσέριν ήταν αριστος στο κέντρο και ο Βέρμπιτς επίσης για 80 λεπτά ήταν εξαιρετικός.Η Σλοβενία νίκησε με 2-1.