Αρχική Αθλητικα Σούπερ Εθνική πάει για πρόκριση-Εχασε ο Θρύλος απο τη Μπάρτσα.

Σούπερ Εθνική πάει για πρόκριση-Εχασε ο Θρύλος απο τη Μπάρτσα.

164

Η Εθνική Ελλάδας έδειξε χαρακτήρα από την εποχή που με Οτο και Σάντος ήταν φόβητρο όλων στην Ευρώπη και στο παγκόσμιο έφτασε στους 16.

Νίκησε άνετα στην Ιρλανδία 2-0 και θα μπορούσε να πετύχει και μεγαλύτερο σκορ.Το κυριότερο είναι ότι παρά τις 17 τελικές των Ιρλανδών δεν κινδύνευσε.Μόνο 4 ήταν στην εστία και αυτές -εκτός μιας-όχι ιδιαίτερα δύσκολες.Τα γκολ Γιακουμάκης και ο (λία 100)Μασούρας.Και τώρα μένει το ντέρμπι με την Ολλανδία τη Δευτέρα.Αν η Εθνική κερδίσει μάλλον κλειδώνει απευθείας πρόκριση!

Ιρλανδία (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου, Ντόχερτι, Κόλινς (46′ Μάνινγκ), Ντάφι, Σκέιλς, Μπράουνι (71′ Τζόνστον), Κάλεν, Ογκμπένε (85′ Ίντα), Σμόλμπον (71′ Ρόμπινσον), Νάιτ, Φέργκιουσον.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (64′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (88′ Σιώπης), Μασούρας (88′ Κουλιεράκης), Πέλκας (64′ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (70′ Ιωαννίδης).

Η Γαλλία χάρη στον Εμπαπέ πέρασε νικηφόρα και απο την Ολλανδία με 2-1 και έκανε το 6 στα 6 και κλείδωσε την πρόκριση στο Γιούρο 24.

2ος όμιλος

Ιρλανδία-Ελλάδα 0-2 (21΄ Γιακουμάκης, 45΄+4 Μασούρας)

Ολλανδία-Γαλλία 1-2 (84΄ Χάρτμαν – 7΄, 53΄ Μπαπέ)

ΜΠΑΣΚΕΤ-ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Στη φετινή Ευρωλίγκα τα πάντα μπορούν να συμβούν με μοναδική προς το παρόν εξαίρεση τη Ρεάλ και ίσως την Μπαρτσελόνα που δείχνει πολύ δυνατή.

Ολες οι ομάδες δείχνουν ικανές να κερδίσουν και να χάσουν παντού εκτός και εκτός έδρας και αυτό υπογραμμίζεται απο τις μεταγραφές που ανακάτεψαν πολύ την τράπουλα,Παίκτες απο το ΝΒΑ στη Μπάγερν,απο τη Ρεάλ στον Ερυθρό Αστέρα και πάει λέγοντας.

Προφανές έιναι οτι οι προπονητές που θα καταφέρουν να φτιάξουν συστήματα με χημεία παικτών θα επιβιώσουν.

Η Μπαρτσελόνα χτύπησε τον Ολυμπιακό σε ένα σημείο στο οποίο πέρυσι ο Ολυμπιακός έδειχνε πολύ δυνατός.Στα τρίποντα.Με 15 στα 25 αντιμετώπισε το πρόβλημά της στη ρακέτα με τους ψηλούς του Ολυμπιακού και το 15 στα 25 χρειάζεται βέβαια και τύχη.

Τελικό σκορ 77-68 με τον Ολυμπιακό να παλεύει στους 3-4 πόντους πίσω στα 2 τελευταία λεπτά,αλλά ο Αμπρίνες τον “σκότωσε” όταν πίστεψε ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Μόνο 4 ομάδες στις 29 έκαναν το 2 στα 2 στηνΕυρωλίγκα και μένει η Μακάμπι που λόγω του πολέμου δεν έδωσε το δεύτερο παιχνίδι της με την Ολύμπια Μιλάνο.

Ακολουθεί η λεγόμενη “διαβολοεβδομάδα” με διπλά παιχνίδια για όλους.