Η κορυφαία είδηση ότι η Εφές πήρε το πρωτάθλημα(Ευρωλίγκα)Ευρώπης κερδίζοντας σε τελικό θρίλερ την Μπαρτσελόνα του Καλάθη και του Σάρας.Σκόρ 86-81 με κορυφαίο τον Μίτσιτς (25 ποντους) από τη νικήτρια και τον Χίγκινς από την άλλη.Ο Καλάθης εκτός ουσιαστικά λόγω τραυματισμού.
Η δεύτερη η πρεμιέρα με νίκη του Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός επί του Σαρντί,Νο 58 του ταμπλώ.
Απο εκεί και πέρα η μέρα γεμάτη…
Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού στηριζόμενη σε Ελληνίδες και μόνο παίκτριες,αν και μπορούσε να έχει και ξένες-σάρωσε τα πάντα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.Πήρε πρωτάθλημα ευρώπης,,πήρε σήμερα πρωτάθλημα Ελλάδας(7-4 την Βουλιαγμένη) και Κύπελλο Ελλάδας.
Στον αντίποδα το ποδόσφαιρο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.Οι περισσότερες επαγγελματικές ομάδες με στόχο το κέρδος και μόνο διατηρούν τα αρχικά τους ονόματα,αλλά δεν έχουν καμία άλλη σχέση με την ιστορία των ομάδων,καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών είναι απλά επαγγελματίες,όπως και οι υπάλληλοι διαφόρων εταιρειών ανά τον κόσμο.Το ίδιο γίνεται και στο επαγγελματικό μπάσκετ.
Στον τελικό της Ευρωλίγκα η Εφές είχε έναν τούρκο παίκτη(Σανλί) και η Μπαρτσελόνα τον 40χρονο θρυλιό Πάου Γκασόλ και τον Κλαβέρ.
Στο ποδόσφαιρο τον εθνικό κορμό διατηρούν πάντως οι ομάδες της Β κατηγορίας(πρέμιερσιπ)της Αγγλίας.
Σήμερα,σχεδόν την ίδια ώρα έγιναν δυο παιχνίδια,μιά κατηγορία για τις νικήτριες.Και μάλιστα για την πρώτη κατηγορία.
Στη Γαλλία και στην Ελλάδα.Η ιστορική Νάντ τέταρτη σε αριθμό πρωταθλημάτων,απέναντι στην Τουλούζ ,την τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Γαλλίας.Στην Τουλούζ παίζει και ο Ευθύμης Κουλούρης,αλλά στα κρίσιμα ματς φέτος δεν είναι ούτε στην 20άδα.Επαιξε μόνο μέχρι τον προ-ημιτελικό του κυπέλλου,χωρίς επιτυχία.
Τα δυο μάτς έδειξαν αφενός την πολυεθνικότητα και αφετέρου τη διαφορά μεταξύ των δυο χωρών.Της διεφαθρμένης και υπο κηδεμονία Ελλάδας και της Γαλλίας.Η Τουλούζ κέρδισε 1-0 ,αλλά ήθελε ένα ακόμα γκολ πρόκρισης.Εβαλε φορ στο 85 να το πετύχει και εκείνος αποβλήθηκε σε 2 λεπτά.Καμμία διαμαρτυρία.Ολα …φυσιολογικά.Στο 88 η μπάλλα βρήκε το χέρι του στοπερ της Νάντ μέσα στην περιοχή.Διαιτητής και “μηχάνημα” είπαν ότι το χέρι απλά ήταν κρεμασμένο κάτω -όχι κολημένο στο σώμα-και η μπάλλα το βρήκε.Δεν έδωσαν πέναλτυ.Η Τουλούζ έμεινε εκτός.
Στο Αγρίνιο διαιτητής και μηχάνημα σε μια παρόμοια φάση έδωσαν πέναλτυ στο 81 και ο Βέργος έβαλε το γκλο με το οποίο ο Παναιτωλικός έμεινε στην κατηγορία.Η ατμόσφαιρα καμία σχέση με τη Γαλλία.Εκεί ο προπονητής της Τουλούζ πήρε κίτρινη κάρτα γιατί με ύφος ακαδημαϊκό ,χωρίς κανέναν δίπλα του έκανε μια ερώτηση.Το μάτς συνεχίστηκε,όπως περίπου μια διάλεξη.Οι νικητές πανηγύρισαν,οι χαμένοι ξάπλωσαν για λίγο στο χορτάρι απογοητευμένοι.
Στο Αγρίνιο είχε κόκκινες κάρτες στους πάγκους και μεταξύ αυτών και ο προπονητής και πρώην αρχηγός της Εθνικής Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος κλώτσησε τη μπάλλα…έξω απο το γήπεδο και εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε καμία άλλη μπάλλα στο γήπεδο,ώστε να χάνει χρόνο η Ξάνθη που ήθελε ένα γκολ να ανεβεί εκείνη στην κατηγορία.
Το πόσοι τριγύριζαν στους πάγκους είναι επίσης μια χαώδης διαφορά.Μια κάποια ομοιότητα ήταν μόνο στην αντίδραση των ξένων παικτών(κάθε ομάδα έπαιξε με 4 Ελληνες),καθώς οι ξένοι της Ξάνθης ήταν τό ίδιο ψύχραιμοι με τους ξένους της Τουλούζ.
Στα θετικά η εμπιστοσύνη του Παναιτωλικού,σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι σε 2 παιδιά κάτω των 20 ετών(Κωνσταντόπουλος,Μαλλής) για τη θέση του στόπερ.Εδειξαν ότι υπάρχουν ελληνόπουλα στα χνάρια του Μανωλά,του Παπασταθόπουλου,του Σιόβα,του Μαυροπάνου.