Αρχική Αθλητικα Στους κορυφαίους και θρύλος του αθλητισμού ο Τζόκοβιτς,έκλαψε ο Μέσι…

Στους κορυφαίους και θρύλος του αθλητισμού ο Τζόκοβιτς,έκλαψε ο Μέσι…

922

O σέρβος φιλέλληνας και εξαιρετικού χαρακτήρα τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλοπάτι του τένις,όπου απο σήμερα συγκατοικεί με αυτούς που ο ίδιος αποκάλεσε θρύλους του τένις.Τους Φέντερερ,Ναδάλ.Και οι τρεις τους κέρδισαν από 20 γκραν σλαμ και αναμένεται μεγάλη μάχη πριν το κύκνειο άσμα καθενός τους,αφού βαδίζουν στη μέση της …τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους.

Πλεονέκτημα έχει ο Νόβακ καθώς είναι 1-2 χρόνια μικρότερος,αλλά και καλύτερης αθλητικής φόρμας.Δήλωσε ότι και οι άλλοι δυο θρύλοι παραμένουν στις μάχες για να έχει η κορυφή μόνον έναν κάτοικο.Επόμενο “θέατρο μάχης” το Οπεν των ΗΠΑ,αυτό το καλοκαίρι.Ο Τζόκοβιτς δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να το κερδίσει και εκεί( γήπεδο ταρτάν)και ο σημερινός τελικός του Γουϊμπλεντον απέναντι στον εξαιρετικό και αθλητικό Ιταλοβραζιλιάνο Ματτέο Μπερεττίνι έδειξε ότι μπορεί.Ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 3-1 ,αλλά πολύ πιο δύσκολα,από όσο δείχνει το σκορ.Απο την αρχή,όπως και στο Ρολάν Γκαρός με τον Τσιτσιπά ,έμεινε πίσω στο σκορ,αλλά η εξαιρετική αθλητική του δομή πήρε πιο νωρίς μπροστά σε αυτό τον τελικό και μετά το 6-7 κέρδισε 6-4,6-4 και 6-3.Στο τέλος δείχνοντας ήθος και ψυχραιμία απάντησε ανάλογα στις ερωτήσεις,έφαγε ένα κλωναράκι …χόρτου για να τιμήσει το Γουίμπλεντον ,το οποίο κέρδισε για…6η φορά και συγκίνησε όταν αφού μοίρασε αθλητικά του αντικείμενα ανταποκρίθηκε στο πλακάτ μιας μικρούλας ασιατικής καταγωγής και πήγε και της χάρισε τη ρακέτα του!

Ιδιαίτερο και μόνιμο χαρακτηριστικό του τα εγκώμια στους καθημερινούς,αλλά και στους μεγάλους αντιπάλους του,απέναντι στους οποίους συνεχώς βελτιώνεται.

Ως μέτρο απέναντι στον χωρίς ίχνος τατουάζ Τζόκοβιτς, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο των διοργανωτών,της ομάδας του,της οικογένειάς του παραθέτουμε τις δηλώσεις του Λιονέλ Μέσι.

Ο γεμάτος τατουάζ Αργεντινός που προβάλλεται διεθνώς ως χαμηλών τόνων κέρδισε το κόπα Αμέρικα,ως αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής,η οποία νίκησε με 1-0 χάρη σε παιδικό λάθος βραζιλιάνου αμυντικού στο 22 και στην αναικανότητα της ομάδας του Νεϊμάρ να ισοφαρίσει στα υπόλοιπα 75 λεπτά.Ηταν το πρώτο κύπελλο του Μέσι με την εθνική ,την οποία δεν έχει βοηθήσει στο ελάχιστο και είναι ένα απο τα κριτήρια ,με βάση τα οποία ποτέ δεν θα ανακηρυχθεί καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.Ιδιαίτερα σε σύγκριση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο,αναμφισβήτητο Νο1 όλων των εποχών και τον Μαραντόνα υστερεί σε κάθε τομέα και αν δεν έπαιζε στην ειδικής αντιμετώπισης Μπάρτσα,λόγω του καταλανικού θέματος δεν θα είχε φτάσει στο σημερινό του επίπεδο.

Οι δηλώσεις του μετά το πρώτο του κύπελλο με την Εθνική Αργεντινής:

“Το χρειαζόμουν. Το ήθελα πάρα πολύ να κερδίσω κάτι με εθνική μας ομάδα. Είχαμε φτάσει πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια, αλλά κάπως ήξερα ότι κάποια στιγμή, αυτό θα έρθει. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στον Θεό που μου έδωσε αυτή την στιγμή στην Βραζιλία, με αντίπαλο τη Βραζιλία. Νομίζω ότι κρατούσε αυτή την στιγμή για εμένα.

Είναι τρελό. Δεν μπορώ να εξηγήσω την χαρά αυτή που αισθάνομαι. Πολλές φορές χρειάστηκε να φύγω λυπημένος από τέτοια παιχνίδια. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα μου έδινε την χαρά αυτή ο Θεός. Και δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή. Αυτή η ομάδα πραγματικά το άξιζε και με το παραπάνω. Πραγματικά δεν νομίζω πως έχουμε καταλάβει τι έχουμε πετύχει, πέρα από το τρόπαιο που κατακτήσαμε. Θα είναι ένα παιχνίδι που το θυμόμαστε όλοι και θα μείνει στην ιστορία. Νικήσαμε το τρόπαιο, με αντίπαλο τη Βραζιλία, στην Βραζιλία” ανέφερε μεταξύ άλλων.