Αρχική Ελλαδα κ.κ. Στουρνάρα-Καλογρίτσα τα λέει σωστά η λάθος ο Βαξεβάνης για σας ανήμερα...

κ.κ. Στουρνάρα-Καλογρίτσα τα λέει σωστά η λάθος ο Βαξεβάνης για σας ανήμερα 21η Χουνταπριλίου;

1565

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μέρα κι αυτή σήμερα…Μνήμης άσχημης λόγω της Χούντας.Τη Χούντα όλοι την καταδίκασαν,κάποιους χουντικούς τους αγάπησαν πολλοί.Ως και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε Υπουργάρα όχι απλά μεγάλο θαυμαστή,αλλά και… μαχητή της Χούντας!..Που θεωρούσε τον Καραμανλή προδότη της …Αριστεράς!

Τα άλλα Κόμμα προς τα δεξιά φυσικά είχαν ολόκληρα ρετιρέ με χουντικούς ξεπλυμένους η και όχι.Ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ φυσικά.

Από αγάπη στις ΗΠΑ,αλλά παρεξηγημένη…Στις ΗΠΑ και να είσαι ένστολος …αμερικανότερος των Αμερικανών δεν γλιτώνεις το κάτεργο αν παραβιάσεις το νόμο με αρνητικό δημόσιο μήνυμα για την κοινωνία.

Μετά τον πανίσχυρο Μάντοφ που πέθανε στη φυλακή από το ρετιρέ του Χρηματιστηρίου ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν πάει να πεθάνει στη φυλακή.Με τσαμπουκά μπροστά στις κάμερες έκανε αυτό που πολλοί ρατσιστές φωνάζουν σε μαύρους:θα σε πατήσω κάτω στο λαιμό!

Τον σκότωσε ,αργά-βασανιστικά στα πλαίσια της ρατσιστικής του πορείας και ιδιαίτερα έναντι του Τζώρτζ Φλόϊντ.

Καταδικάστηκε και αναμένεται οι έναορκοι να του βάλουν καμιά 40αριά χρόνια κάθειρξης.Αν δεν μειωθούν τα 80-90 θα τον βρουν φυλακή αν ζει ακόμα…

Πίσω στην Ελλάδα ορισμένα απομεινάρια της Χούντας έκαναν και κάνουν ως σήμερα λαμπρή πορεία στις κορυφές κομμάτων.Οχι λάθρα.Ενσυνείδητα.

Το ίδιο ενσυνείδητες είναι και οι επιλογές μετά τη Χούντα έναντι του Τύπου.Δεν είναι ίδιες με την σωματική βία της Χούντας,αλλά οι επιθέσεις εναντίον του Τύπου και των ΜΜΕ από διεφθαρμένες ομάδες αυτών των εξουσιών έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Επι Χούντας την Ελλάδα στο εξωτερικό εκτός των ΗΠΑ την ήξερε κυρίως  ο Τσαουσέσκου,ο Τίτο,ο Χόνεκερ και έκαναν και έκαναν και δουλειές μαζί της.Η Δύση την ήξερε ως καθεστώς χουντικό,δικτατορικό που τσακίζει κάθε είδους ελευθερία κινήσεων και έκφρασης.

Σήμερα μετά τόσο χρόνια διακυβέρνησης από τις “καλύτερες οικογένειες”,την γνωρίζουν ως χώρα διεφθαρμένη και οι χώρα που καταγγέλλεται απο τα διεθνή ΜΜΕ και διεθνείς θεσμούς ως χώρα τυποκτόνο.

Με διάφορους τρόπους τα ΜΜΕ και μεμονωμένα δημοσιογράφοι που δεν είναι αρεστά στην εξουσία που χτίστηκε με υπόγειες διακομματικές διασυνδέσεις στη βάση της διαφθοράς έχουν κάκιστη τύχη.

Παρακολουθούμε την ιστορία της προανακριτικής για τον Νίκο Παππά και για την κατηγορία του Πρετεντέρ…,συγνώμη της Νέας Δημοκρατίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδότησε μέσω του Καλογρίτσα τον Κώστα Βαξεβάνη και την εφημερίδα του DOCUMENTO.

Συνήθως ο Πρετεντέρης γνωρίζει τι θα πει κάποιος νεοδημοκρατοπασόκος μόλις το σκεφτεί εκείνος και πριν το εκστομίσει.Πόσο μάλλον όταν τηρούνται και πρακτικά.Οπως αυτά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, στην οποία (άλλες παρόμοιες,όχι τη συγκεκριμένη)έχουμε καταθέσει 5-6 φορές και γνωρίζουμε καλά ότι εύκολα οι βουλευτές τα έχουν αμέσως στα χέρια τους ,έστω και αδιόρθωτα.

Πήγε και κατέθεσε ο Κυριάκος Τόμπρας και έκανε σοβαρές αποκαλύψεις.Μία εξ αυτών περιγράφεται από τον Κώστα Βαξεβάνη και αφορά τον Στουρνάρα,τον Καλογρίτσα,την εξουσία.Μοιάζει απίστευτα με αυτές που έχουμε ζήσει.Με αυτές που μας στέρησαν δουλειές,μας οδήγησαν πολλάκις σε παραιτήσεις, στα δικαστήρια,όπου ακόμα το ποινικό μας μητρώο είναι λευκό…

Διαβάστε τι γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης:

“Δεν ξέρω πόσο ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη και πόσο τον νοικοκύρη κατά πώς λέει η παροιμία, τον Καλογρίτσα όμως δε φαίνεται να του έχει συμπάθεια. Η μόνη βεβαιωμένη αγάπη στο πρόσωπο του, προέρχεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όμως δε μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα για να τον στηρίξει στην Προανακριτική, αφού αποδεικνύεται τραγέλαφος.

Το πρωί της Τρίτης, ο Κυριάκος Τόμπρας, μάρτυρας που κατέθεσε υποτίθεται για να στηρίξει το αφήγημα και τη μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα, κατέληξε να γκρεμίζει το οικοδόμημα του εργολάβου με τους μπλε και πράσινους κόκκους. Από τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Καλογρίτσα επιχειρούσε να δημιουργήσει κανάλι, πήγαμε στην αποκάλυψη πως ο Καλογρίτσας, παζάρευε με Μαρινάκη, Σαββίδη και Κοντομηνά, να πουλήσει την τηλεοπτική άδεια που θα κέρδιζε. Τέτοια κοινοτοπία και απλότητα διαπλοκής.

Οι αποκαλύψεις Τόμπρα, είναι ο λόγος που η Προανακριτική, έχει εξαφανιστεί από τη θεματολογία των sites και των εφημερίδων. Περιμένουν στωικά την κατάθεση Καλογρίτσα, για να βγάλουν τίτλους και ρεπορτάζ που θα εμφανίζουν τον άλλοτε γιδοβοσκό των βοσκότοπων να γίνεται τίμιος τυροκόμος για το ροκφόρ του Μητσοτάκη. Μέχρι τότε σιγή.
Μέσα στα συντρίμμια της Καλογριτσιάδας, έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα και το Documento, ένα σημείο της κατάθεσης του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα.

Ο Τόμπρας κατέθεσε ότι «ο Καλογρίτσας αποχώρησε από το Documento, γιατί ο Βαξεβάνης χτύπαγε το Στουρνάρα». Η τοποθέτηση αυτή του Τόμπρα μπροστά στην Προανακριτική, δεν είναι μόνο μια φράση που αποδίδει την αλήθεια, αλλά και ένα εύσημο για εμένα και τους δημοσιογράφους του Documento.

Ζήσαμε επί χρόνια μια συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης και δολοφονίας της επαγγελματικής μας υπόστασης και του χαρακτήρα μας, με πολυδιάστατη χρήση του Καλογρίτσα. Σαν ελβετικός σουγιάς ο Καλογρίτσας, έμπαινε σε όποια λειτουργία ήθελε το σύστημα και φυσικά ο ίδιος. Και να που ένας δικός του μάρτυρας, λέει την αλήθεια.

Δύο μόλις μήνες μετά την έκδοση του Documento, από την εταιρεία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας», άρχισαν οι προστριβές με τη φαμίλια. Η πρώτη σύγκρουση ήταν για ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που αφορούσε την έρευνα για το Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις προμήθειες που έγιναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η δεύτερη αφορούσε πρωτοσέλιδο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οποίο αποκαλύπταμε πως έχει απλήρωτο επί δέκα χρόνια το δάνειο για τον Κήρυκα Χανίων. Οι Τράπεζες προχωρούσαν σε καταγγελία μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά όχι του Κήρυκα. Είναι χαρακτηριστική η σκηνή που εκτυλίχθηκε τότε (Δεκέμβρης 2016) μπροστά σε δεκάδες εργαζόμενους του Documento, όπου ο Καλογρίτσας ζητούσε «επειδή ήταν χρονιάρες μέρες» να λυπηθώ τον Μητσοτάκη.

Η προσπάθεια παρέμβασης όμως που οδήγησε σε πλήρη ρήξη, αφορούσε το Γιάννη Στουρνάρα. Κατά καιρούς το Documento είχε δημοσιεύσει αποκαλυπτικές έρευνες για το Γιάννη Στουρνάρα και τη σύζυγό του. Ο Καλογρίτσας επέμενε να μην χτυπάμε το Στουρνάρα παρά τα στοιχεία, πράγμα το οποίο δεν γινόταν αποδεκτό από τη μεριά μου.

Τον Ιανουάριο του 2017, η εφημερίδα ΒΗΜΑ, αποκάλυψε πως ο Χρήστος Καλογρίτσας, είχε συναντήσει το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στο γραφείο του στην ΤτΕ. Την εποχή εκείνη ο Στουρνάρας είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής σε επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και ο Καλογρίτσας. Δηλαδή ο Κεντρικός Τραπεζίτης, συναντήθηκε κατ ιδίαν με τον Καλογρίτσα τον οποίο είχε μηνύσει. Συνάντησε ο μηνυτής (με θεσμικό ρόλο) το μηνυόμενο που περιγραφόταν ως απατεώνας στη μήνυση.

Όπως διέρρευσε μετά από δύο μέρες, το μενού της συνάντησης ήταν πικάντικο. Ο Χρήστος Καλογρίτσας, είχε διαβεβαιώσει το Στουρνάρα πως θα κλείσει το Documento και ζητούσε σε αντάλλαγμα να μην τον ερευνούν. Ήταν έτσι;

To βέβαιο είναι πως ο Καλογρίτσας αποχώρησε από το Documento, ενώ μετά την αποχώρησή του, η «αμαρτωλή» Τράπεζα Αττικής, παρότι υπόδικη για τα δάνεια Καλογρίτσα, προχώρησε με κόλπο μάλιστα, σε νέα δανειοδότηση.
To Documento φυσικά δεν έκλεισε.

Εκδόθηκε από δική μου εταιρεία που δημιουργήθηκε γι αυτό το λόγο, με ρίσκο δικό μου αλλά και των εργαζόμενων που μπορούσαν να μείνουν ξεκρέμαστοι σε περίπτωση αποτυχίας.

Μπορείτε λοιπόν να συνεχίσετε να μαθαίνετε την αλήθεια, απ το Documento. Όσα για παράδειγμα είπε ο Τόμπρας, μάλλον θα δε θα τα διαβάσετε και δεν θα τα δείτε πουθενά.

Υ.Γ. Πριν τελειώσω αυτές τις γραμμές, έμαθα ότι ο Καλογρίτσας δεν θα καταθέσει στην Προανακριτική, όπως είχε προγραμματιστεί, γιατί τον πείραξε το εμβόλιο. Βουλευτές της ΝΔ, θέλουν να προτείνουν ιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί αν λέει αλήθεια. Κάτι τέτοιες ώρες, μου έρχεται να ευχηθώ καλή τύχη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.”

Ακόοομα δεν έχει γράψει λέξη ο Πρετεντέρης που μας είχε γράψει πολλά εναντίον Βαξεβάνη,ακόμα και για την αναπνοή του…Ακόοομα δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση ο Στουρνάρας για το αν έγινε το ραντεβού με τον Καλογρίτσα και μάλιστα στο ευαγές Ιδρυμα για το οποίο προχθές καταφύγαμε στον Εισαγγελέα με τον Νίκο Νικολόπουλο για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και την εποπτεία της Τράπεζας Ελλάδας…

Περιμένουμε.Είναι κι αυτή μια ακόμα εξοντωτική επίθεση εναντίον μη ελεγχόμενου ΜΜΕ με τέτοια συνεργασία όπως καταγγέλει ο Βαξεβάνης και όπως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού;