Αρχική Ελλαδα H τραγωδία στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, ο τέως Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος,η σημερινή...

H τραγωδία στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, ο τέως Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος,η σημερινή πολιτική μας ηγεσία και ο Μένιος Φουρθιώτης στη…Βουλή!

1795

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Τα γεγονότα:

To 2008 βρήκε τον Προκόπη Παυλόπουλο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.

Το 2008 ο χιονιάς έπληξε την Αθήνα πολύ χειρότερα από το 2022 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Μετ.Υπηρεσίας.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ το 2008 δεν έκλεισε ούτε για ένα μέτρο,ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Το 2022 με μικρότερο χιονιά από το 2008 η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ έκλεισε και προκάλεσε χάος στην Αθήνα και στο διεθνές αεροδρόμιό της.Τεράστιο πλήγμα στην οικονομία στις ζωές ανθρώπων,στην αξιοπιστία της χώρας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος διαμένει σε σπίτι 135 τ.μ. από το 1968 έως και σήμερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε το 2015 ότι θα είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ένας απο τους ελάχιστους του Κοινοβουλίου που δεν ψηφίζουν τον Προκόπη Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας “γιατί δεν πολέμησε το πελατειακό κράτος”

Η πλήρης δήλωσή του:

«Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο. Πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση.

Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρείς λόγους: Δεν  αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα.

Πίστευα πάντα ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν καλύτερο να  μην είναι  πολιτικό πρόσωπο. Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει μια σπουδαία Ελληνίδα ή έναν σπουδαίο Έλληνα από την κοινωνία των πολιτών για να σηματοδοτήσει πράγματι την ελπίδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην Πατρίδα μας.

Είναι δεδομένο ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα τον συγχαρώ, ελπίζοντας να διαψεύσει τις όποιες αμφιβολίες μου. Εύχομαι πραγματικά να είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος.

Δεν θα προσέλθω στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλω να τον καταψηφίσω».

Το 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,η οποία ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας.

Η πλήρης δήλωσή του είναι αυτή και προσέξτε πόσα λόγια αφιέρωσε:

“Με ευθύνη, τόλμη, αλλά και μεγάλη αισιοδοξία, ανακοινώνω, σήμερα, την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και μιλώντας πάντα στη γλώσσα της αλήθειας, επιθυμώ να εξηγήσω στον Ελληνικό λαό την επιλογή μου. Η απόφαση που κλήθηκα να πάρω δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι, κατά το Σύνταγμα, ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ενσαρκώνει την ενότητα του Έθνους. Και για αυτό οφείλει να έχει αίσθηση καθήκοντος. Ώστε να υπηρετεί άξια το θεσμικό βάρος του αξιώματός του. Πρέπει, επίσης, να διαθέτει γνώσεις, κύρος και διεθνή εμπειρία. Ώστε να συνδράμει δημιουργικά στην εσωτερική ζωή της χώρας. Αλλά και να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση στο εξωτερικό.  Ο Καταστατικός μας Χάρτης δεν επιφυλάσσει στον Πρόεδρο ουσιαστικές αρμοδιότητες.  Αυτό, όμως, καθιστά τον συμβολισμό της επιλογής του ακόμα πιο σημαντικό. Και σε μια εποχή που ο τόπος μας αφήνει πίσω την κρίση και κάνει πράξη την εθνική του αναγέννηση, έκρινα ότι το πρόσωπο του ανώτατου άρχοντα πρέπει να συμβαδίζει με αυτήν την πορεία:  Όλοι μαζί ανοίγουμε ένα μεγάλο παράθυρο στο μέλλον. Με πρώτον, τον πρώτο πολίτη. Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος, ωστόσο, είναι γένους θηλυκού. Και αυτές μάς καλούν στην μεγάλη υπέρβαση. Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μία άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση: Προτείνω, λοιπόν, για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.Είναι μία εξαίρετη νομικός με διεθνείς περγαμηνές, δικαστής με λαμπρή πορεία στο ανώτατο δικαστήριο, του οποίου έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Με πρόταση, μάλιστα, του προηγούμενου πρωθυπουργού και με ομόφωνη απόφαση της  κυβέρνησής του.

Έχει μακρά θητεία στο 5ο τμήμα του δικαστηρίου, όπου διαμορφώθηκε μία πρωτοποριακή νομολογία για τα σωστά όρια μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης. Η ίδια, άλλωστε, διετέλεσε και Πρόεδρος της Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος. Διακρίνεται για τη μετριοπάθειά της. Την ευθυκρισία της. Αλλά και το ενδιαφέρον της για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, με τα οποία έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως. Όλοι αναγνωρίζουν τις δημοκρατικές αναφορές και την κοινωνική ευαισθησία της. Και, από όσο ξέρω, δεν προέρχεται από τη δική μας πολιτική οικογένεια.

 

Μία ανώτατη δικαστής στο ύπατο αξίωμα της χώρας, σηματοδοτεί την προσήλωσή μας στην Δικαιοσύνη ως κεντρικού αρμού της Δημοκρατίας. Τη διάθεση της κοινωνίας να αρθεί πάνω από διχασμούς και κομματισμούς και να ζήσει με κανόνες, ασφάλεια και ευημερία. Αλλά και στο μέτωπο των διεθνών μας σχέσεων, αναδεικνύει το σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδος να αντιμετωπίζει τις εθνικές προκλήσεις ειρηνικά και πάντα με γνώμονα το Δίκαιο.Η κ. Σακελλαροπούλου είναι γυναίκα. Διακεκριμένη επιστήμων και ενεργός πολίτης. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.   Έ, λοιπόν, αυτό αλλάζει, ξεκινώντας από την κορυφή. Στις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Ελληνίδα παίρνει τη θέση που της αξίζει. Δεν είναι πολλές οι εμβληματικές ευκαιρίες που έχει ένας πρωθυπουργός να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα για το μέλλον. Η επιλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι μια από αυτές. Και είμαι περήφανος που την εισηγούμαι, ως ένα τολμηρό βήμα όλων μας προς το αύριο”.

 

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στις 9 Απριλίου 2009 γίνεται μια απο τούς πελάτες της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.Αγοράζει σπίτι στην οδό Μυλλέρου στο Μεταξουργείο σε συγκρότημα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,το οποίο όπως δήλωσε και δημόσια ο γνωστός δημοσιογράφος Λουκάς Γεωργιάδης είναι τόσο αξιόλογο,ώστε επελέγη για διαφημιστικό σποτ μιας εφημερίδας!Η αξία συμβολαίου είναι 398.000 ευρώ και τίμημα καταβολής 345.000 ευρώ.

Το 2012 εκδόθηκε απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας η οποία έδωσε το δικαίωμα δημιουργίας ΑΠΕ σε πρώην δασικές περιοχές και αυτή η απόφαση προβλήθηκε ως πρωτοποριακή.Η ΕΦΣΥΝ την έκρινε πολύ θετικά και το ίδιο έπραξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισηγητική του δήλωση.ΤΟ ΕΚΠΑ του πρύτανη Θάνου Δημόπουλου μάλιστα την προώθησε για επίτιμη ακριβώς γιαυτά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισηγητική του δήλωση! Εμείς και άλλοι,όπως ο πρώην υπουργός και δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος κρίνουμε αυτή την απόφαση σαν νομικό έκτρωμα ,που ανοίγει κερκόπρτα και στα καμένα και κατετσραμμένα δάση,την κρίνουμε πολύ αρνητικά.Πρόεδρος της απόφασης αυτής ήταν ο κ.Μενουδάκος ,ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τον Σεπτέμβριο του  2016,οταν πήρε σύνταξη.

Εισηγήτρια της απόφασης αυτής ήταν η κ.Σακελλαροπούλου,η οποία έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2019

Η έγκυρη και σοβαρή και καλύτερη μακράν εφημερίδα αυτή την εποχή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έγραψε  στις 21 Μάη 2021 τα εξής μετά τις εξαγγελίες του ιδιοκτήτη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Περιστέρη στο Φόρουμ των Δελφών:

“…Η  ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προχωρεί σε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ, με στόχο την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος έργων ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) από 1,8 GW σήμερα σε 3 GW εντός της προσεχούς πενταετίας. Αυτή την περίοδο η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ξεκινά την κατασκευή αιολικού πάρκου 330 MW στην περιοχή Καφηρέα της Εύβοιας, ένα έργο που θα ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες η διοίκηση της εισηγμένης ενέκρινε την έναρξη της επένδυσης για το έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία, της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ. Η έναρξη υλοποίησης της επένδυσης εκτιμάται ότι θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο. Η εταιρεία δρομολογεί ένα ακόμα σχετικό έργο στο Αμάρι του Ρεθύμνου Κρήτης, επένδυση της τάξεως των 280 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκαν από τη ΡΑΕ οι αιτήσεις για την ανάπτυξη τριών εγκαταστάσεων πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων σε ισάριθμους τεχνητούς ταμιευτήρες. Πρόκειται για έργα συνολικής ισχύος 265 MW. Συγκεκριμένα, δρομολογούνται 120 MW στο Καστράκι, 103 MW στο Πουρνάρι και 42 MW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Στράτου. Το συνολικό ύψος της συγκεκριμένης επένδυσης υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 170 εκατ. ευρώ…”

Εκ των νομικών Συμβούλων στη ΡΑΕ είναι η συζυγος του Υπουργού κ.Γεραπετρίτη.Είναι το γένος Γουρτζή και ο πατέρας της είναι ηγετική φυσιογνωμία στην ΤΕΡΝΑ.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Στέλιου Kούλογλου,ευρωβουλευτή και ηγετική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ ,έγραψε τα εξής στις 20/2/2020:

“Πατέρας της συζύγου του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη είναι ο πρόεδρος της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ, η οποία είναι ανάδοχος του έργου κατασκευής του κλειστού κέντρου κράτησης προσφύγων στην Χίο, έναντι  του συνολικού ποσού των 1.031.398 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Γουρζής, πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, είναι πατέρας της συζύγου του Γ. Γεραπετρίτη, της δικηγόρου Αλεξάνδρας Γουρζή.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επέλεξε τις τρεις ανάδοχες εταιρίες που θα κατασκευάσουν τα κλειστά κέντρα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Η απόφαση αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου στη Διαύγεια.

Η ΑΚΤΩΡ ΑΕ(σ.σ. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ…) αναλαμβάνει το έργο στη Λέσβο αντί του συνολικού ποσού των 854.390 ευρώ, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε στη Σάμο (947.651 ευρώ) και η ΤΕΡΝΑ στην Χίο.”

Η Ελλάδα συγκλονίστηκε και η αξιοπιστία της και η κοινωνία κλονίστηκαν από τον πρωτοφανή διασυρμό ,ταλιαπωρία,  με αφορμή το λίγότερο του 2008 χιόνι.Η κρατική τηλεόραση μίλησε για ‘ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ” για “ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ”. κλπ

Ο  αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή έκανε επίθεση στον Πρωθυπουργό κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υπουργό Γεραπετρίτη λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Ο Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι, έχει στο χέρι εσάς και το ερώτημα είναι γιατί…

«…Καλησπέρα σας κ. Γεραπετρίτη!…»

«…Κύριε καθηγητά δεν θα ασχοληθώ μαζί σας, κρίμα και ντροπή θα πω μόνο γιατί είναι θλιβερό να εκβιάζεται ένας υπουργός από έναν υπόδικο. Κυρίως, είναι θλιβερό για τη Δημοκρατία…

«…Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα; Κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες; Δεν πρέπει να υπήρξε άλλη φορά που η νύχτα διείσδυσε στο Μέγαρο Μαξίμου…».

«…Γνωρίζατε ότι το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης; Γνωρίζατε ότι η μισή κυβέρνηση έκανε ντελίβερι στον Φουρθιώτη;..»

Και εμείς κάναμε το εξής ρεπορτάζ και στο ΑΛΕΡΤ στην εκπομπή του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου και της Αμέλια Αναστασάκη,αλλά  και το ίδιο και στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου στο ΒΕΡΓΙΝΑ :

 

 

 

Όπως είπε και ο εθνικός ποιητής “εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό” και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έχουμε τη βεβαιότητα ότι και ατομικά και ως πρωθυπουργός ασμένως συμφωνεί.

Θα παρακαλούσαμε τον πρωθυπουργό να  διαφώτιζε αν μόνος του ανακάλυψε και πρότεινε την κ.Σακελλαροπούλου ως πρόεδρο της Δημοκρατίας.Αν μόνος έγραψε το εισηγητικό αυτό που εκφώνησε αν κλπ κλπ

Φυσικά το μικρό ,πολυ μικρό ,δημοσιογραφικό μας διαμέτρημα δεν φτάνει και δεν περιμένουμε να μας απαντήσει.Εφτανε μόνο να μας τηλεφωνεί και να μας υποδεικνύει μεγάλα σκάνδαλα για έρευνες ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης.