Αρχική Αθλητικα Συγκρίνεται με τον Γιάννη και χάνει ο Τσιτσιπάς…Μεγάλα ματς στην Ευρώπη.

Συγκρίνεται με τον Γιάννη και χάνει ο Τσιτσιπάς…Μεγάλα ματς στην Ευρώπη.

687

 

 

Η σύγκριση είναι μοιραία για΄τι και οι δυο ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου σχεδόν ταυτόχρονα.Στις ημέρες μας.Και όχι μόνο δεν είναι σύνηθες,αλλά είναι πρωτοφανές για την Ελλάδα να έχει στην κορυφή του κόσμου Ελληνες σε δυο αθλήματα.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκουνμπο και γενικά τα αδέλφια Αντετοκούνμπο,αφού και ο Κώστας πήρε πέρυσι πρωτάθλημα με τους Λέϊκερς.

Η κουβέντα για τον Γιάννη,ο οποίος είναι όχι μόνο στην κορυφή και ο βασικός στυλοβάτης του πρωταθλήματος,αλλα και εκείνος που δίνει την εικόνα προς τα έξω με πρωτοβουλίες του και ομιλίες του.

Και ως σήμερα ανοίγει το στόμα του αφού πρώτα έχει ανοίξει την…τσέπη του και όχι απλά συμβολικά,αλλά και ουσιαστικά εκταμιεύει και δίνει σε έχοντες ανάγκη.

Φέτος έδωσαν το 50% των εισπράξεων του καταστήματος με τα αθλητικά τους είδη.Δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό.Και έδωσαν και δίνουν για κοινωνικούς σκοπούς,αθλητικές δομές κλπ.

Τα δίνουν απο τα εκατομμύρια που αίφνης εισπράττουν μετά τα σκληρά χρόνια της φτώχειας στα Σεπόλια.

Οταν μιλάει ο Γιάννης δεν αστοχεί.Και περνάει μηνύματα θετικά προς όλους και για όλους.

Και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου,αφού είναι στους 3-4 καλύτερους τενίστες.Κι αυτός έχει εισρπάξεις εκατομμυρίων.’Οπως είχαν και έχουν κι άλλοι Ελληνες αθλητές ομαδικών η ατομικών αθλημάτων.Από τα θετικά μηνύματα ως τώρα εκτός ελαχίστων απουσιάζουν…

Ο Στέφανος άνοιξε το στόμα του και εκτέθηκε…Παραπονείται για την κριτική σε ό,τι λέει και όχι στις επιδόσεις του.

Είναι αναπόφευκτη όμως.Είναι στα 23 του,τρια χρόνια μικρότερος από τον Αντετοκούνμπο.

Είναι ελαφρυντικό η ηλικία και φανταζόμαστε ότι θα βελτιώσει την συμπεριφορά του και θα μετράει πιο πολύ τα λόγια του.Γιατί θα αδικήσει τις επιδόσεις του.

Ας ρίξει μια ματιά στον πίνακά του τένις.Ο Μπόργκ είναι στην μνημη όλων για την άψογη συμπεριφορά του και σε κρίσιμες στιγμές.Ο Μακ ενρό τον πάλεψε στα ίσα και τον νίκησε σε αγώνες.

Ελάχιστοι τον θυμούνται όμως.Εξαιτίας της συμπεριφοράς του…

O Στέφανος έχασε ένα δικό του παιχνίδι στον ημιτελικό του φημισμένου Σινσινάτι από τον Ζβέρεφ,ο οποίος παραπονέθηκε για την συμπεριφορά του και την εξαφάνιση στα αποδυτήρια για 10 λετπά,στη διάρκεια του παιχνιδιού,Και οι θεατές δυσανασχέτησαν.

Κέρδισε το κρίσιμο σετ 4-1 και είχε δικό του σερβίς.Εχαασε το εισιτήριο για τον τελικό στο ταϊ μπρέίκ με 7-6…

Το Σαββατοκύριακο είχε και αγώνες ποδοσφαίρου.Η Γιουναϊτεντ γύρισε στις περσινές κακές εμφανίσεις και έφερε 1-1 με την Σαουθάμτπον.Η Τσέλσι νίκησε άνετα 2-0 την Αρσεναλ ,η οποία νομίζει πως έχει προπονητή ,έναν Ισπανό πρώην μέτριο ποδοσφαιριστή.

Η Τότεναμι νίκησε την Γούλβς εκτός .Η Μπάγερν με δυσκολία 3-2 την Κολωνία.Με το ίδιο σκορ έχασε η Ρεάλ στην έναρξη από την Λεβάντε εκτός  έδρας και ο Αντσελότι δεν άρχισε καλά…

Αντίθετα ο Μουρίνιο στον παγκο της Ρόμας ξεκίνησε με 3-1 την Φιορεντίνα που έμεινε όμως με 10 παίκτες από το 15…Ομως και η Ρόμα έμεινε με 10 απο το 60 και ισοφαρίστηκε σχεδόν αμέσως.Εβαλε όμως άλλα δύο με τον Βερετού απο ασίστ του Αμπραχαμ,του οποίου η μεταγραφη από την Τσέλσι στη Ρόμα προκάλεσε θόρυβο.

Θόρυβο προκαλεί και η συζήτηση για μεταγραφή του Κώστα Μανωλά από τη Νάπολι στον Ολυμπιακό.Ομως έπαιξε όλο το ματς στην πρεμιέρα της Νάπολι και βοήθησε να κερδίσει η ομάδα του με 2-0 παρότι έμεινε στο 0-0 με 10 παίκτες.

Ιδιος θόρυβος για πιθανή μεταγραφη του Κρτιστιάνο που τροφοδοτήθηκε απο το γεγονός ότι μπήκε για πρώτη φροά αλλαγή στο 60 γιατί η Ουντινέζε είχε μειώσει σε 2-1.Τελικά έγινε 2-2 και ακυρώθηκε γκολ του Κριστιάνο με το “μηχάνημα”.

Στη Γαλλία προκάλεσε άισθηση το 3-3 της λυών με τη νεοφώτιστη Κλερμόν και στην Ολλανδία το 1-1 του Αγιαξ.