Αρχική Ελλαδα Tα βραβεία δημοσιογραφίας “Πουλιτζερ”, οι δολοφονιες στη ΜΑΡΦΙΝ ,τα άγρια σεξουαλικά...

Tα βραβεία δημοσιογραφίας “Πουλιτζερ”, οι δολοφονιες στη ΜΑΡΦΙΝ ,τα άγρια σεξουαλικά εγκλήματα και ο Βαξεβάνης

2805

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ενας Ελληνας πολιτικός Κολλεγιόπαις ,στενός φίλος του πρωθυπουργού,γλίτωσε την ποινική καταδίκη για ασέλγειες με ανηλίκους διότι η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη με ελαφριές κατηγορίες που κρίθηκαν παραγεγραμμένες.

Ο Βαξεβάνης που έβγαλε την υπόθεση με τόσα αποδεικτικά στοιχεία,ώστε να φτάσει στη Δικαιοσύνη όχι μόνο δεν τιμήθηκε από κάποια ελληνική αρχή με κάτι,αλλά αντιμετωπίζει και την έχθρα πρώην φίλων του με επίσημη δικαιολογία ότι δεν έχει “ορθή αριστεροσύνη”,αλλά η ανεπίσημη είναι ¨οπως πάει αυτός θα βγάλει και δικά μας άπλυτα στη φόρα”…

Μην απορείτε για την ξαφνική αυτή αναφορά μας σε παλιότερη υπόθεση…έχει σχέση με τα φετινά βραβεία Πούλιτζερ (δημοσιογραφίας)και την πρόσφατη διαμάχη στην Αριστερά για το αν είναι…σωστός δημοσιογράφος ο Βαξεβάνης!!!

Απεναντί του επαγγελματίες πολιτικοί ,οι οποίοι υπόσχονταν χρόνια πόλεμο κατά της διαφθοράς και δεν τους έχουμε συναντήσει σε κανένα δικαστικό γραφείο,σε καμία δικαστική αίθουσα για καταγγελία της διαφθοράς.

Εννοείται ότι δεν άρθρωσαν λέξη για την προαναφερόμενη υπόθεση του Κολλεγιόπαιδος,τα θύματα του οποίου ήταν παιδιά “κατώτερου θεού”,δηλαδή φτωχόπαιδα σε τριτοκοσμικές συνθήες ζωής…

Ο “πόλεμος” γιαυτή την κατηγορία των πολιτικών(είναι η συντριπτική πλειοψηφία όλου του πολιτικού φάσματος) είναι γενικόλογες αναφορές στα πλαίσια συζητήσεων στο σαλόνι της Βουλής και ποτέ εκεί που οι δικαστές κάνουν έρευνες και χρειάζονται μάρτυρες και αποδεικτικά στοιχεία…

Εκεί θα πάνε λίγοι πολιτικοί και ακόμα λιγότεροι δημοσιογράφοι και οι πολλοί είναι απέναντι έτοιμοι να τους αδειάσουν.

Οπως συνέβη παλαιότερα με 3-4 συγκεκριμένους δημοσιογράφους,συμβαίνει τώρα με τον Βαξεβάνη,θα συμβαίνει αύριο με κάποιον άλλο…

Χθες απονεμήθηκαν τα βραβεία Πούλιτζερ και η γνωστή…φυλλάδα  NEW YORK TIMES (τη λέμε “φυλλάδα” γιατί ελληνικά ΜΜΕ δεν αναδημοσιεύουν τα ρεπορτάζ της αν αφορούν την Ελλάδα,αλλά αναφέρονται σε διαφθορά,σε ενοχλητικές πληροφορίες κλπ) ναπαίρνει 3 βραβεία και είναι πια πρώτη στον κόσμο σε βραβεία Πούλιτζερ.

Ομως δυο άλλα βραβεία έχουν άμεση σχέση με τον πρόλογό μας.

Το πρώτο δόθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα ProPublica και στην εφημερίδα Anchorage Daily News

Τα δυο αυτά ΜΜΕ κέρδισαν το πιο περιζήτητο Πούλιζερ, αυτό για τη “δημοσιογραφία στην υπηρεσία της κοινής γνώμης”(ναι ,εκτός Ελλάδας υπάρχει και τέτοια δημοσιογραφία…), σε αναγνώριση για την έρευνά τους για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις σε μικρά χωριά της Αλάσκα ,όπου ζουν κυρίως αυτόχθονες και όπου σχεδόν απουσιάζει η αστυνόμευση!!!

ΜΑΡΦΙΝ:Πριν 10 χρόνια.Σήμερα μόνο λόγια…

Για φαντασθείτε τι έκαναν και πόσο σωστά το έκαναν σε έναν τόσο μακρινό τόπο…

Ο αφρο- Αμερικανός συγγραφέας Κόλσον Ουάιτχεντ έγινε ο τέταρτος που τιμάται για δεύτερη φορά με Πούλιτζερ.Τιμήθηκε για το βιβλίο του “The Nickel Boys”, στο οποίο καταγράφει τα δεινά και τις(σωματικές και σεξουαλικές ) κακοποιήσεις που υπέστησαν μαύρα αγόρια σε αναμορφωτήριο της Φλόριντα.

Ο 50χρονος Νεοϋορκέζος είχε κερδίσει και το 2017 το βραβείο επίσης στην κατηγορία “μυθοπλασία” για το μυθιστόρημά του “Underground Railroad”.

 

Οι New York Times τιμήθηκε με τρία βραβεία Πούλιτζερ κυρίως χάρη σε μια σειρά άρθρων για την κρίση με τα ταξί στη Νέα Υόρκη και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εκτός από τους New York Times,βραβείο “Πούλιτζερ” πήρε και το περιοδικό New Yorker.

Αυτό εγράφη και σε μερικά ελληνικά ΜΜΕ.Δεν εγράφησαν όμως περισσότερα στοιχεία γιατί στην Ελλάδα το NEW YORKER θεωρείται από όλα τα συστημικά ΜΜΕ μια “κίτρινη φυλλάδα”.

Συντάκτης  στο Νιού Γιόρκερ, είναι π.χ. και  ο Ρόναν Φάροου -γιος του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου- συγγραφέας του ενός από τα δύο άρθρα που οδήγησαν στο ξέσπασμα του σκανδάλου του Χάρβεϊ Γουάϊνστιν τον Οκτώβριο,το οποίο έφερε στην επιφάνεια την θάλασσα σεξουαλικών παρενοχλήσεων,βιασμών κλπ γυναικών και ανηλίκων από ισχυρούς ανα τον κόσμο.

Πρόσφατα το περιοδικό αυτό έγραψε σειρά απο ρεπορτάζ για το πως ένας δημοσιογραφικός όμιλος(nasional en. ) αγοράζει πληροφορίες ενοχλητικές για τον πρόεδρο Τράμπ και τις θάβει εξυπηρετώντας τον πρόεδρο.

Αναφέρθηκε πρόσφατα σε συγκεκριμένες πληροφορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις,εξώγαμο του Τραμπ κλπ

Το πρακτορείο Reuters βραβεύθηκε για την καλύτερη φωτογραφία Breaking News για την κάλυψη των διαδηλώσεων πέρυσι στο Χονγκ Κονγκ.

Για πρώτη φορά η επιτροπή Πούλιτζερ απένειμε βραβείο σε ραδιοφωνικό ρεπορτάζ, το οποίο δόθηκε στην εκπομπή “This American Life” για το επεισόδιό της “The Out Crowd”, στο οποίο εξέταζε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.

Η είδηση της απονομής των βραβείων “Πούλιτζερ” ήρθε στην Ελλάδα ,σήμερα 5 Μάη ακριβώς δέκα χρόνια μετά την άγρια εσκεμμένη δολοφονία απο “διαδηλωτές” τριών ατόμων στην ΜΑΡΦΙΝ του τότε πανίσχυρου Βγενόπουλου.

Στόχος ήταν βέβαια οι αθλιότητες και παρανομίες του άφραγκου στα 35 του δικηγόρου που έγινε κροίσος με αμέτρητα δις ευρώ στα 50 του και πολιτικοί τον έβαζαν απο την κεντρική πόρτα στη Βουλή και τον συνέστηναν στο πανελλήνιο ως τον Ελληνα Μπερλουσκόνι”.

Κατά “σύμπτωση” τις σοβαρότερες αποκαλύψεις για τον Βγενόπουλο και τις απίστευτες παρανομίες που έκανε με βοηθούς,πολιτικούς,δημοσιογράφους και δικαστικούς έκανε επίσης ο Κώστας Βαξεβάνης.

“Απολύτως αχρείαστη συμφορά” μόνο χαρακτήρισε την δολοφονία ο πρόεδρος της Βουλής σήμερα και κράτησαν εκεί ενός λεπτού σιγή.

Ετσι όλα καλά…Δεν χρειάζεται να βρεθεί ποιοί έκαψαν ζωντανούς τις 32χρονες Βιβή Ζούλια, Kική Παπαθανασοπούλου(εγκυος) και τον 30χρονο Νώντα Τσάκαλη.

 

Ο κ.Μητσοτάκης  είπε ότι θα βάλουν εκεί πλακέτα με τη φράση “Ποτέ πια”.

Παρέλειψαν όλες οι πλευρές να πουν ότι οι τέσσερις άνθρωποι θα μείνουν άκλαφτοι στους αιώνεες, γιατί αν ερευνηθεί και βρεθεί ποιοί τους δολοφόνησαν πρέπει να συνεχισθεί η έρευνα για το τι ακριβώς έκανε ο μακαρίτης επίσης Βγενόπουλος.

Και δεν “συμφέρει” πολλές,πολλές πλευρές…

Το γιατί το περιέγραψε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ.Καραθανασόπουλος , ο οποίος βάζοντας το χέρι ακιρβώς στον τύπο των ήλων είπε ότι ήταν μια ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ δολοφονία…

Δολοφονία την χαρακτήρισε έντονα ο κ.Λοβέρδος,τότε Υπουργός Εργασίας και αφιέρωσε περισσότερο χρόνο απο άλλους.Ισως,λόγω της φιλίας του με τον μακαρίτη Βγενόπουλο είναι κι αυτός απέναντι στον Βαξεβάνη…

Πιο “προχωρημένος” ο Κυριάκος Βελόπουλος που είπε ότι οι δολοφόνοι είναι “παρακρατικοί αριστεροί”…

Ο κόσμος τόχει τούμπανο…

Σήμερα στη Βουλή πήγε ο κ.Μητσοτάκης για να υπεραπιστεί το νομοσχέδιο για το περιβάλλον ,το οποίο η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως περιβαλλοντοκτόνο.

Δεν πήγε ο κ.Τσίπρας,δεν πήγε η Φωφη,δεν πήγε ο κ.Κουτσούμπας.

Ο κ.Μητσοτάκης ίσως πήγε γιατί απευθείας θα έδειχνε η τηλεόραση  το νέο “πολιτικό λουκ”,αυτό που συμβουλεύει ο υπουργός του και “μάνατζερ επικοινωνίας” Θεοδωρικάκος.Χαμηλούς τόνους,πολιτισμός,νομιμότητα,όλα καλά,ώστε να εισπράξει τα κέρδη απο την σωστή διαχείριση του κοροναϊού.

Εχει πολιτικές,αλλα θα έχει και πραγματικές εισπράξεις αυτή η κρίση.

Παραδείγματος χάριν έγραψε το DOCUMENTO:

“…Ενας ορθοδοντικός από τη Λάρισα, ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηµατικά στον χώρο της ιδιωτικής νοσηλείας, πριν από έναν µήνα εµφανίστηκε στα µέσα ενηµέρωσης ως ο επιχειρηµατίας που είχε ένα ελπιδοφόρο όνειρο: να σώσει την Ελλάδα µε παραγωγή ελληνικών µασκών. Το θέµα πήρε πρωτοφανή και ανεξήγητη τότε δηµοσιότητα, σαν να επρόκειτο να παρασκευάσει το εµβόλιο για τον επάρατο κορονοϊό. ∆εν υπήρχε συστηµικό Μέσο που σέβεται την προσκόλλησή του στην κυβέρνηση και στον Μωυσή της που να µην έκανε ρεπορτάζ για τον ονειροπόλο επιχειρηµατία από τη Λάρισα. Πρώτος και καλύτερος προωθητής ο δηµοσιογράφος ∆ηµήτρης Καµπουράκης, ο οποίος στις εκποµπές του παρουσίαζε πολύ συχνά τον Αχ. Νταβέλη να περιγράφει το σωτήριο όνειρο. Μόνο που, όπως αποδεικνύεται, ο γνωστός δηµοσιογράφος έχει επαγγελµατική σχέση µε τις επιχειρήσεις του Νταβέλη και των συνεταίρων του.

Στα ρεπορτάζ-φασόν ο Νταβέλης εµφανίζεται µε ένα ροµαντικό αλλά µη επιβεβαιωµένο αφήγηµα, σύµφωνα µε το οποίο όταν είδε ποια ήταν η κατάσταση µε τον κορονοϊό έψαξε για µηχανήµατα κατασκευής µασκών και, αφού τα βρήκε σε µια δηµοπρασία στην Κίνα, τα έφερε στην Ελλάδα για να µας σώσει.

Τι γίνεται όµως µόλις σηκωθεί λιγάκι το χαλάκι του πατριωτισµού και της ωραίας ιστορίας Νταβέλη; Ο επιχειρηµατίας δεν παρέχει καµιά απόδειξη για τυχαία συµµετοχή του σε δηµοπρασία που του άνοιξε τα επιχειρηµατικά του µάτια. Αντιθέτως, φαίνεται µόλις ξεκίνησε η κρίση να αναζητά σε υπάρχοντα εργοστάσια µάσκας στην Ελλάδα τη δυνατότητα συνεργασίας, δηµιουργώντας την εντύπωση πως έχει «σίγουρη πελατεία». Το ελληνικό κράτος, ο υπουργός Υγείας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όχι µόνο οµολογούν, αλλά έχουν επιδείξει τις προσπάθειές τους να βοηθήσουν τον Νταβέλη, για το καλό της χώρας πάντα. Για κάποιον λόγο δεν βοήθησαν τα υπάρχοντα εργοστάσια κατασκευής µάσκας, πολύ περισσότερο δεν εξασφάλισαν κατασκευή γραµµής παραγωγής στα εργοστάσια κατασκευής υγειονοµικού υλικού του ελληνικού στρατού, αλλά βοήθησαν συγκεκριµένο επιχειρηµατία που υποσχόταν επένδυση.

Οπως έχει πει ο ίδιος ο Αχ. Νταβέλης, το κράτος τον βοήθησε να φέρει τα µηχανήµατα από την Κίνα µε πτήση cargo και τα εκτελώνισε σε χρόνο-ρεκόρ. Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης ανέλαβε να προωθήσει το πατριωτικό έργο Νταβέλη µέσω αναρτήσεων στο Twitter, ενώ ο πρωθυπουργός δηµοσιοποίησε φωτογραφίες τηλεδιάσκεψης µε τους επιχειρηµατίες της µασκοφόρας µπίζνας. Ο Μητσοτάκης όµως δεν ευλόγησε µόνο επικοινωνιακά τον Νταβέλη. Του εξασφάλισε την απορρόφηση των προϊόντων του από το κράτος. Παρά τον θόρυβο µε την αποκάλυψη, ο Κυρ. Μητσοτάκης την πρώτη µέρα άρσης των µέτρων της καραντίνας (αύριο ∆ευτέρα 4 Μαΐου) θα επισκεφθεί το εργοστάσιο του επιχειρηµατία στη Λάρισα για να µιλήσει για το σηµαντικό και πατριωτικό/εθνοσωτήριο έργο του οικογενειακού φίλου και στελέχους της Ν∆.

∆εν υπάρχει όµως κανένας πατριωτισµός. Πρόκειται, πολύ απλά, για έναν επιχειρηµατία-φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη που, είτε γιατί πραγµατικά το σκέφτηκε ο ίδιος είτε γιατί τον προέτρεψαν κάποιοι, προχώρησε στην κατασκευή ενός εργοστασίου µασκών, µε τη διαβεβαίωση πως θα έχει το κράτος σίγουρο πελάτη. Με µετοχικό κεφάλαιο µόλις 130.000 ευρώ, µια νεοσύστατη εταιρεία ισχυρίζεται πως κάνει επένδυση 3 εκατοµµυρίων (πράγµα που δεν αποδεικνύεται από πουθενά) για να εισπράξει άµεσα δεκάδες εκατοµµύρια από το κράτος, µε προώθηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος µπαίνει σε ρόλο πλασιέ µε πρόσχηµα την «εθνική επένδυση»…

Με τέτοια ρεπορτάζ πως να πάρει βραβείο ο Βαξεβάνης;

Μας βάζει και εμάς σε πειρασμούς υποστήριξής του,αν και δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ μαζί του.

Αντίθετα με την υποστήριξή του χάνουμε και φίλους στα κόμματα…

Δεν έχουμε προβληματισμό.Την πραγματικότητα καταγράφουμε,όπως οφείλουμε.