Αρχική Δικαιοσυνη Τα ελληνικά καζάνια της διαφθοράς,τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και το κόλπο του...

Τα ελληνικά καζάνια της διαφθοράς,τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και το κόλπο του Ερντογάν με το καζάν-καζάν…

95
 ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
O Eρντογάν έρχεται(7/12) στην Ελλάδα και οι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου γράφουν ότι ο Κυριάκος θα πετύχει άλλη μια μεγάλη νίκη,όπως αυτή που πέτυχε στο Λονδίνο επί του πρωθυπουργού της Βρετανίας Σούνακ.
Πως τον νίκησε;
Μα διότι ο Σούνακ,ακύρωσε την συνάντηση με τον Κυριάκο.Άρα;
Γιατί την ακύρωσε;
Διότι ο Κυριάκος “δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα”:Να μην αναφερθεί στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Ο Κυριάκος αναφέρθηκε όμως.Τα είπε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης ο οποίος του απάντησε οτι καλά είναι τα μάρμαρα και να μείνουν εκεί που βρίσκονται.Στο Βρετανικό Μουσείο.
Άρα;
Τα είπε και στην βρετανική τηλεόραση και οι δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν αυτό που δείχνουν τα τελευταία 15 χρόνια.Οτι η κοινή γνώμη θέλει να επιστραφούν τα μάρμαρα,κάτι που ζητούν χρόνια τώρα και επιφανείς βρετανοί.
Άρα;
Ο Κυριάκος νίκησε!
Στην αξιωματική αντιπολίτευση όλοι ευχαριστημένοι.Ο Στ.Κασελάκης λέει ότι όλα πάνε μια χαρά αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 150 χιλιάδες μέλη και θα αποχωρήσουν περίπου 3 χιλιάδες μέλη,δηλαδή το 4,5% για να πάνε με τους αποχωρήσαντες.Οι αποχωρήσαντες έφυγαν γιατί είναι πολύ αριστερότεροι του Κασελάκη και πολύ πιο ευαίσθητοι στα κοινωνικά προβλήματα της φτώχειας και ανέχειας.
Κυρίαρχες μορφές στους αποχωρήσαντες το υπουργικο ζευγάρι το οποίο η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε καταγγείλει ότι δεν του έφταναν τα 11 χιλιάρικα το μήνα που εισέπραττε,αλλά έπαιρνε και άλλα δυο χιλιάρικα(σύνολο 13) το μήνα για επίδομα γραφείου από το κράτος…Η Νέα Δημοκρατία ξέχασε να ψάξει αν οι κυβερνήσεις Σημίτη,Νέας Δημοκρατίας είχαν επιχορηγήσει με πολλές-πολλές χιλιάδες ευρώ μια δραστηριότητα του …ημίσεως του ζευγαριού στα πλαίσια της πολύ,πολύ αριστερής και κοινωνικά ευαίσθητης δράσης του.
Εδώ είναι ο Κ.Σημίτης. Ως πρωθυπουργός των Ιμίων(τον είδατε ποτέ σε εκδηλώσεις μνήμης των τριών πεσόντων;)εμφανίστηκε για να δώσει μαθήματα πατριωτικής στάσης έναντι του Ερντογάν που θα έρθει.Δείτε κάποιο σημερινό πρωτοσέλιδο…
Ο Κ.Σημίτης είναι γνωστός και ως “Αρχιερέας της διαφθορ…συγνώμη της διαπλοκής”.Ετσι τον προσδιόρισε ο Κώστας Καραμανλής απαριθμώντας με δισεκατομμύρια το φαγοπότι επι των ημερών του.
Ο Κυριάκος στην αυλή του Σημίτη δεν βρήκε καμία διαφθορά και διαπλοκή,αλλά στελέχη πανάξια,τέτοια που δεν υπάρχουν μεταξύ των ελλήνων που διέπρεψαν στο ….Χάρβαρντ,στην Οξφόρδη,στη Σορβόνη.Και τα πήρε.
Και εμείς γράψαμε το εξής στο γνωστό newsbreak.gr
“Ο “Αρχιερέας”που ξέχασε να γράψει στο μπλοκάκι ότι…

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 “Πήραμε στοιχεία απο το εξωτερικό και αυτά δείχνουν ότι λεηλατείται ο πλούτος της χώρας και βγαίνει στους φορολογικούς παραδείσους.Θα πάνε τώρα στη δικαιοσύνη όλοι αυτοί με βάση τα στοιχεία που πήραμε απο το εξωτερικό”
Αυτά μας απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις 10 Σεπτεβρίου 2010 σε ζωντανή μετάδοση της περίφημης συνέντευξης τύπου της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Το ίδιο βράδυ έγινε αυτή η απάντηση πρώτο θέμα στο ΜΕΓΚΑ και στον ΑΝΤΕΝΝΑ.
Η ερώτηση αφορούσε την διαβόητη λίστα Λαγκάρντ.Μας κάλεσαν και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής διότι εκτός αυτού στην ΔΕΘ νωρίτερα τον Ιουλιο του 2010 ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης μας είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα και μας είχε πει ότι “ηρθαν απέξω στοιχεία για θηριώδεις λογαριασμούς και συστηματική λεηλασία του δημοσίου πλούτου απο πολιτικούς ,επιχειρηματίες,δημοσιογράφους κλπ”
Ο πρώτος λογαριασμός της λίστας Λαγκάρντ είναι ύψους 562 εκατομ ευρώ.Τεράστιος.Ο “συντάκτης” της λίστας Λαγκάρντ είναι ο γαλλοελβετός Ερβέ Φαλσιανί.Σε βιβλίο του ισχυρίστηκε ότι Μέρκελ και Σαρκοζί εξεβίασαν τον Γιώργο Παπανδρέου διότι στον λογαριασμό αυτό “συναντάται” η μητέρα του Μαργαρίτα.
Εκείνος κατέφυγε στην Ελληνική Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι όλα είναι ψέματα.Με δικηγόρο τον Αλέξανδρο Παπαστεργιόπουλο ο Φαλσιανί κέρδισε τις δίκες με τον Γιώργο Παπανδρέου και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.Η υπόθεση βρίσκεται στον Αρειο Πάγο πολύ-πολύ καιρό και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσδιόρισε ποτέ την αναίρεση να συζητηθεί.
Το ποσό αυτό (μισό δις ευρώ και άνω) όλοι το θεώρησαν θηριώδες.Και είναι.Οπως και άλλα στη λίστα Λαγκάρντ,τα οποία ποτέ δεν ερευνήθηκαν γιατί οι ελληνικές αρχές “δεν πρόκαναν” την παραγραφή και η προσπάθειά τους να τα φορτώσουν στον Εισαγγελέα Διώτη απέτυχε αφού μετά τα αρχικά 10 χρόνια κάθειρξης(!!!) ο Εισαγγελέας αθωώθηκε στο Εφετείο.Κανένας δεν απέδειξε ότι είχε κάπου λεφτά η ακίνητα ως αντάλλαγμα-κίνητρο να θάψει τη λίστα Λαγκάρντ και να μην ερευνηθεί το “πόθεν έσχες” αυτών των πανισχυρων της λίστας πολιτικών,επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που αγωνίζονται “για τη φτωχολογιά”,όπως λένε.
Τα χρήματα αυτά δεν μαζεύτηκαν στη λίστα αυτή και στις άλλες 6 λίστες(Μπόργιανς,Παναμά κλπ) που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ,(αλλά δεν πρόκανε κι αυτός να τις ερευνήσει) τη χρονιά που έγινε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.
Προυπήρχαν και της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.
Εξαιτίας αυτών και πολλών άλλων ο Κώστας Καραμανλής αποκάλεσε τον προκάτοχό του Κώστα Σημίτη “Αρχιερέα της διαπλοκής” στηλιτεύοντας το χωρίς προηγούμενο σε δυτική χώρα φαγοπότι “των νταβατζήδων” στην Υγεία ,στον Αθλητισμό,στα καρτέλ δημοσίων έργων κλπ
Ιστορική εφημερίδα του συντηρητικού χώρου με κείμενο βασικού και μόνιμου συνεργάτη της έγραψε στις 7 Νοεμβρίου 2023 έναν ύμνο για την προσφορά του Κώστα Σημίτη στην Ελλάδα.Και “πληροφορεί” τους αναγνώστες της ότι έφτιαξε ένα συγχρονο ευρωπαϊκό κράτος,γιατί επέβλεπε τα πάντα “κρατώντας μπλοκάκι” για τα πάντα.
Έγραψε ότι “η κοινωνία που εκφράζεται  μέσω της πολιτικής και η δημοσιογραφίας δεν συγχωρεί όσους φαίνονται πιο έξυπνοι(και ας παραμένουν σεμνοί στα λόγια και στις πράξεις)και που φέρονται σαν να είμαστε όλοι υπεύθυνα άτομα με ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις…”
Αυτός ήταν ο Κ.Σημίτης.Υπουργός απο το 1981 και πρωθυπουργός οκτώ χρόνια μέχρι το 2004.Με το μπλοκάκι.
Οσο θηριώδης είναι ο λογαριασμός αυτός της λίστας Λαγκάρντ ,άλλο τόσο και περισσότερο(με τους τόκους)είναι ο λογαριασμός που χρωστάει το κόμμα του(με τη νέα Δημοκρατία κατά το ήμισυ)στο κρατικό τραπεζικό σύστημα.
Το μπλοκάκι του (το είδε κάποιος κρυφά)δεν αναφέρει ούτε λέξη γιαυτά τα τεράστια δάνεια.
Επίσης δεν αναφέρει λέξη για εκείνον τον φτωχό στενό συνεργάτη του απο τον Πειραιά που περνούσε τα σαββατοκύριακα(μόνο) στο σπίτι του στην…Πολιτεία και έκανε τις βόλτες με την ιδιόκτητη Μαζεράτι,την οποία είχε σε περίκλειστο γκαράζ εκεί.
Ούτε για τον άλλο φτωχό υπουργό που χώρισε την ερωμένη του και για να μην την αφήσει στο δρόμο και φωνάζει της αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.
Οχι,δεν τα βάζουμε με την εφημερίδα.Σε άλλη στήλη της στο ίδιο φύλλο(σελ 4) μας πληροφορεί ότι η Ελλάδα παραμένει μια μπανανία στον έλεγχο των “πόθεν έσχες”.Παραμένουν χωρίς έλεγχο.Οπως ακριβώς οι λίστες Λαγκάνρντ και οι άλλες.Στηλιτεύει η εφημερίδα αυτή στο ίδιο φύλλο το γεγονός ότι το 2023 “μας κρύβουν ποιά είναι τα 4 κόμματα,στα οποία επιβλήθηκαν ποινές για παραβάσεις στα οικονομικά τους.Μας κρύβουν ποιές είναι οι ποινές.Μας κρύβουν το αν τελικά επιβλήθηκαν οι ποινές”.
Γράφει για τις “νησίδες αδιαφάνειας” στο “πόθεν έσχες”.
Είναι ο ίδιος Κώστας Σημίτης,τον οποίο τίμησαν προ ημερών για την μεγάλη του συνεισφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και άλλοι.
Μεταξύ των άλλων και ο Γιώργος Παπανδρέου που έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα και τον επαινούσε για “το μπλοκάκι”με το οποίο αναδείχθηκε σε “παρακαταθήκη έμπνευσης” ως πρωθυπουργός.
Μην μπερδεύεστε.Η ίδια εφημερίδα συχνά-πυκνά θυμίζει ότι η Ελλάδα ειναι η πιο διεφθαρμένη κρατική μηχανή στην Ευρώπη .
Στην πρώτη της σελίδα στο ίδιο φύλλο(…) μας πληροφορεί ότι στη Δικαιοσύνη πάσχει από(μόνιμο) έμφραγμα και καθυστερεί δραματικά η απονομή της…
Μπα; Το σύστημα αυτής ακριβώς της Δικαιοσύνης δεν έτρεξε πιο γρήγορα και απο τον…Γιουσέϊν Μπόλτ και έθεσε στο αρχείο ως παραγεγραμμένες τις λίστες(Λαγκάρντ κ.α.) με την αρπαγή του πλούτου της χώρας;
Το ίδιο σύστημα δεν αποφυλάκισε ταχύτατα τον επώνυμο καθηγητή του Αρσακείου και τον δολοφόνο συντοπίτη του Κυριάκου;
Και οι δυο δολοφόνησαν τις συζύγους τους και σκηνοθέτησαν εξαφάνιση και αυτοκτονία…
Ο καλός μόνιμος συντάκτης της συντηρητικής καλής εφημερίδας μας πληροφορεί ότι μια απο τις μεγάλες επιτυχίες του Κ.Σημίτη με το “μπλοκάκι” είναι ότι κατάργησε τις διαδικασίες στις οποίες επικρατούσε το “μέσον” και οι “ακρες”…
Προφανώς συμφωνούν με αυτό και οι δυο προαναφεθέντες δολοφόνοι-γυναικοκτόνοι…”
Σιγά,λοιπόν,τις νίκες με τα Μάρμαρα…Με τον Ερντογάν να δείτε νίκη που θα πετύχει ο Κυριάκος.
Ο Ερντογάν μας λέει ότι θα έρθει για να εξετάσουμε τα θέματα καζάν-καζάν…
Αυτό θα πεί ότι υπάρχουν πολλά θέματα.Το κόλπο του γνωστό εδώ και χρόνια.
Του απάντησε ο προκόπης Παυλόπουλος αποστομωτικά στην τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα και προφανώς έρχεται να πάρει τη ρεβάνς με το κόλπο του “καζάν-καζάν”…
Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χλευάζεται απο την αυλή του Κυριάκου και του Σημίτη,γιατί επιμένει με νέα προ ημερών(βελτιωμένη) επανέκδοση του βιβλίου του για τα εθνικά θέματα και εκεί (ξανα)τονίζει ότι με την Τουρκία δεν έχουμε …καζάνια με θέματα και διαφορές,αλλα μόνο ένα θέμα:τη νησιωτική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ
Σε πρόσφατη ομιλία του στη Σχολή Εθνικής Άμυνας έκλεισε ως εξής:
“…Σύμφωνα με τ’ ανωτέρω είναι προφανές ότι σε οποιαδήποτε φάση
διαπραγμάτευσης με την Τουρκία είναι αδιανόητο να προβούμε
έστω και στην ελάχιστη υποχώρηση σε ό,τι αφορά εκείνα που μας
διασφαλίζει, στο ακέραιο, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Πολλώ μάλλον σήμερα, όταν ο στόχος της Τουρκίας είναι
προφανής: Επαναφορά στην ατυχέστατη -κατά την
επιεικέστερη εκδοχή- «φρασεολογία» της Συμφωνίας της
Μαδρίτης, του Ιουλίου 1997, η οποία υπογράφηκε μεταξύ Κ. Σημίτη
και Σ. Ντεμιρέλ. Ήταν η συμφωνία που αναγνώριζε, δυστυχώς,
«νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα που έχουν μεγάλη
σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία» της Τουρκίας
στο Αιγαίο και της «άνοιξε τον δρόμο» προκειμένου να κάνει λόγο
για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο. Το επώδυνο αυτό ολίσθημα της
Εξωτερικής μας Πολιτικής ακυρώθηκε, de jure και de facto, κατ’
εξοχήν από την Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή αλλά και κατά την
διάρκεια της Προεδρίας μου, πρωτίστως δε κατά την επίσκεψη του
Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, την 7 η Δεκεμβρίου 2017. Θέλω να
πιστεύω ότι το μείζον αυτό «κεκτημένο» της Εξωτερικής μας
Πολιτικής δεν θα τεθεί, αμέσως ή εμμέσως, υπό διακινδύνευση
σήμερα και στο μέλλον.»