Αρχική Αθλητικα Τένις!Ααααχ παρα λίγο ο Τσιτσιπάς…εύκολα στο ντέρμπι αιωνίων ο Ολυμπιακός

Τένις!Ααααχ παρα λίγο ο Τσιτσιπάς…εύκολα στο ντέρμπι αιωνίων ο Ολυμπιακός

961

 

Αααχ !…Παραλίγο ο Στέφανος στον τελικ΄ό του Ρολάν Γκαρός

Τα  τρία φαβορί κέρδισαν σήμερα στα κυριότερα παιχνίδια ελληνικού ενδιαφέροντος,αλλά μόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς αμφισβήτησε μέχρι το τέλος σε έναν τετράωρο συγκλονιστικό αγώνα το φαβορί Τζόκοβιτς και έχασε μόνο με 3-2.

Ο Ναδάλ κέρδισε άνετα 3-0 και μάλλον άνετα κέρδισε και ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ στο άδειο ΟΑΚΑ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φάνηκε να παραδίδεται στον Τζόκοβιτς Νο1  στον κόσμο έυκολα στα δυο πρώτα σετ και με το 2-0 εύκολα όλοι πίστευαν ότι το 3-0 θα ήταν τελικό αποτέλεσμα και πιο εύκολα από το 3-0 του Ναδάλ επι του Αργεντινού Σβάρτσμαν.

Ομως ο Τσιτσιπάς,οπως και στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός που έχανε 2-0 έκανε το 2-2.

Ανέτρεψε ματς πόϊντ μόλις στο τρίτο σετ και έφτασε στο 2-2

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ η πειρα του φιλέλληνα νίκησε τον…Ελληνα και μάλλον ψυχολογικά όταν έχασε το πρώτο δικό του σερβίς δεν ήταν ο Τσιτσιπάς των δυο προηγούμενων σετ.Το έχασε 6-1.

Το παιχνίδι διήρκησε 4 ώρες και ο Τσιτσιπάς διαφήμισε με την απόδοση και τη στάση του την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

Νωρίτερα ο “ειδικός” στο χώμα του Ρολάν Γκαρός  Καταλανός Ράφα Ναδάλ είχε καθαρίσει με 3-0 τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν ,αλλα παρά το 3-0 του σκορ η νίκη ήταν πιο δύσκολη και ο αγώνας κράτησε τρείς ώρες!

Ο Ναδάλ “χρειάζεται” τον τίτλο για να ισοφαρίσει τον μεγάλο σταρ του τένις Ρότζερ Φέντερερ που έχει 20 τίτλους.Ο Τζόκοβιτς που μάλλον θα ξεπεράσει και τους δυο  στο μέλλον έχει 17.

Στον τελικό των γυναικών η Αμερικανίδα Κένιν θα παίξει με την “εκπληξη” του τουρνουά Ζβίατεκ το Σάββατο το απόγευμα,ενώ ο τελικός των ανδρών θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα.

Στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί στον αγώνα με τον ΠΑΟ και για το ισχυρότερο ρόστερ που έχει και γιατί το άδειο ΟΑΚΑ δεν θα ισοφάριζε το πιο αδύναμο ρόστερ του ΠΑΟ.

Πράγματι ο Ολυμπιακός πήρε απο την αρχή το προβάδισμα,δεν το έχασε ποτέ και ο ΠΑΟ καράφερνε μόνο να πλησιάζει στους 4-5 πόντους από τους 10-15 που έχανε.Τελικό 78-71.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 35-44, 57-62, 71-78.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Βόβορας): Παπαγιάννης 6 (7 ριμπ.), Όγκαστ 7, Παπαπέτρου 14 (4 ασίστ), Κασελάκης 7, Βουγιούκας, Φόστερ 15 (5 ριμπ.), Νέντοβιτς 9, Σάικς, Ουάιτ 5, Μήτογλου 2, Μπέντιλ 1, Σαντ-Ρος 5.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον 7, Χαραλαμπόπουλος, Λαρεντζάκης, Σπανούλης 8, Σλούκας 6, Μάρτιν 8, Βεζένκοφ 9 (8 ριμπ.), Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 3, Τζένκινς 5, Έλις 5 (13 ριμπ.), ΜακΚίσικ 10

Η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ φαίνεται πως φέτος θα είναι στα φαβορί.”Καθάρισε” στην Αγία Πετρούπολη  και την ισχυρότατη φέτος Μπαρτσελόνα του Σάρας με 74-70

Η επίσης ισχυρή Ολύμπια Μιλάνου νίκησε και την Βιλλερμπάν με 87-73,η Μπάγερν εκτός την Αλμπα στο Βερολίνο με 90-72 και ο Ερυθρός Αστέρας  την ΜΠασκόνια με 90-73