Αρχική Θέμα Το τεράστιο σκάνδαλο με το ναρκόπλοιο(;) “Ειρήνη” και ο πόλεμος των Παπανδρέου...

Το τεράστιο σκάνδαλο με το ναρκόπλοιο(;) “Ειρήνη” και ο πόλεμος των Παπανδρέου κατά της…οικογενειοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ!

2073

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οι τελευταίες μέρες έχουν επίσης πολύ ενδιαφέρον για τη ζωή στην ελληνική μπανανία.

Τα ΜΜΕ ελέγχονται πιά απο μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών,οι περισσότεροι των οποίων έχουν επιχειρήσεις σχετιζόμενες με την ένδοξη ελληνική ναυτιλία.Αυτή που είναι πρώτη ,λέει,στον κόσμο και για την οποία πρέπει,λέει,να είμαστε περήφανοι.

Ο έλεγχος των ΜΜΕ έχει τεράστια σημασία.Γιατί ναι μεν κάποιος είναι ελεύθερος να φτιάξει ένα δικό του π.χ. σάϊτ.Οσο καλά και να πάει θα του πει η “διαφημιστική αγορά” ότι είναι υποχρεωμένη να δίνει ανάλογα με την επισκεψιμότητα.

Για να μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των έσω πριν μερικά χρόνια πείσαμε έναν επιχειρηματία και χρηματοδότησε την έναρξη λειτουργίας ενός τέτοιου “σάϊτ” με εμάς στο “κουμάντο”.σε χρόνο ρεκόρ μας έλεγαν ότι σαρώνουμε.Ειδήσεις πανομοιότυπες με όλα τα άλλα,εκτός εκείνα των λίγων εξαιρέσεων.Βρέχει,χιονίζει,τρακάρισμα,απεργία,ταξίδια πολιτικών,δηλώσεις πολιτικών κλπ

Σύντομα διαπιστώσαμε ότι ένα “θέμα”μας μπορούσε να εμφανίζεται με δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και συνολικά με εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες.

Κι όμως.Δεν παίρναμε παραπάνω απο 1-2 τηλεφωνήματα σχετικά με τη δημοσιογραφική δρστηριότητα της επικαιρότητάς μας.

Μας θύμισε την εποχή που είχαμε καθημερινό σχόλιο στο δελτίο ειδήσεων  στον ΠΡΩΤΟ σύμφωνα με τις “μετρήσεις” τηλεοπτικό σταθμό στις ειδήσεις.Ενα-δυο τηλεφωνήματα την εβδομάδα.

Αλλάξαμε και πήγαμε σε σταθμό που σύμφωνα με τις μετρήσεις είχε στις ειδήσεις ποσοστό 0,00001%.Δέκα και βάλε τηλεφωνήματα την ίδια βραδιά!!!

Πως θα ζήσει όμως ο “μικρός”σταθμός χωρίς διαφημίσεις;Πόσο θα αντέξει στις πιέσεις ο επιχειρηματίας να διώξει όσους δεν είναι στα “συστήματα” και μιλούν για τις οικογένειες και τα κόμματα των Καραμανλή,Παπανδρέου,Μητσοτάκη σαν να μην είναι οι μόνιμοι και αδιαμφισβήτητοι ,αμόλυντοι,άμωμοι και άσπιλοι ηγέτες της χώρας από το 1945 και εντεύθεν;

Σήμερα είναι η ημέρα μνήμης για το τεράστιο γερμανικό έγκλημα στα Καλάβρυτα.Την δολοφονία εκατοντάδων αμάχων της πόλης “για εκδίκηση”.Στο μνημόσυνο παραβρέθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνοντας ότι παραμένουν ενεργές νομικά οι αξιώσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για τις φρικωδίες της Κατοχής.Δημοσιεύουμε σε διπλανή στήλη την ομιλία του καθηγητή κ.Παυλόπουλου και περιμένουμε ακόοοομα μια δήλωση απο την σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για να δούμε το ακριβές λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιήσουν

Σε αυτή την μπανανία λοιπόν,την Ελλάδα μας,σημειώνουμε δυο απο τις πολλές χαρακτηριστικές εξελίξεις:

1η:Αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε γίνει αρχηγός παίρνοντας 1,5 εκατομμύριο ψήφους.Και το πανηγύρισε ως δικαίωση του ίδιου,της ιστορίας του,της οικογένειάς του.Κι ας έλεγαν ότι ήταν ένα μαϊμού πανηγύρι με δαχτυλίδι από αυτόν που ο Κώστας Καραμανλής είχε ονομάσει “αρχιερέα της διαπλοκής”,τον Κώστα Σημίτη.

Αυτόν που η Γερμανία θεωρούσε τον καλύτερο πρωθυπουργό της Ελλάδας,διότι επι των ημερών του έκανε πιο άνετα τις χρεώσεις που γράφει ο Ομπάμα στο βιβλίο του, στο οποίο μας εξηγεί πως η Γερμανία κατάφερε να πιάσει στις οικονομικές δαγκάνες της την Ελλάδα και να αρχίσει απο εδώ με “πολυεθνικές” γερμανικές επιχειρήσεις (ΖΗΜΕΝΣ,ΝΟΒΑΡΤΙΣ κλπ)την προσπάθεια υποδούλωσης της Ευρώπης στη Γερμανία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ,που διαθέτει το καλύτερο “διαβατήριο”στις ΗΠΑ λόγω μητρός,δέχεται ξαφνικά μια φοβερή επίθεση με ενορχηστρωτές το τρίο “Σόϊμπλε-Μέρκελ-Σαρκοζί”.Τον λένε εκβιαζόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ από αυτούς τους τρεις μέσω του δημιουργού της λίστας Λαγκάρντ.Εκείνος θα έπρεπε -κατά τη νομική μας άποψη-να πάει στα γαλλικά η γερμανικά δικαστήρια και να αποδείξει ότι η μητέρα του δεν είναι στον θηριώδη λογαριασμό των σχεδόν 600 εκατομμυρίων που είναι πρώτος στό όνομα μιας Παντελή στη λίστα.Θα έπρεπε επίσης να πάει στα ίδια δικαστήρια και η μάνα Μαργαρίτα.

Πήγε μόνο ο Γιώργος,αλλά στα…ελληνικα δικαστήρια.Θεωρήσαμε ότι το έκανε γιατί είχε στην τσέπη τη δικαίωση.

Κι όμως ηττήθηκε κατα κράτος.Και στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο και ακόοοομα περιμένουμε να πάει στον Αρειο Πάγο.Και καταδικάστηκε κιόλας να πληρώσει σοβαρό ποσό στον δημιουργό της λίστας Λαγκάρντ Φαλσιανί.

Υπάρχουν τόσο μεγάλοι λογαριασμοί;

Κάποιος απέδωσε αυτές τις ώρες διαμάχη για τέτοια ποσά μεταξύ κληρονόμων ενός πολιτικού, ο οποίος ακόμα ζει,αλλά όχι στα καλύτερά του…

Ο Γιώργος με πολιτική αφροσύνη χωρίς μέτρο πήγε να ξαναγίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.Και πήρε κάπου 70 χιλιάδες ψήφους.Απο το 1.5 εκατομμύριο.Και έχασε από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στην προεκλογική εκστρατεία τους ούτε λέξη απο κανέναν για το ποιός,πως και γιατί κατάφερε να χρωστάει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μισό δις ευρώ(όσα στο λογαριασμό  για τον οποίο έχασε ο Γιώργος…)στις κρατικές μας τράπεζες.

Κάποια “συστημικά” ΜΜΕ φτάνοντας στο άλλο άκρο προσπαθούν να περάσουν στον ελληνικό λαό ότι ο Ανδρουλάκης που νίκησε τον Παπανδρέου είναι προϊόν….οικογενειοκρατίας,διότι ο πατέρας του ήταν στους φίλους του Κ.Σημίτη.Αρα θα έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη,τον Κώστα Μπακογιάννη,τους δυο Κώστηδες Καραμανλήδες της Βουλής που είναι προϊόντα αξιοκρατίας,βγαλμένα μέσα απο τις λαϊκές γειτονιές της μπαναν…συγνώμη της χώρας.

Στις σοβαρές εξελίξεις αυτής της υπόθεσης είναι η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα παραμείνει στη μάχη της δικαίωσης…

Όποιος νόμιζε ότι με τα πολλά ταξίδια και τη μόνιμη ζωή σε αεροπλάνα θα είχε προλάβει να διαβάσει στα βιβλία πότε κάνουν χαρακίρι κάποιοι πολιτικοί ,μπορεί να έκανε λάθος…

2η.Ενα πλοίο που ανήκει σε…άγνωστο Έλληνα εφοπλιστή της ένδοξης ελληνικής ναυτιλίας την κοπάνησε απο το λιμάνι της Ρόδου με σβηστά φώτα και παρά τις προειδοποιητικές βολές εναντίον του και χώθηκε στην αγκαλιά της …Τουρκίας απέναντι.

Το είχαν κρατήσει για έλεγχο γιατί ήταν ύποπτο για κάθε λογής λαθρεμπόριο.

Ακόμα και σε χώρες μπανανίες απο πλευράς νομικών συστημάτων,όπως η Μάλτα και η Ινδία το πλοίο αυτό είχε κρατηθεί γιατί ήταν προφανές ότι έκανε μόνο βρομοδουλειές.

Ιδού σχετικό απόσπασμα -από τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη,-για  την “ταυτότητα” του πλοίου της ένδοξης ελληνικής ναυτιλίας:

“…Το συγκεκριμένο πλοίο είχε ναυπηγηθεί το 1991 και ήταν τύπου «tanker», ενώ είχε χαρακτηριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας (IMO) ως «ύποπτο» (suspect), λόγω συχνών εναλλαγών της σημαίας αλλά και της ονομασίας του.

Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2007 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2008 διέθετε σημαία του Αγίου Χριστοφόρου, νησιωτικού κράτους στην Καραϊβική. Από το 2008 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017 κυκλοφορούσε με σημαία του Παναμά. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2020 πλέει με σημαία της Τανζανίας. Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 πλέει με σημαία του Τόγκο, στη συνέχεια με σημαία του Καμερούν και από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι σήμερα με σημαία της Γουιάνας.

Εκτός όμως από τις συχνές αλλαγές σημαίας, το πλοίο είχε αλλάξει πέντε φορές και ονομασία από το 2007 μέχρι το 2020. Πιο αναλυτικά, από το 2007 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 ονομαζόταν «Royal Queen». Από το 2013 μέχρι τον Γενάρη του 2018 «Sifana» και από το 2018 μέχρι τον Μάρτιο του 2020 «Τazihri», για να μετονομαστεί τον Μάρτιο του 2021 σε «Eirini 1».
Ενας ακόμη λόγος για τους οποίους το πλοίο είχε χαρακτηριστεί «ύποπτο» είναι και το γεγονός ότι σε άλλη χώρα έχει «καταστατική έδρα» και αλλού την επιχειρησιακή. Το συγκεκριμένο πλοίο διαθέτει «registration» στα νησιά Μάρσαλ και «καταστατική έδρα» στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Η «φυγάδευση» του πλοίου με αυτό τον εντελώς εξωφρενικό τρόπο προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου Μ. Παπαγιαννίδου, η οποία, όπως μας λένε ασφαλείς πηγές, έμεινε άφωνη με τις εξελίξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτήν τη στιγμή διεξάγονται δύο παράλληλες έρευνες σχετικά με την εμπλοκή λιμενικών στη φυγάδευση του πλοίου και την εξαφάνιση με αυτό τον τρόπο στοιχείων που θα οδηγούσαν στην πάταξη κυκλώματος λαθρεμπορίας…”

Γιατί να δραπετεύσει με αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες το πλοίο αν δεν είχε να κρύψει κάτι πολύ-πολύ σοβαρό και αν δεν είχαν μεγάλες δυνατότητες οι όπισθεν αυτού,ώστε να κινείται με αυτό τον τρόπο;

Λογικά για μικροποσότητες καυσίμων δεν θα το έκανε.Πληροφορίες που δεν μπορούν να βεβαιωθούν λόγω της απόδρασης του πλοίου αναφέρουν ότι υπήρχε θέμα με ναρκωτικά είτε με ατομική πρωτοβουλία κάποιου εκ των μελών του πληρώματος,είτε πιο οργανωμένο…

Είναι μια ακόμα ένδοξη σελίδα της λειτουργίας του Κράτους το οποίο κουμαντάρουν απο το 1945 εναλλάξ οι τρεις οικογένειες Παπανδρέου-Καραμανλη,Μητσοτάκη.Παρένθεση Σημίτη δεν θα υπήρχε,αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τον στήριζε για να πάρει στη συνέχεια το “δαχτυλίδι”.

Προφανώς ο Γιώργος νόμιζε ότι μια και ήταν μισός αμερικανός πολίτης θα “καθάριζε” με τις αμερικανικές αντιρρήσεις στη γερμανική κυριαρχία…

Προσπαθούμε-προς το παρόν- να θυμηθούμε σε ποιό βιβλίο έχουμε διαβάσει ότι και στις ΗΠΑ οι λεμονόκουπες έχουν την ίδια τύχη με τις ευρωπαϊκές,τις ασιατικές,τις αφρικάνικες και αυστραλιανές λεμονόκουπες.

Αντι να θυμηθούμε αυτό θυμηθήκαμε ότι οι Αμερικανοί κάλεσαν τον Κσκωτά στο Λευκό Οίκο και οι Παπανδρέου μας έλεγαν ότι πρόσκληση και τιμή τέτοια παίρνουν μόνο οι καθαροί.

Ο Κοσκωτάς πήγε καμαρωτός στο Λευκό τον Οίκο,αλλά κάποιοι Αμερικανοί πράκτορες τον πήραν απο την πλαϊνή πόρτα διακριτικά και κατέληξε στις φυλακές των ΗΠΑ,όπου πήγαμε ,τον είδαμε και μας έλεγε πόσο βρόμικο ήταν και το σύστημα Παπανδρέου στην Ελλάδα…

ΥΓ Ελεος με την κρατική τηλεόραση και το…άλλο άκρο.Μέσω μιας ηλικιωμένης δασκάλας μας πλέκουν το εγκώμιο  και μας μιλούν για την τεράστια αξία του Νίκου Ανδρουλάκη.Τον είχε γνωρίσει ,λέει,στο δημοτικό…’Ελεος!..