Αρχική Ελλαδα Το “χρυσό αγόρι της ΔΕΗ”,ο επενδυτής κουμπάρος της υπουργάρας,το στόλισμα” της...

Το “χρυσό αγόρι της ΔΕΗ”,ο επενδυτής κουμπάρος της υπουργάρας,το στόλισμα” της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ” στον Βενιζέλο και(ημέρα που είναι) περι… Φαρισαίων !..

2230

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στη Δύση οι πολιτικοί παραιτούνται.

Για πολλούς λόγους,αλλά ιδιαίτερα όταν αποκαλύπτεται ότι άλλα λένε και αλλιώς ζουν ατομικά,οικογενειακά,οικονομικά,πολιτικά κλπ

Και εκεί υπάρχουν σκοπιμότητες και συμβιβασμοί για να κρατήσουν την εξουσία.Η σειρά “Η ανατομία ενός σκανδάλου” στο ΝΕΤΦΛΙΞ προσφέρεται για να  δεί κανείς και εκεί την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό.

Γενικά όμως είναι κανόνας οι παραιτήσεις για τέτοιους λόγους,έστω και μετά πίεση από τις αποκαλύψεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην Ελλάδα οι παραιτήσεις είναι σπανιότατη εξαίρεση.Γιατί αν γίνει κανόνας απλά θα αλλάξει ταχύτατα η σύνθεση της πολιτικής σκηνής.Δεν θα μπορούν να κυβερνούν επι 150 χρόνια οι ίδιοι πυρήνες οικογενειών,συγγενών και φίλων.

Και αρκετές ξένες δυνάμεις δεν το θέλουν .Γιατί τα συμφέροντά τους τα πρακτορεύουν για χρόνια συγκεκριμένοι.Κι άλλες μικρές σαν την Ελλάδα χώρες έχουν συμφέροντα και προστασία απο μεγάλες δυνάμεις, αλλά σε βάση δημοκρατικών αρχών και κανόνων και όχι εξουσίας “φυλάρχων”.Ετσι έχουν κανονίσει τα του Οίκου τους.

Πριν λίγες ώρες η εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” έβγαλε το πρωτοσέλιδο που βλέπετε.

Δεν γράφει για παρανομία,αλλά για πρόκληση.Ζάμπλουτος στην ΔΕΗ ,η οποία είναι απλά ένα εκτροφείο μαζικής παραγωγής σκανδάλων και ανάλγητης προς τουσ μη έχοντες συμπεριφοράς,την ώρα που στέλνει σε χαμόσπιτα λογαριασμούς ιλλιγγιώδεις και κόβει ρεύμα σε οικογένειες βιοπαλαιστών με 3 -5 ανήλικα.Και “ιδιωτικοποιείται” για να κερδοσκοπήσουν και όχι να θυσιαστούν άλλοι πάροχοι ρεύματος.

Αντί ο αρμόδιος Υπουργός να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ για την πρόκληση της επιλογής ενός ζάμπλουτου επικεφαλής της ΔΕΗ με μισθό 35 χιλιάδων ευρώ το μήνα μας “δουλεύει”.Δεν τολμά να κάνει μια ανακοίνωση,αλλά μας απαντά μέσω ” κυβερνητιών κύκλων” και στα φιλικά της ΜΜΕ…

Και μας λέει ότι ο κύριος αυτός πλούτισε απο ιδιωτικές επιχειρήσεις και άδεια αρχιτεκτονική έβγαλε επι ΣΥΡΙΖΑ.

Ως και ο ΣΥΡΙΖΑ να έπρεπε να έχει ΣΚΛΗΡΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ καθεστώς και να μην βγάζει άδειες σε πλούσιους ιδιώτες για μπίζνες και βίλες.

Αυτά δεν τα γράφει κόμμα ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ,αλλά η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!

Αυτού που μας λένε ότι θα επιλεγεί ως ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πολιτικός μετά την πρωθυπουργία του για κάποια θέση στην Ευρώπη(π.χ.του Μισέλ )και τη θέση του θα πάρει κάποιος άλλος τύπου Σχοινά.

Αυτού που θα πάει στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο Μπάϊντεν.

Αυτού που μας έλεγε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ κανένας με λεφτά δεν(θα) ερχόταν να επενδύσει και χτίσει στην Ελλάδα ,”γιατί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμουνιστές,στοχεύουν να πάρουν μία απο τις δύο κατσίκες του γείτονα να τη δώσουν σε κάποιον που δεν έχει” και γιαυτό οι λεφτάδες Δυτικοί και Αμερικανοί δεν τους θέλουν να τους βλέπουν.

Αυτού που μας έλεγε ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής Παϊατ θα φύγει 30-60 μέρες μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία γιατί στήριξε τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στην Αμερικανική κυβέρνηση και για να ευχαριστήσει τον Κυριάκο με επιλογή άλλου πρεσβευτή της αρεσκείας του.

Στην πράξη ο Πάϊατ έμεινε σε ΟΛΗ σχεδόν τη θητεία Μητσοτάκη και τώρα που φεύγει γίνεται Υφυπουργός ενεργειακών πόρων των ΗΠΑ με αρμοδιότητα δηλαδή ΚΑΙ την Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα!

Στην πράξη ο Αλ.Τσίπρας προσκλήθηκε και πήγε στο Λευκό Οίκο επι του…αριστερού Τράμπ στα 2 χρόνια και 2 μήνες από την ανάληψη της πρωθυπουργίας του.

Στην πράξη ο Κυριάκος, ο φιλελεύθερος και νοικοκύρης, προκλήθηκε στις ΗΠΑ στα δυο χρόνια και 11 μήνες από την ανάληψη της πρωθυπουργίας…

Ο ΣΥΡΙΖΑ,στον οποίο ο Αλ Τσίπρας κυριάρχησε και στο συνέδριο έναντι κάποιων ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ του …Σίτυ, δεν μίλησε για παράνομο πλουτισμο του επικεφαλής της ΔΕΗ,αλλά για την επιλογή ενός ζάμπλουτου για τη θέση αυτή.Ενός από τα golden boys.

Και γράφει για τα “παιδιά” αυτά γενικά ότι έχουν πάει “το πλιάτσικο σε διαστημικό επίπεδο”.Η ΔΕΗ του εν λόγω επικεφαλής στην πράξη και στην ουσία πλιάτσικο κάνει με τους λογαριασμούς αυτούς,όπως και οι άλλες εταιρείες του χώρου και το ΚΡΑΤΟΣ με την τιμή των καυσίμων κλπ.Πλιάτσικο σκέτο.

Ο Κυριάκος στην ανεπίσημη-επίσημη απάντησή του ψέγει τον ΣΥΡΙΖΑ με  το …κομμουνιστικό επιχείρημα ότι του έδωσε άδειες να χτίσει όταν εργαζόταν με υψηλές αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα.Προφανώς εννοεί ότι έπρεπε να του κατάσχει τους λογαριασμούς με φόρο στο 100% και να μην του δώσει άδεια.Του ιδιώτη!!!

Και δεν εξηγεί γιατί αυτός ο ιδιώτης αφού τον χρύσωναν στον ιδιωτικό τομέα δέχθηκε να πάει στην ΔΕΗ.Για …φιλανθρωπία;Με μισθό 35-36.000 το μήνα;

Διαβάστε την απάντηση μέσω “κυβερνητικών κύκλων”,όπως δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ:

«Εκείνη την εποχή ο κ. Στάσσης εργάζονταν ως υψηλόβαθμο στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, θέση που κατείχε για μια 15ετία, σε πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η ιταλική ENEL. Μάλιστα οι αμοιβές του σε αυτές τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, ήταν σαφώς πολύ υψηλότερες από αυτήν της ΔΕΗ.»

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «πέρα από την αγορά του οικοπέδου το 2018 και η αδειοδότηση (αίτηση και έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής) για την ανέγερση του κτίσματος έγινε και αυτή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2019.
Πρόκειται για δύο σπίτια 246 τ.μ το καθένα, που προορίζονται για εκμετάλλευση ενώ ο αριθμός 759 που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν έχει να κάνει με τετραγωνικά αλλά με τον όγκο του κτιρίου.» Αναφέρουν δε ότι η αξιοποίηση του ακινήτου έγινε για εκμετάλλευση, προτού η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως η κυβέρνηση θα στέκεται και θα σταθεί δίπλα στους πολίτες για να μειώσει τα βάρη που σηκώνουν από την διεθνή ενεργειακή κρίση, ενώ για ό,τι έχει να κάνει με τους τίτλους σπουδών του κ. Στάσση και τις σχετικές αναφορές Πολάκη, σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αν θέλει να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και θα προσκομιστούν όλοι οι τίτλοι σπουδών του πρόεδρου και Διευθύντα Συμβούλου της ΔΕΗ.»

Γιατί έχουμε τη βεβαιότητα ότι αν βάλουν στον Κυριάκο διαγώνισμα με τη λέξη υποκρισία θα την γράψει και τις 100 φορές ως εξής: “ΥποΚΡΟΙΣία”;

Κατά τα λοιπά έμβλημά τους είναι η νοικοκυροσύνη και όχι “να φάνε και τα πόμολα όσο έχουν την εξουσία”που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ανακοίνωση για την ΔΕΗ και τον εν λόγω ζάμπλουτο επικεφαλής της.

Με βάση αυτή τη νοικοκυροσύνη η κρατική τράπεζα Πειραιώς μας ανακοίνωσε προ ημερών ένα ΝΕΟ τεράστιο πρόγραμμα επένδυσης με μια επιχείρηση ενός ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ υπουργάρας.

Είναι η κρατική Τράπεζα στην οποία είναι διοικητής ο Χρ.Μεγάλου και η συζυγός του περιχαρής(φωτογραφία πάνω) μας ανακοίνωσε ότι έγινε στέλεχος στη Νέα Δημοκρατία!

Ο κουμπάρος της Υπουργάρας καταδικάστηκε προ τετραετίας-πενταετίας από τη Δικαιοσύνη να πληρώσει στην τράπεζα 2 εκατομ ευρώ.

Γαλοντόμος εφέτης στο β βαθμό έκοψε το 1,2 εκατομμύρια και ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ της Υπουργάρας πρέπει να πληρώσει 800 χιλιάρικα και με τους τόκους κοντά στο εκατομμύριο.

Η υπουργάρα είπε (ιδιωτικά) ότι όσο κυβέρνηση είναι η ΝΔ ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ δεν θα πληρώσει ένα ευρώ.

Μέχρι σήμερα δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ!!!

Υπό αυτές τις συνθήκες το να παίρνει η κρατική Τράπεζα τα σπίτια του εγγυητή ,την ώρα που ξαναδιαφημίζει ΝΕΑ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον ΚΟΥΜΠΑΡΟ είναι ή όχι ληστεία κύριοι νοικοκυραίοι;

Γιατί να έχει αναστολές η Υπουργάρα και ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ;

Στο Εφετείο της Αθήνας μια άλλη ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ και κουμπάρος δικαιώθηκε στις 15 Απριλίου 2022 μετά πολλα-πολλά-πολλά πάρα πολλά χρόνια.

Παραγράφηκαν τα αδικήματα των ….ανακριβών φορολογικών δηλώσεων.Φανταστείτε πόσα χρόνια έκαναν να τα δικάσουν…Η μήπως βρήκαν άλλο παράθυρο για την υπουργάρα -κουμπάρο;

Θα περιμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης να δούμε πως ακριβώς συνέβη.

Ως τότε εσείς ρωτήστε τον Σημίτη για την Υπουργάρα του και τον Γιώργο Παπανδρέου που τον διέγραψε μεν αλλά και εκεί …ξαναδικαιώθηκε δε!

Εκτός της νοικοκυροσύνης διαφημίζουν και την σταθερότητα σε αρχές και αξίες που δεν είχε ο “αριστερός ΣΥΡΙΖΑ” και εντέχνως μας σερβίρουν ,χωρίς να το λένε την σταθερότητα σε παραδόσεις,σε αρχές και αξίες.

Δεν θα αναφερθούμε σε αυτά που “πραγματεύεται” η σειρά του ΝΕΤΦΛΙΞ με τα οικογενειακά,τις φιλενάδες και τα ρέστα των συντηρητικών τις ώρες που δεν …προσεύχονται στην Εκκλησία υπέρ πατρίδας,θρησκείας και οικογένειας…

Ο κύριος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη-απόγονου του Βενιζέλου- είναι το δίδυμο Αλαφούζου-Μαρινάκη.

Ο Αλαφούζος έχει την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.Την πήρε μέσω του Κοσκωτά.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ήταν του Βλάχου.

Ο Βλάχος έγραφε κιόλας.

Και έγραφε και για τον Βενιζέλο.

Ο Βενιζέλος εδώ και δεκαετίες θεωρείται και είναι (και σύμφωνα με τον Κ.Μητσοτάκη) ΕΘΝΑΡΧΗΣ για την Ελλάδα.

Ετσι τον καταγράφει σήμερα και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η ΒΙΚΙΠΑΔΕΙΑ και όλοι.Κάθε δήμος και μια λεωφόρος με τό όνομά του και το αεροδρόμιο,η πύλη της χώρας επίσης.

Στις 3 Νοεμβρίου …1920 ο Βλάχος με τίτλο “ΤΩ κ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΩ ΒΕΝΙΖΕΛΩ” του έγραφε:

“Οταν μεθαύριο θα φύγης από την Ελλάδα την “Μεγάλην Ελλάδα” θα κινήσης ίσως με πικρίαν την κεφαλήν,και θα σκεφθής ότι “ο λαός είναι αγνώμων”…Συ,προσεταιρισθείς παν ό,τι ηδύνατο να στηρίξη την βίαν στοιχείον,ετρομοκράτεις,εβίαζες,εδίωκες,εξηυτέλιζες,εταπείνους και εδολοφόνεις…Μας κατέστρεψες…Μας έκανες να ευχώμεθα,οι ασεβείς,και την ήτταν  της (σ.σ. εννοεί την ήττα της Ελλάδας στη…Μικρά Ασία!!!)Μας είχες αφαιρέσει την χαράν του ζην,την γαλήνην του οίκου,τον έρωτα της Πατρίδος,την πίστιν προς τον Θεόν…Ο βενιζελισμός υπήρξε ξένος προς την Ελλάδα.Ητο φυσικόν να κακουργή κατ αυτής άνευ στοργής…”

Αυτά τα γραφει πανηγυρίζοντας διότι στις εκλογές ο Βενιζέλος έχασε την εξουσία και ανακοίνωσε ότι θα φύγει στο εξωτερικό.Και έφυγε.Και ανέλαβε ο Γούναρης.Και ήρθε η Μικρασιατική καταστροφή και το Γουδί…

Μα ,θα πείτε, τα γράφει ενθουσιασμένος.Γιατί ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε τον Βενιζέλο στις εκλογές.

Ετσι ο λαός παρέσυρε στον ενθουσιασμό και τον Βλάχο,πατέρα της Ελένης που πούλησε στον Κοσκωτά και ο Κοσκωτάς πούλησε στον Αλαφούζο στην ιστορική συνέχεια έως και σήμερα.

Σε εκείνες τις εκλογές (11/1920) ο Βενιζέλος είχε λάβει 50,36% των ψήφων και η Αντιπολίτευση που “παρέσυρε”τον Βλάχο είχε πάρει 49,31%.Αλλά το εκλογικό σύστημα κλπ κλπ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα σε πρόσωπα,συνέπεια, σε αρχές και αξίες,νοικοκυροσύνη και σταθερότητα…

Αυτοί και όλοι σήμερα ομνύουμε στον εθνάρχη Βενιζέλο.Ολοι έχουν την ίδια σταθερότητα;Την ίδια υποκρισία;

Ουαί!..

Χριστός Ανέστη!

Και αφού πέρασε το Πάσχα και δεν είδαμε καμία παραίτηση είδαμε να απαντούν στο δημοσίευμα …κύκλοι της ΔΕΗ.

Οχι μια ευθεία και οφειλόμενη ανακοίνωση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ Ιδρύματος που λέγεται Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού,αλλά ένα κείμενο …κύκλων!!!

Και πάλι καμία παραίτηση γιαυτή την -κατά τη γνώμη μας αθλιότητα προσφυγής σε …κύκλους,μια αθλιότητα που τείνει να δημιουργεί ανύπαρκτες οντότητες κύκλων και “δίκαιο των κύκλων”!

Τι θα μπορούσε να πει κανείς πέρα από το  “έλα ΔΕΗ στον τόπο σου και στην κοινωνική αποστολή σου”;

Αυτό το άθλιο -κοινωνικά-κείμενο γράφει τα εξής:

“Αναφορικά με δημοσιεύματα για την κατασκευή κατοικίας στην Τζια από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, κύκλοι της ΔΕΗ τονίζουν τα εξής:

Ο κ. Στάσσης απέκτησε το οικόπεδο  στο νησί το 2018, πολύ πριν αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ, κάτι που έγινε τον Αύγουστο του 2019. Η αίτηση για την άδεια οικοδόμησης κατατέθηκε τον Μαΐο του 2019 και η έγκριση από το αρχιτεκτονικό συμβούλιο έγινε τον Ιούνιο του 2019, πριν τις τελευταίες εκλογές, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι άστοχο και παραπλανητικό να επικαλούνται  τα δημοσιεύματα μια επένδυση ενός στελέχους που υπηρέτησε επί χρόνια σε πολυεθνικές και είχε την οικονομική δυνατότητα, με τη σημερινή του ιδιότητα ως προέδρου και CEO της ΔΕΗ και τουλάχιστον ανοίκειο να τη συνδέουν με  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο τα νοικοκυριά με τους λογαριασμούς ρεύματος”, καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.(CAPITAL gr)

Μετά την ανακοίνωση των κύκλων η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ επανήλθε με ένα νέο πρωτοσέλιδο,το εξής: