Αρχική Αθλητικα Σπουδαία του ποδοσφαίρου εντός-εκτός Ελλάδας…

Σπουδαία του ποδοσφαίρου εντός-εκτός Ελλάδας…

769

Με ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν και η Σίτυ του Γκουαρντιόλα πήραν εισιτήριο  για τα προημιτελικά του Champions League.

Με συνολικό σκορ 4-1 η Ρεάλ του Ζιντάν,(στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με 1-0 στο Μπέργκαμο) νίκησε  για δεύτερη φορά τους Ιταλούς, στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16»/Το πρώτο γκολ ο Μπενζεμά,αφού ο μέγας και στο ματς αυτό Λούκα Μόντριτς έκλεψε τη μπάλλα από άσχημη πάσα του τερματοφύλακα προς το κέντρο και με δύσκολη προσπάθεια έβγαλε μόνο του τον Γάλλο φορ.

Ο Βινίσιους στο δεύτερο γκολ έκανε για πολλοστή φορά μεγάλη κούρσα και ανατράπηκε εκατοστά μέσα στην περιοχή.Το πέναλτυ ο Ράμος

Η μαχητική σε όλο το ματς  Αταλάντα έβαλε γκολ με τον Μουριέλ στο 84, αλλλά αμέσως μετά ο Ασένσιο που είχε μπει ως αλλαγή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο άλλο παιχνίδι η Σίτυ μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, ως φιλοξενούμενη τότε από την Γκλάντμπαχ, καθάρισε απο πολύ νωρίς την πρόκριση.Πριν το18ο λεπτο οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα προηγήθηκαν με 2-0, και  το υπόλοιπο της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία.

Η Σίτι διατήρησε το αήττητο απέναντι στη γερμανική ομάδα σε 5ο σερί ματς (4-1), ενώ από την πλευρά τους οι Γερμανοί στα τρία τελευταία ματς απέναντι στους «Πολίτες» έχουν δεχτεί με τα σημερινά 10 γκολ!

Σήμερα Τετάρτη παίζουν Μπάγερν-Λάτσιο και Τσέλσι-Ατλέτικο.

Στην Αγγλία η Νόργουίτς του Γιαννούλη και η Γουότφορντ καλπάζουν για την άνοδο μετά την συντριβή της Σουόνσι από την Μπόρνμουθ με 3-0.Η Ντέρμπι του περίφημου Γουέϊν Ρούνεϊ που πια είναι μόνο προπονητής της έχανε στο 20λεπτο στο γήπεδό της 2-0 από την Μπρέντφορντ και στο β ημίχρονο ισοφάρισε.Η Νόργουϊτς παίζει σήμερα στην έδρα της Νότιγχαμ του Βαγγ.Μαρινάκη,η οποία προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας προφανώς έχει το νου του στην Ελλάδα όχι γιατί κληρώθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο κύπελλο και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ,αλλά γιατί από τον ιστορικό πρόεδρο του Αρη Θεόφιλο Μητρούδη δέχθηκε σφοδρή επίθεση μέσω του…κρατικού καναλιού.Η ΕΡΤ είχε συνδεθεί με τον Θ.Μητρούδη για να μιλήσει για την επέτειο της κατάκτησης του ιστορικού ευρωπαϊκού τίτλου απο τον μπασκετικό Αρη και είπε ότι θλίβεται γιατί “σήμερα ο Αρης ζει την κόλασή του με τον Μαρινάκη,τον Καρυπίδη ,τον τερματοφύλακα Κουέστα και τον Μάντζιο”.Το κανάλι ανακοίνωσε ότι δεν υιθοτεί τις απόψεις του,αλλά…Αναφερόταν στο γκολ -προσφορά του τερματοφύλακα το οποίο κάνει το γύρο του κόσμου …