Αρχική Αθλητικα Γίγαντας Τσιτσιπάς,πέταξε έξω τον …υπερΝαδάλ!!!

Γίγαντας Τσιτσιπάς,πέταξε έξω τον …υπερΝαδάλ!!!

786

 

Απίστευτος Τσιτσιπάς στην Αυστραλία!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε επική ανατροπή στο φημισμένο αυστραλιανό ΟΠΕΝ απέναντι στον καλύτερο τενίστα αυτή την εποχή και έναν απο τους 2-3 καλύτερους όλων των εποχών,τον Ισπανό  Ράφα Ναδάλ.

Εχανε 2-0 απο τον Ισπανό υπεραθλητή των 36 ετών και μάλιστα πολύ εύκολα αφού έχασε τα δυο πρώτα σετ με 6-3 και 6-2.

Φαινόταν στριμωγμένος στα σχοινιά.Και όμως το γύρισε,Κέρδισε πολύ δύσκολα το τρίτο σετ με 7-6 και κέρδισε σχετικά πιο εύκολα το 4ο σετ με 6-4.

Στο πέμπτο σετ πήγαιναν αγκαλιά και στο 5ο γκέϊμ ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέϊκ.Είχε δικό του σερβός για μια επική ,ιστορική πρόκριση.Και όμως…Ο Ναδάλ έδειξε ότι ακόμα είναι υπερπρωταθλητής και είχε ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά,να πάει στο 6-6 και να παιχτούν όλα στο 7ο σετ.

Ομως ο Τσιτσιπάς έγινε ο 2ος παίκτης που κατάφερε να νικήσει τον Ναδάλ(τελικό σκορ 3-2 σετ με 3-6,2-6,7-6,6-4,6-4 σε 4.30 ώρες…) σε γκραν σλαμ και στις δηλώσεις του εμφανίστηκε σεμνός.Είπε ότι ξεκίνησε άσχημα,αλλά απο το 3ο σετ “και μετά όλα άρχισαν να δουλεύουν ευνοϊκά για μένα.Είχα βεβαιότητα ότι μπορώ να παίξω καλά σε αυτό το γήπεδο και είχα ηρεμία και σταθερότητα.” Ο Τσιτσιπάς που ευτυχώς πέταξε και τη μαύρη εμφάνιση και εμφανίστηκε χαρούμενος στα χρώματα αναφέρθηκε και στην εθνική διάσταση αφιερώνοντας τη νίκη και στην Ελλάδα.

Για να αντιληφθεί κανείς την κρισιμότητα και σοβαρότητα του αγώνα να σημειώσουμε ότι ο  Ναδάλ πήγαινε να πάερει τη νίκη και το τουρνουά και να ισοφαρίσει σε γκραν σλαμ τον Φέντερερ,ο οποίος δεν αγωνίζεται στην Αυστραλία.

Εμφανίστηκε πολύ προπονημένος και ανθεκτικός στην αυστραλιανή ζέστη,αλλά ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε μετά το 2-0 απίστευτα ήρεμος και θύμιζε την παροιμιώδη γαλήνη του διάσημου σουδηού τενίστα Μπγιόρν Μπόργκ.

Με τη νίκη ο 6ος στον κόσμο Τσιτσιπάς προκρίνεται στην 4άδα και αν δεν πέσει πάνω σε πολύ φορμαρισμένο Τζόκοβιτς όλα είναι πιθανά για ελληνική νίκη σε ένα απο τα 4 πιο φημισμένα γκραν σλαμ του κόσμου.

Στον ημιτελικό θα αντιμετωοπίσει τον ρώσο Ντανιλ Μεντβέντεφ, ο οποίος νίκησε εύκολα 3-0 τον συμπατριώτη του Ρούμπλεφ και δείχνει σε καλύτερη κατάσταση απο τον Στέφανο Τσιτσιπά.Αλλά και ο Ναδάλ τα ίδια έδειχνε…

Αν προκριθεί θα είναι η πρώτη φορά που Ελληνας μπαίνει σε τελικό γκραν σλαμ…

Στις ΗΠΑ η καθοδική πορεία της ομάδας του Γιάννη Αντετοκύνμπο συνεχίζεται.Εχασαν για 4η συνεχόμενη φορά,αυτή τη φορά απο τους Ράπτορς.Ο Γιάννης μετά το ματς προσπάθησε να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας μετά τη νέα ήττα απο τους Ράπτορς ότι “είμαστε εδώ,δεν είναι το τέλος του κόσμου η ήττα και θα παλέψουμε στο γήπεδο”.

ΟΙ μπάκς έχασαν 124-113,αν και ο Γιάννης είχε 34 πόντους 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ,αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν τον ακολούθησε σε απόδοση.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης έμεινε στους μπάκς γιατί πήρε την διαβεβαίωση οτι θα πάρουν παίκτες πολύ καλύτερους για να ξεπεράσουν τον ημιτελικό και να φτάσουν τελικό και πρωτάθλημα.

Προς το παρόν παλεύουν να μπουν στην 8άδα…Υπογραμμιζουμε επίσης ότι στα άδεια γήπεδα του ΝΒΑ καμία ομάδα δεν δείχνει σταθερότητα και μόνο νίκες.Σε καλύτερη κατάσταση μοιάζουν οι Γιούτα Τζαζ ,οι Λέίκερς και οι Μπρούκλιν Νετς που πήραν και τον Χάρντεν….