Αρχική Αθλητικα Πάλεψε σαν Έλληνας και έχασε ηρωϊκά 3-2 στον τελικό ο Τσιτσιπάς από...

Πάλεψε σαν Έλληνας και έχασε ηρωϊκά 3-2 στον τελικό ο Τσιτσιπάς από τον φιλέλληνα Τζόκοβιτς!

700

Ούτε στα πιο τολμηρά μας όνειρα δεν θα φανταζόμαστε πριν 4-5 χρόνια ότι στο φημισμένο κεντρικό κόρτ του Ρολάν Γκαρός μετά 4 και πλέον ώρες παιχνιδιού θα ήταν υψωμένη μια ελληνική σημαία και θα ακουγόταν απο πλήθος κόσμου η ιαχή “Τσιτσιπάς-Τσιτσιπάς” προς τιμήν του καλύτερου Έλληνα τενίστα όων των εποχών.

Και όμως το ζήσαμε στις 13 Ιουνίου 2021,μια κυριακή απόγευμα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε με το πιο κοντινό σκορ στη…νίκη.Με 3-2.

Μάλιστα απέναντί του ήταν ο φιλέλληνας και ο Νο 1 τα τελευταία 5-6 χρόνια στο τένις ,ο σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς μάλιστα προηγήθηκε όχι απλώς με γκέϊμ στο πρώτο σετ,αλλά με 2-0 σέτ Καί μάλιστα το δεύτερο το κέρδισε εμφατικά με 6-2 και έμοιαζε ικανός στα άλλα τρία σετ να πάρει κάποιο και μαζί τη μεγαλύτερη νίκη που θα σημείωνε το ελληνικό τένις.Ως την επόμενη!..

Ομως ο “Μίστερ κομπιούτερ” Τζόκοβιτς κέρδισε πού άνετα τα άλλα δυο με 6-2 και 6-1.Στο πέμπτο σετ ο Τσιτσιπάς πάλεψε πολύ γερά, έφτασε στο 5-4 σε βάρος του και απείλησε να ισοφαρίσει σε 5-5.Ομως έχασε την ευκαιρία του και ο Τζόκοβιτς κέρδισε το γκέϊμ και το μάτς με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς απο πλευράς θέλησης και ψυχολογίας ήταν έτοιμος και είναι έτοιμος να κερδίσει ένα μεγάλο γκραν σλαμ και μάλιστα τα δυο μεγαλύτερα και ιστορικότερα και δυσκολότερα.Δηλαδή το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον του Λονδίνου.

Ομως ακόμα δεν είναι έτοιμος να διαχειρστεί με ολύμπια ψυχραιμία και τακτ μια ήττα στην κορυφή του Ολύμπου,όπως αυτή στο Ρολάν Γκαρός.

Αμέσως μετά την ήττα φάνηκε να καταλαμβάνεται από λύπη τόσο πολύ ώστε να σκεπάσει το κεφάλι του με την πετσέτα και να καρφωθεί στη θέση του,αντί να έχει το κεφάλι ψηλά και να συμπανηγυρίζει με τους θεατές και μάλιστα αυτούς που τον στήριζαν φωνάζοντας το όνομά του και κουνώντας ελληνικές σημαίες…

Το κεφάλι έπρεπε και πρέπει να είναι μόνο ψηλά και να έχει λόγια ευγνωμοσύνης για το ταλέντο του και το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή του Ολύμπου και εκεί έχασε με μια συγκλονιστική πάλη από τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή.

Ο Τζόκοβιτς μάλιστα στα 34 του χρόνια είχε ισχυρότατο κίνητρο,αφού παλεύει να κερδίσει 2 γκραν σλαμ για να βρεθεί στον κορυφή όλων των εποχών,όπου τώρα είναι ο Φέντερερ και ο Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς δεν πρέπει να διαχειρίζεται τέτοιους αγώνες σαν να ακολουθεί μετά απο αυτούς η πτώση.Πρέπει να τους διαχειρίζεται και εκείνος και η Μαρία Σάκκαρη ως αφετηρία.Ο Τσιτσιπάς είναι τώρα στους 3-4 κορυφαίους στον κόσμο,εκεί που δεν έφτασε και δεν θα φτάσει τα επόμενα 100 χρόνια άλλος Ελληνας.Σε τίτλους γκραν σλαμ δεν θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο για΄τι πρέπει να κερδίζει έναν κάθε χρονιά για τα επόμενα 20 χρόνια η δυο για τα επόμενα 10 χρόνια και πάλι δύσκολα…

Ο Τζόκοβιτς είναι κορυφαίος τα τελευταία 15 χρόνια και σε ήθος στους αγώνες και σε πολύ ευγενική και …χαμογελαστή διαχείριση της όποιας ήττας του.

Εύγε του λοιπόν και ας ετοιμαστεί για τις επόμενες ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο Τζόκοβιτς με 19 γκραν σλαμ κέρδισε μόλις το δεύτερο Ρολαν Γκαρός ,στο οποίο ο Ναδάλ έχει κερδίσει…10!

Αν και σέρβος κερδίζει το κοινλό με την ψυχραιμία και την παροιμιώδη ευγένεια προς όλους και ιδιαίτερα τους αντιπάλους του.Σχεδόν πάντα αρχίζει με καλά λόγια για τον χαμένο αντίπαλό του και όσες φορές το κοινό είναι με τον αντίπαλο,ο Τζόκοβιτς το γυρίζει υπέρ του με την συνολική υπέροχη παρουσία του και τα συνεχή χειροκροτήματα στις καλές φάσεις του αντιπάλου του…

Και στο Ρολάν Γκαρός το ίδιο έγινε.Το αρχικά διστακτικό κοινό αρχικά ,σιγα-σογά έγερνε προς τον Τζόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις του,δήλωσε χαρούμενος με τη διαδρομή του και αμέσως έπλεξε το εγκώμιο του “Νόλε” Τζόκοβιτς,από τον οποίο,δήλωσε ότι παίρνει το παράδειγμα και το όνειρο να φτάσει έστω και στα μισά από όσα έκανε ο “Νόλε”.

Ευχαρίστησε το Ρολάν Γκαρός για την υπέροχη εμπειρία και ευχήθηκε να γυρίσει και πάλι εκεί για ακόμα καλύτερη πορεία.

Τα καλύτερα λόγια είπε και ο διάσημος Τζιμ Κούριερ προς τον Τσιτσιπά για να του δώσει κουράγιο για τη συνέχεια τονίζοντας ότι ο Τσιτσιπάς αλλάζει τον τρόπο που βλέπει κανείς και παίζει τένις.

Δίπλα τους ο διάσημος Μπγιόρν Μπόργκ.

Ο Τζόκοβιτς και πάλι έδειξε το μεγαλείο του αρχίζοντας με εγκώμιο στον Τσιτσιπά και απευθυνομενος στον Στέφανο του είπε ότι “έχεις μπροστά σου μεγάλες νίκες σε γκραν σλαμ και πρέπει να συνεχίσεις χωρίς να μείνεις στο σημερινό αποτέλεσμα,το οποίο είναι δύσκολο στη διαχείριση”

Στο τέλος έκλεισε με φιλελληνική αναφορά πλέκοντας το εγκώμιο στην Ελλάδα και τους Έλληνες!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άκουσε εγκώμιο και από τον μέγιστο Μπγιόρν Μπόργκ, ο οποίος έκλεισε την τελετή απονομής.