ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Η Ελλάδα δια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσε να απαντήσει στη Ρωσία και στους νεκρούς Έλληνες στη Μαριούπολη.
Είναι απο τις πρώτες χώρες που στέλνουν αμυντικό πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.Το ερώτημα είναι αν θα φτάσει ενώ ακόμα διαρκεί η ουκρανική αντίσταση η μετά.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε έναν πόλεμο με δυο στόχους:
Να τελειώσει σε 96 ώρες και να μην έχει παρά ελάχιστα η καθόλου θύματα.
Υπολόγιζε ότι δεν θα υπάρξει ουκρανική αντίσταση
1)γιατί οι Ουκρανοί που θα έβρισκαν μπροστά τους τα ρωσικά στρατεύματα θα πείθονταν να μην προβάλλουν όχι αντίσταση,αλλα καμία αντίρρηση γιατί θα θεωρούσαν ότι είναι ουσιαστικά όλοι Ρώσοι και δεν θα σκοτώνονταν μεταξύ τους
2)θα έπεφτε μέσα στις 96 ώρες η θα συνθηκολογούσε ο Ζελένσκι και η κυβέρνηση της Ουκρανίας και μέχρι να φτάσουν τα ρωσικά στρατεύματα στο Κίεβο θα έβρισκαν μια άλλη κυβέρνηση,φιλική προς τους Ρώσους,η οποία θα έκανε εκλογές στο άψε- σβήσε και θα τις κέρδιζε οδηγώντας τον Ζελένσκι στα δικαστήρια με κατηγορίες για νεκρούς σε εμφύλια σύγκρουση κλπ κλπ
Ο Πούτιν επέλεξε να εμφανιστεί μπροστά στις κάμερες με εικονα ότι πολλοί μαζί αποφάσισαν την εισβολή στην Ουκρανία.Αναλυτές θεωρούν ότι όχι απλά φοβόταν,αλλά έτρεμε το ενδεχόμενο να μην εξελιχθεί το σενάριο των 96 ωρών και να έμπλεκε σε αιματηρό πόλεμο.
Αυτό ακριβώς έγινε.
Η Δύση δυσκίνητη στις αποφάσεις λόγω πολλών κεφαλών φαινόταν στα μάτια του Πούτιν διστακτική και σύμφωνα με τις αναλύσεις του αυτό είχε αιτία και την μη δημοφιλία του Ζελένσκι στη Δύση.Ο ΟΥκρανός πρόεδρος έχει εικόνα περίπου σαν κι αυτή των πολωνω΄ν και Ούγγρων ηγετών,οι οποίοι εκβιάζουν τη Δύση να τους αποδεχθεί όπως είναι “γιατί αλλιώς οι χώρες τους θα πάνε προς τη Ρωσία και τον(αλήστου μνήμης) κομμουνισμό”.
Δεν είναι τυχαία τα τεράστια εμπόδια που αντιμετωπίζει η Ευρωπαίκή Ένωση απο προσφυγές της Πολωνίας και της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για΄τι ανρούνται να εφαρμόσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες Δικαίου ,έστω και τυπικά.Με τυπικό τρόπο τις εφαρμόζουν χώρες με μεγάλη διαφθορά ,όπως η Ελλάδα,η Ισπανία,η Κύπρος,η Σλοβακία,η Τσεχία,η Βουλγαρία,η Ρουμανία και άλλες.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μια μίζα ενός εκατομμύριου ευρώ που έβγαλαν αυτές τις ημέρες απο το χώρο της Υγείας αετονύχηδες άμεσα συνδεόμενοι με το κυβερνών την Ελλάδα κόμμα πέρασε μέσα απο την ΚΡΑΤΙΚΗ τράπεζα Πειραιώς προς υποκατάστημα της ΑΛΦΑ στη Ρουμανία…
Ο Πούτιν δεν ήθελε νεκρούς γιατί αυτό θα διχάσει οριστικά και αμετάκλητα τους Ουκρανούς και τους Ρώσους και θα τους κάνει να αλληλουποβλέπονται όπως με τους Πολωνούς και τους Γερμανούς καθώς θα τους χωρίζει αίμα.
Με πολλούς νεκρούς στον πόλεμο ο Πούτιν δεν θα είναι ελευθερωτής και εγγυητής μιας ουδετερότητας,αλλά αιμοσταγής δικτάτορας μιας ξένης χώρας.Και αυτού του είδους οι ηγεσίες έχουν συγκεκριμένο και σύντομο αιματηρό τέλος.
Ηδη παντού στον κόσμο οι Ουκρανοί μιλούν για “τον εχθρό Πούτιν”,για το “τέρας Πούτιν”.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν δεν μπορούσε να καθυστερήσει την εισβολή στην Ουκρανία γιατί οι συνεχείς εκλογές και αλλαγές κυβερνήσεων γύρω απο τη Μόσχα ανοίγουν την επιθυμία των Ρώσων να κάνουν και εκείνοι εκλογές.Ο Πούτιν φοβάται ότι αν χάσει εκλογές και έρθει στη Μόσχα μια φιλοδυτική κυβέρνηση τότε το ΝΑΤΟ δεν θα φτάσει απλά στην Ουκρανία,αλλά μέσα στη Μόσχα!
Αυτή την κοσμογονική αλλαγή που εκφράζεται απο πολλούς στη Ρωσία με τη φράση ότι “δεν πρέπει να υπάρχει ευρωπαίκή ενωση χωρίς και τη Ρωσία ως μέλος” ο παλαιός πράκτορας της Κα Γκε Μπε την απορρίπτει με τίμημα ακόμα και τη ζωή του….
Αν δει κανείς τους πίνακες μέτρησης “δημοκρατικότητας” των διεθνών οργανισμών θα δει τη Ρωσία και την Ουκρανία πολύ χαμηλά.Και οι δυο χώρες στερούνται βασικών δημοκρατικών ελευθεριών,όπως η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.Η Δύση με τις πολλές επιφυλάξεις και την άρνηση στον Πούτιν βλέπει όχι με πρόθυμο βλέμα και την Ουκρανία να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και είναι ένας απο τους λόγους που δεν έσπευσε στο πλευρό του Ζελένσκι άμεσα.
Ο Πούτιν συνεχίζοντα τα στρατηγικά λάθη ή τις κινήσεις απελπισίας εκτόξευσε απειλή προς…όλους για ολοκληρωτικό πόλεμο λέγοντας ότι αν μπουν στο ΝΑΤΟ οι χώρες μέλη της Ευρωπαίκής ενωσης Σουηδία και Φινλανδία θα κάνει και εναντίον τους πόλεμο.Αρα εναντίον όλων.
Και ο Χίτλερ πίστευε ότι θα επιβάλει τους κανόνες τους κάνοντας πόλεμο κάθε φορά εναντίον μιας χώρας.
Βρέθηκε συντομότατα σε πόλεμο εναντίον όλων των χωρών με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η Τουρκία “παίζει” καθυστερήσεις προσπαθώντας να μην δυσαρεστήσει πολύ τη Ρωσία και κρατάει επαμφοτερίζουσα στάση.
Η Ελλάδα και με αφορμή τους(10 προς το παρόν) νεκρούς στην Μαριούπολη έσπευσε με εισήγηση του Υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια και απόφαση Μητσοτάκη να προλάβει την Τουρκία και άλλες χώρες της Ευρώπης και να είναι ,όπως στο β παγκόσμιο πόλεμο,απο τις πρώτες χώρες που κάνουν επιλογή στρατοπέδου.
Λέγεται απο αναλυτές ότι τον Χίτλερ τον έφαγε η πολύ εξετριμιστική ερωτική του ζωή.Περνούσαν τα χρόνια και αυτή επηρέαζε πολύ τις αποφάσεις του.
Ο Πούτιν χλευάζει τον Ζελένσκι λέγοντας ότι “δουλειά του είναι να είναι ηθοποιός και θεατρίνος” και υποτίμησε τα μέγιστα την αντίδραση του ουκρανικού λαού.
δεν περίμενε ποτέ ότι θα υπάρχουν βίντεο που θα δείχνουν ουκρανούς πολίτες μπροστά στα ρωσικά τάνκς και μάλιστα ένας απο αυτούς να λέει στους αμήχανους ρώσους στρατιώτες “ρώσος είμαι και εγώ στην καταγωγή και εδώ γεννήθηκα.Εσείς τι δουλειά έχετε στο χωριό μου;Πως ήρθατε εδω αφού κανείς μας δεν σας κάλεσε,ούτε σας θέλει;Αντε φύγετε!”
Ούτε περίμεναν μια γιαγιά στη Λεωφόρο να στέκεται μπροστά στα ρωσικά τάνκ…
Τελευταία πύκνωσαν τα ρεπορτάζ ακόμα και στη Ρωσία για την ερωτική ζωή του Πούτιν…
Η οικονομική αιμορραγία της Ρωσίας απο τον πόλεμο και την διακοπή κερδών απο την Ευρώπη με το φυσικό άεριο μπορεί να γίνει οικονομική καταστροφή.Η Κίνα μπορεί να την σώσει;Και να μπορεί θα θελήσει;
Η Ευρώπη εύκολα θα απεξαρτηθεί απο το ρωσικό αέριο ,έστω και αν κρυώσει λίγο.Η Ρωσία χωρίς την ευρωπαϊκή αγορά δεν μπορεί να σταθεί όρθια…