Αρχική Δικαιοσυνη Ο Κώστας Βαξεβάνης χτυπήθηκε απο κοροναϊό και κάνει σοβαρότατες καταγγελίες για “απίστευτες...

Ο Κώστας Βαξεβάνης χτυπήθηκε απο κοροναϊό και κάνει σοβαρότατες καταγγελίες για “απίστευτες πατσαβούρες” στον κρατικό μηχανισμό…Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας.

1955

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πολλές φορές ακούμε οργίλους υπουργούς να μιλούν για την ανευθυνότητα των πολιτών σχετικά με την τήρηση των μέτρων για την πανδημία του κοροναϊού.

Πολλές φορές χαρακτηρίζουν(και σωστά) εγκληματίες εκείνους που ενώ έχουν τον ιό κυκλοφορούν ελέυθερα στους δρόμους,δίπλα σε ανυποψίαστους, μόνο και μόνο γιατί έχουν μεν τεστ θετικό,όμως είναι ασυμπτωματικοί.

Πολίτες αν και είναι απόλυτα καλόπιστοι και πρόθυμοι να εφαρμόσουν και τα πιο ακραία μέτρα απομόνωσης μένουν άναυδοι,όταν βλέπουν τον πρωθυπουργό,εν μέσω πανδημίας, να κάνει μοτοκρος στην Πάρνηθα και στις φωτογραφίες(αποκάλυψη του Κώστα Βαξεβάνη) να είναι 7-8 άτομα δίπλα-δίπλα χωρίς μάσκες.

Και ναι μεν ο πρωθυπουργός και οι παρέα εκείνη γνωρίζουν, ότι δεν έχουν συμπτώματα και είναι αρνητικοί στο τεστ που λόγω θέσης και επαφής κάνουν,αλλά το μήνυμα προς τα “κάτω” είναι βέβαιο ότι θα διαστρεβλωθεί, ηθελημένα ή όχι, και θα τον μιμηθούν πολλοί χωρίς να έχουν κάνει καμία εξέταση.Η θα μιμηθούν την προτροπή του υπουργού του(ένας είναι ο Αδωνης…) ότι στην Πάρνηθα είναι ελεύθερες οι εκδρομές για αναψυχή,κάπως σαν κι αυτή.

Το κράτος εκτός του παραδείγματος δια των εντεταλμένων του ταγών πρέπει να είναι σοβαρό σε όλα.Και κυρίως στο “δάσκαλε που δίδασκες και λόγον δεν εκράτεις”…

Δηλαδή όσα λέει όι πρέπει να κάνουν οι πολίτες να τα κάνει το ίδιο και να δείχνει την σοβαρότητα και υπευθυνότητα που ζητά απο τους πολίτες.

Σοβαρότητα χρειάζεται και στα στοιχεία του και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν αναφερόμαστε στις καταγγελίες για αδικαιολόγητες απευθείας αναθέσεις ,οι οποίες πρέπει να απαντηθούν σοβαρά,αλλα και στο πόσο αληθινά είναι τα στοιχεία που συγκεντρώνει,αναλύει και ανακοινώνει ο κρατικός μηχανισμός σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού.

Πολλοί “επώνυμοι” προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό και σχεδόν όλοι ,όσοι νόσησαν και επιβίωσαν τα βρήκαν καλά.

Όμως  ένας απο αυτούς τους “επώνυμους” μέσα από το κείμενό του ,στο οποίο περιγράφει πως προστέθηκε στα θύματα της πανδημίας ξεμπροστιάζει τον κρατικό μηχανισμό και δίνει μια μαρτυρία συγκεκριμένη για όσα ως φήμες μέχρι σήμερα “κόβουν βόλτες” στη χώρα.

Είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Αφού περιγράφει τα συμπτώματα του κοροναϊού ,όπως τα βίωσε και ευτυχώς δεν χρειάστηκε θεραπεία,αλλά το πέρασε στο σπίτι του εργαζόμενος απο εκεί γράφει και τα εξής:

“Με τους περισσότερους συνέβη ό,τι και με μένα. Επειδή είχαν κάποια συμπτώματα, έκαναν το τεστ. Το νοσοκομείο ή το διαγνωστικό κέντρο, τους είπε πως πρέπει να περιμένουν στο σπίτι μέχρι να
επιδεινωθεί η κατάσταση, η οποία πιθανόν να τους οδηγήσει σε κάποιο νοσοκομείο, παρακολουθώντας τον πυρετό.

Αν δεν έχεις κάποιο γιατρό και μάλιστα με σχετική εμπειρία για να σου πει μερικά πράγματα, είσαι ένας μελλοθάνατος σε διαρκή αγωνία. Ετσι τουλάχιστον αισθάνεσαι. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που να αφορά στους ανθρώπους που έχουν covid και μένουν στο σπίτι. Τους λένε μόνο να μετράνε τον πυρετό. Είναι γνωστό όμως πως όταν κάποιος φτάσει στο νοσοκομείο είναι πλέον αργά. Γιατί δεν την πατάει από τον πυρετό, αλλά από τον κορεσμό οξυγόνου. Αυτό δηλαδή που πρέπει να παρακολουθεί κάποιος είναι το οξυγόνο του με εκείνο το μηχανηματάκι στο δάχτυλο (οξύμετρο). Χαμηλός κορεσμός σημαίνει πως πρέπει να πάει στο νοσοκομείο πριν καταρρεύσει. Είναι κάτι που δεν το λέει ο ΕΟΔΥ και οι οδηγίες του. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν το δράμα της προσπάθειας αντιμετώπισης του ιού χωρίς πληροφόρηση. Επίσης κανένας δεν λέει πως είναι καλό να πάρεις προληπτικά αντιβιοτικό για να μην υπάρξει κάποια μικροβιακή μόλυνση στη φλεγμονή και ένα
συγκεκριμένο φτηνό αντιφλεγμονώδες που φαίνεται να επιδρά ευεργετικά στη φλεγμονή.

Ο ΕΟΔΥ δίνει απλώς σαν τηλεφωνητής τυπικές και ξεπερασμένες πλέον οδηγίες, λειτουργώντας σαν το παλιό αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ με μοναδικό ενδιαφέρον τις συμβάσεις για τις οποίες θα διαβάσετε σήμερα στο Documento.

Προσπάθησα κι εγώ ως ασθενής να επικοινωνήσω με τον ΕΟΔΥ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας δεν απάντησε ποτέ. Παρότι το τεστ μου ήταν θετικό, κανένας δεν μου είπε τι πρέπει να προσέχω εγώ και οι οικείοι μου και φυσικά δεν έγινε καμιά προσπάθεια ιχνηλάτησης του δικού μου κρούσματος. Ολο αυτό το διάστημα, δεν χτύπησε κανένα τηλέφωνο για να μου δοθούν οδηγίες ή να δώσω εγώ στοιχεία.
Μπορούσα μάλιστα να κυκλοφορώ έξω αν ήθελα. Μερικές μέρες μετά το θετικό τεστ, από περιέργεια, έστειλα στο 13033 μήνυμα πως θέλω να βγω έξω και κανένας δεν μου έστειλε απάντηση ότι απαγορεύεται επειδή είμαι βεβαιωμένο κρούσμα. Τι ρόλο λοιπόν έχει η συναίνεσή μου μετά το τεστ, να δοθούν τα στοιχεία μου στο Εθνικό Κέντρο καταγραφής, αν όχι για να προστατευτεί ο πληθυσμός και εγώ;

Δηλαδή στον δρόμο η αστυνομία θα μπορούσε να μου κόψει πρόστιμο αν κυκλοφορούσα χωρίς να στείλω μήνυμα στο 13033, αλλά όχι γιατί κυκλοφορούσα με κορονοϊό. Ο απόλυτος παραλογισμός.

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας, παίζεται ένα θεατρικό έργο με πρωταγωνιστές τα μέλη της κυβέρνησης και κομπάρσους τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής.

Ανακοινώνονται νούμερα, μαγειρεύονται νούμερα, επιλέγονται νούμερα για να υπάρξει ένα πολιτικό και επικοινωνιακό αφήγημα. Το σύστημα προστασίας το οποίο έχουν δομήσει, στην πραγματικότητα είναι ένα σαθρό πράγμα που απλώς βρίσκεται εκεί για να ανακοινώνει την καταστροφή. Κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ δίνονται για να διαφημίσει ο Πέτσας τα μέτρα προστασίας τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από επιταγές για να πάρουν κάποιοι λεφτά.

Το έγκλημα αυτής της κυβέρνησης, δεν μετριέται μόνο με τους θανάτους. Μετριέται και με την καταδίκη να οδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ουσιαστικές οδηγίες και βοήθεια, πολλές φορές με μοιραία κατάληξη τον θάνατο. Ανθρωποι που είναι αβοήθητοι στο σπίτι να μετράνε με ένα θερμόμετρο τον πυρετό και με το μυαλό τους στις κακές σκέψεις.
ΥΓ. Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ευχαριστώ στην οικογένειά μου για τη στήριξη αλλά και τους φίλους και γιατρούς μου, Δημήτρη Τσιαχρή και Αντώνη Σιδερή. Με βοήθησαν να μην πορεύομαι στο σκοτάδι της αβεβαιότητας και των άσχημων σκέψεων”

Είσαι και να μείνεις σιδερένιος Κώστα και καλά είπαν αυτή που είπαν ότι “δεν ήξερε με ποιόν έμπλεξε ο κοροναϊός”…

Το υπουργείο Υγείας απάντησε αργότερα ότι φταίει το ιδιωτικό εργαστήριο στο οποίο έκανε τι τεστ ο Κώστας Βαξεβάνης γιατί γνωστοποίησε αργά το θετικό δείγμα και έτσι δεν καταχωρήθηκε στο κρατικό σύστημα καταγραφής. Υποστηρίζει επίσης ότι θα τιμωρήσει το εργαστήριο για την καθυστέρηση.

Ανεξάρτητα απο το τι έκανε ή δεν έκανε το εργαστήριο(αυτό θα φανεί μετά την πιθανή υπηρεσιακή έρευνα που θα γίνει)αυτό που προκύπτει χωρίς αμφιβολία είναι ότι το κρατικό σύστημα είναι τόσο καλά οργανωμένο ώστε τα ιδιωτικά εργαστήρια να μην είναι αυτόματα και μόνιμα συνδεδεμένα με το κρατικό κέντρο καταγραφής και άρα-κατά την ανακοίνωση- να μπορούν να διακρατούν στοιχεία κατά το δοκούν,τις εντολές ή τις επιθυμίες.

Αν κατακράτησαν(το εργαστήριο δεν απάντησε ακόμα για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του) τα στοιχεία για τον Κώστα Βαξεβάνη προφανώς από επιθυμία του μη αρεστού στην σημερινή εξουσία Βαξεβάνη,πόσα άλλα εργαστήρια και υπηρεσίες κατακράτησαν η φούσκωσαν στοιχεία με επιθυμία η εντολή του συστήματος εξουσίας.

Κοντολογής:κερκόπορτες και όχι απλώς κερκόπορτα υπάρχει και αυτό προκύπτει απο την κυβερνητική ανακοίνωση.Αυτές ΔΕΝ έπρεπε να υπάρχουν.Επομένως αυτές οι κερκόπορτες δίνουν άλλη διάσταση στις αμφισβητήσεις της εγκυρότητας των αιρθμών που ανακοινώνει το κρατικό σύστημα.

Από την πλευρά του ο Κώστας Βαξεβάνης χαρακτήρισε “απίστευτες πατσαβούρες” όσους εξέδωσαν την ανακοίνωση αυτή και θα επανέλθει μόλις αναρρώσει πλήρως…