Αρχική Ελλαδα Βρήκαμε στα ελληνοαλβανικά σύνορα,στα 1800 υψόμετρο,μια ηρωίδα Γυναίκα ακρωτηριασμένη που έχασε στις...

Βρήκαμε στα ελληνοαλβανικά σύνορα,στα 1800 υψόμετρο,μια ηρωίδα Γυναίκα ακρωτηριασμένη που έχασε στις εκλογές,στις οποίες νίκησε το…Κόμμα της! Οι τύχες της Ελλάδας στα χέρια της …ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ!

1423

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μέχρι χθες είχαμε Υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Δένδια και πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο,ανθρώπους με πολιτική και προσωπική παιδεία,ικανούς να σηκώσουν στους ώμους τους την Ελλάδα και να την κουμαντάρουν στις διεθνείς ισορροπίες και σχέσεις.

Πριν απο αυτούς επίσης και άλλοι ικανοί η έστω λιγότεροι ικανοί.

 

Φωτογραφίες πάνω με απορία:Γιατί ακόμα δεν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στις οποίες να είναι μαζί στο Μέγαρο οι δυο παραπάνω αξιωματούχοι;

Τώρα είμαστε στα χέρια της…ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ!Υπουργός ο γαμπρός της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πρόεδρος της Δημοκρατίας μια δικαστίνα της οποίας ο μεγαλύτερος έπαινος που της έγινε δημόσια (απο την ΕΦΣΥΝ)ήταν ότι εξέδωσε ως εισηγήτρια μια απόφαση που μπάζει της ΑΠΕ σε δασικές(άπαξ δάσος,πάντα δάσος είπε η ισχυρή μειοψηφία σε αυτή την απόφαση) εκτάσεις και άνοιξε δρόμο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να επενδύσει 5 δις σε αυτές τις εκτάσεις και τη βιομηχανία.

Φωτογραφίες πάνω με απορία:Γιατί ακόμα δεν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στις οποίες να είναι μαζί στο Μέγαρο οι δυο παραπάνω αξιωματούχοι;

Είμαστε στα χέρια του Κωστάκη του Αχιλλέα,(ο οποίος Αχιλλέας δεν ήταν ακριβώς υποστηρικτικός και αγαπημένος με τον ανηψιό Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή)ο οποίος έβαλε στο συρτάρι τις εκθέσεις για τα τρένα και φτάσαμε στα Τέμπη,στο συρτάρι την έκθεση Καλατράβα και φτάσαμε στην εκκένωση του γηπέδου που μας έλεγαν ότι είναι το καμάρι της Ελλάδας,αντι να μας πουν ότι ήταν η βιτρίνα πίσω απο την οποία η Ελλάδα λεηλατήθηκε από τις συμμορίες του 2004.

Είμαστε στα χέρια Υπουργών που προσκυνούν τα καρτέλ,τα οποία λεηλατούν την τσέπη του Ελληνα πολίτη,είτε λέγονται  τράπεζες,είτε σουπερ μάρκετ,είτε εταιρείες καυσίμων,είτε ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ(οι αθεόφοφβοι αυτού του υποτιθέμενου κρατικοκοινωνικού δρόμου που είναι το νέο χρυσορυχείο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση να περνούν χωρίς να πληρώνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι των εκλογών!!!) και δημόσια έργα.

Είμαστε στα χέρια Υπουργών που έχουν μετατρέψει(με λαμπρές εξαιρέσεις μειοψηφίας φυσικά) την Δικαιοσύνη σε θεραπαινίδα των κυβερνητικών και ισχυρών και βασανιστή των αδυνάτων.

Είμαστε στα χέρια υπουργών που έβγαλαν τον …Μπέο Δήμαρχο Βόλου και τον Αγοραστό περιφερειάρχη.

Οι πολίτες τι κάνουν;Σηκώνουν τα χέρια ψηλά και συνεχίζουν(όχι όλοι φυσικά) τον βασανιστικό τους Γολγοθά.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν;

Να στηριχτούν σε μια Αντιπολίτευση ως εναλλακτική λύση σε αυτά.

Υπάρχει τέτοια;

Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει γιατί κινείται γύρω στο… 13%.

Στους ΣΥΡΙΖΑ(είναι πολλοί οι ΣΥΡΙΖΑ…) τα πράγματα είναι πιο σύνθετα.Τα ξέρουν καλύτερα στο DOCUMENTO του Κώστα Βαξεβάνη,ο οποίος περιέγραψε ως εξής την κατάσταση(και) στο Κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης,το οποίο πάτωσε και σε αυτές τις εκλογές:

“Εκπέμπουν κάποιο μήνυμα οι αυτοδιοικητικές εκλογές; Θεωρητικά θα έπρεπε το ερώτημα να έχει απάντηση (και μάλιστα διαφορετική) ανάλογα με την περιοχή και το νικητή των εκλογών. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η έντονη πολιτικοποίηση που έδωσε στις προεκλογικά, του δίνει το δικαίωμα να μιλάει για σαρωτική νίκη του κόμματος. Δεν είναι μια πονηριά του Μητσοτάκη, αλλά συνήθης τακτική. Οι υποψήφιοι πριν τις εκλογές ξεβάφουν πολιτικά, συνδέονται δήθεν με τα τοπικά προβλήματα, για να αποκτήσουν ξανά βαθύ χρώμα αμέσως μετά το αποτέλεσμα.

Αν με ρωτάτε ποιος νίκησε στις εκλογές, η απάντηση είναι οι Μπέοι. Είναι οι κληρονόμοι των παλιών Ψωμιάδηδων της Θεσσαλονίκης, που σαρώνουν ως λαϊκά παιδιά, που λένε τα πράγματα «χύμα», «αντρικά» και «χοντρά». Και τα λένε χοντρά για να μην μπουν σε λεπτομέρειες. Γιατί τι θέλει σήμερα ο πολίτης; Να δηλώνει παρών ο δήμαρχος στον καημό του ακόμη και αν τον δημιουργεί ο ίδιος, να έχει αγκαζέ την κάμερα για να κάνει τον κονφερασιέ του κουτσαβακισμού και να υπόσχεται ότι θα είναι εκεί. Όχι δίπλα σε αυτόν που έχει πρόβλημα και δίκαιο αίτημα για επίλυση, αλλά σε αυτόν που έχει κάθε είδους πρόβλημα. Να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι με τη βοήθειά του μπορείς να λύσεις προσωπικούς λογαριασμούς ανεξάρτητα από το δίκιο του πράγματος.

Στις εκλογές νίκησαν οι Μπακογιάννηδες. Οι μεγάλοι περίπατοι και οι μεγάλοι περίδρομοι. Τα έργα της βιτρίνας και η έλλειψη της λογοδοσίας. Γιατί η κοινωνία έπαψε να μετρά με μέτρα αξιοσύνης και μετρά με τηλεοπτικά σενάρια και like στα social.

Στις εκλογές νίκησαν ακόμη οι δήμαρχοι πρωταγωνιστές των μεγαλύτερων οικονομικών σκανδάλων, γιατί η κοινωνία θέλει κάπου να στηριχτεί. Και αν ο κλέφτης και ο απατεώνας δηλώνουν παρόντες και ισχυροί, o πολίτης θα στηριχτεί πάνω τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σύμφωνα με τις έρευνες το πιο διεφθαρμένο τμήμα του ελληνικού Κράτους. Και αφού είναι γνωστό ότι η διαφθορά έχει ισχύ και ίσως τη δυνατότητα να λύσει ένα προσωπικό πρόβλημα αν γνωρίζεις τον κατάλληλο διεφθαρμένο, παύει να είναι αποκρουστική και γίνεται προσωπική ελπίδα σε ένα διαλυμένο Κράτος.

Η ΝΔ στις εκλογές, εισπράττει την επιτυχία της να κανονικοποιήσει, όπως και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όλες τις παθογένειες της Ελλάδας και να γεννήσει πάνω σε αυτές, οράματα προσωπικού βολέματος. Να δημιουργήσει ψευδαίσθηση ασφάλειας γύρω από προσωπικότητες πολλές από τις οποίες είναι του κοινού Ποινικού Δικαίου. Είναι τοπικοί άρχοντες που δεν γνωρίζουν το πρόβλημα για να το λύσουν, αλλά γνωρίζουν πώς λειτουργεί το σύστημα ώστε να πιστεύεις ότι θα ΣΟΥ λύσουν το πρόβλημα.

Η Αριστερά τι ρόλο έχει σε όλα αυτά; Πριν από δεκαετίες, υπήρχαν προσωπικότητες της Αριστεράς που εκλέγονταν Δήμαρχοι, ακόμη και σε περιοχές που τα εκλογικά ποσοστά των αριστερών κομμάτων ήταν μονοψήφια. Επρόκειτο για προσωπικότητες με αναγνώριση στις τοπικές κοινωνίες, με επαγγελματικό και κοινωνικό ρόλο και με πρακτικές που ήταν αποδεκτές από όλους ως προσπάθειες να δοθεί μια λύση στα προβλήματα. Ήταν προσωπικότητες που οδηγούσαν το Δήμο και τους δημότες και ακτινοβολούσαν έξω από τον στενό πολιτικό χώρο της καταγωγής τους.

Σήμερα οι υποψήφιοι που στηρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπάρχουν, σε γενικές γραμμές δεν έχουν τίποτα από τη στόφα των παλιών δημάρχων της Αριστεράς. Είναι υποψήφιοι που προήλθαν από τεχνητές κομματικές διαδικασίες, χωρίς γείωση και σύνδεση με την κοινωνία. Η προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες είναι περισσότερο ένα αφήγημα για τον εαυτό τους, μια θεωρητική κατασκευή, παρά μια πραγματικότητα. Η σταδιακή αποξένωση της κυβερνώσας Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία, αφού στέρησε το κόμμα από την απαραίτητη επαφή, στη συνέχεια όπως ήταν λογικό, παρήγαγε και υποψήφιους χωρίς επαφή. Δεν έχει νόημα να αναζητάς τα σκάνδαλα του διεφθαρμένου αντιπάλου και να τα εκθέτεις πριν τι εκλογές περιμένοντας να καταλάβει ο κόσμος, αν ο ίδιος κόσμος δεν ξέρει ποιος είσαι εσύ και πώς προσγειώθηκες στην καθημερινότητά του. Το φράγμα της διαφθοράς και της πολιτικής υποτέλειας, δεν σπάει με εσχατολόγους που υπόσχονται μια δεύτερη πολιτική παρουσία και πεφωτισμένους που έχουν αποφασίσει ότι λάμπουν.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, έγιναν λίγες μέρες αφότου ανέλαβε την Προεδρία του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης. Ήταν μεγάλη η τηλεοπτική προσπάθεια που κατέβαλαν τόσο δημοσιογράφοι, όσο και παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  το βράδυ της Κυριακής για να παγιωθεί η αντίληψη ότι ο νέος Πρόεδρος θα έπρεπε με την ορμή της εκλογής του να αποφέρει κάτι στα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών. Δηλαδή έπρεπε να μετατρέψει κάποια από τα μουλάρια τύπου Αστραχάν σε άλογα ιπποδρόμου, μόνο και μόνο επειδή κέρδισε ο ίδιος την Προεδρία στο ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειώσω μόνο ότι ακόμη και αν ήθελε κάποιος να ψηφίσει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για χάρη του Κασσελάκη, αγνοούσε ποιος είναι ο υποψήφιος και ο συνδυασμός του.

Η ΝΔ νίκησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με ό,τι σημαίνει αυτό και όποια και αν ήταν τα κριτήρια. Το ΠΑΣΟΚ εισέπραξε ψήφους όχι από την πολιτική του αλλά από την αναγνώριση των υποψηφίων που υποστήριξε, οι οποίοι είναι πολιτικοί απόγονοι ενός κραταιού ΠΑΣΟΚ άλλων εποχών και με ημερομηνία λήξης λόγω της χολερικής προσωπικότητας του Ανδρουλάκη. Το ΚΚΕ νίκησε όπως νικάει πάντα στις ανακοινώσεις του, αλλά χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στην κοινωνία (φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις όπως ο Πελετίδης).

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μετέωρος πάνω από το χάος. Δεν είχε βέβαια κάτι για να χάσει στις τοπικές κοινωνίες, αλλά υπάρχει πιθανότητα να τα χάσει όλα, αν ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, παραχωρήσει το όραμα το οποίο έχει επικαλεστεί, στις κομματικές ίντριγκες και τους συσχετισμούς. Το κόμμα δεν είναι ούτε στην Κουμουνδούρου, ούτε στα συνέδρια, ούτε στις «αγωνίες» των αποτυχημένων Σκουρλέτηδων, αλλά εκεί έξω. Ο Κασσελάκης πρέπει να απαντήσει ποιο καρπούζι θα επιλέξει. Και να βεβαιωθεί ότι έχει και μαχαίρι.”

Ο Κώστας Βαξεβάνης γράφει ότι η Νέα Δημοκρατία νίκησε στις εκλογές κλπ.

Υπάρχουν όμως και μερικές “λεπτομέρειες”.

Π.Χ.:

Βρεθήκαμε-αναγκαστικά- στα ελληνοαλβανικά σύνορα στο τριήμερο των εκλογών και επιστρέψαμε σήμερα πρωί.

Εκεί,στην ακρογραμμή,με αυτά που είδαμε αναφωνήσαμε:

“Αυτά που βλέπουμε είναι αληθινά.Δυστυχώς.”

Εικόνες απίστευτης εγκατάλειψης,εικόνες στις οποίες δεν προκύπτει παρουσία Κράτους,Δήμου,περιφέρειας.

Εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες που επικρατούσαν εκεί πριν ένα…αιώνα!Ιωσς και το 1904 επι…τουρκοκρατίας να ήταν πολύ καλύτερα…

Εικόνες που φέρνουν στο μυαλό την κραυγή του περίφημου Φρόϋντ όταν ανέβηκε στην Ακρόπολη.Ηταν 4 Σεπτεμβρίου 1904.Και θαμπωμένος από αυτά που είδε απο κοντά για πρώτη φπρά στα 48 του χρόνια αναφώνησε “Αυτό που βλέπω δεν μπορεί να είναι αληθινό”!

Εκεί,λοιπόν στην ακρογραμμή της ξεφτίλας θαυμάσαμε μια ΓΥΝΑΙΚΑ που μάχεται από τις 4 τα χαράματα μέχρι τις 12 το βράδυ για να φροντίσει εκατοντάδες ζώα ανεβοκατεβαίνοντας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από τα 500 μέτρα υψόμετρο στα 1800 μέτρα υψόμετρο.Να φροντίσει,σπίτια,παιδιά,εγγόνια και το ένα της χέρι ακρωτηριασμένο σε εργατικό ατύχημα.Και ο άντρας της μάχεται διαμένοντας συνεχώς σε 1800 μέτρα υψόμετρο με περιορισμένο οξυγόνο για το κοπάδι από το οποίο οι προαναφερόμενοι υπουργοί έκοψαν κάθε βοήθεια σε περιοχή πολύτιμη,συνοριακή που ερημώνει και “φρουρούς” έχει μαχόμενους-χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς- Ελληνες των 80 και 85 ετών,όπως τον κυρ Γιώργο που ήρθε νας μας βοηθήσει από τις 6 το πρωί,ώς τα μεσάνυχτα στα 80φεύγα του!!!

Κρατική μηχανή;Για κλάματα και για οργή και θυμό…

Αυτή η ΓΥΝΑΙΚΑ είχε στενό συγγενή της υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία.Και …έχασε!

Οι πανηγυρισμοί των Μητσοτάκηδων δεν τη βλέπουν και απλώς την τσαλαπατούν.Νίκησαν λέει…

Οι κλαυθμοί και οδυρμοί της Αντιπολίτευσης δεν τη βλέπουν για …θόλωσαν τα μάτια από τα δάκρυα και απο τον θυμό για τον λαό που δεν τους έδωσε την ευκαιρία,ενώ είναι τόσο πρόθυμοι και δυνατοί,ώστε να τρέχουν και να περνούν …αέρα και πάνω και κάτω απο τη μπάρα,ή προθυμοι να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη της …Παπασπύρου(γενική-τρομάρα μας-επιθεωρήτρια επι Τζανακόπουλου,”ανηψιού”)με αυτοπρόσωπη εμφάνιση κάθε 4 χρόνια στον Αρειο Πάγο…

Φταίει ο λαός μας λένε οι μεν γιατί…σήκωσε ψηλά τα χέρια και άφησε την Ελλάδα στον αυτόματο χωρίς να λυθούν τα προβλήματα.

Η άλλη του επιλογή θα ήταν να πάει με…κάτω τα χέρια να περιμένει έξω απο την Κουμουνδούρου μέχρι να βγεί πόρισμα για το τι ακριβώς έγινε μεταξύ του… 1946-1949.

Δεν το έβγαλαν ακόμα να και πέρασαν αυτά τα λίγα 75 χρόνια…

Και μάλλον δεν θα βγει πριν βγούν τα πορίσματα-δικαστικές αποφάσεις για το φαγοπότι και το αίμα στο 2004 ,στα Τέμπη και αλλού…

Ο λαός να …σκάσει και να περιμένει…Η να ψηφίσει…μπεους!

Αυτά περίπου εντός και πριν και μετά τις εκλογές.

Εκτός συνόρων εξελίσσεται η Μεγάλη Παγίδα και η Ελλάδα είναι μπροστά της αφού γίνεται στα σύνορα.Στην Παλαιστίνη,στο Ισραήλ.

Είτε την προκάλεσαν τα αφεντικά των τρομοκρατών της Χαμάς ως προβοκάτσια για να εξελιχθεί μεγάλο σχέδιο ανατροπής των συνόρων στα…σύνορά μας.

Είτε την προκάλεσε το Ισραήλ ως προβοκάτσια για να τραβήξει την προσοχή από τον σχεδόν…εμφύλιο που εξελίσσεται στο εσωτερικό του λόγω της προσπάθειας του Νετανιάχου να μετατρέψει σε προσωπικό εργαλέιο του τη Δικαιοσύνη(σας θυμίζει κάτι στο εσωτερικό μας;) τα σύνορα θα αλλάξουν.

Και μας αφορά άμεσα ως ζήτημα ζωής και θανάτου της χώρας.Η οποία βρίσκεται στα χέρια της …ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ!

Και ο ελληνικός λαός λαμβάνει ενημέρωση από την Τσιφτιλή ή την Μπεκατσίδου.Και πορεύεται…Με τη βεβαιότητα ότι αφού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τρώνε νόμιμα και ωραία με χρυσά κουτάλια θα φάει και εκείνος με τα ίδια κουτάλια.