Αρχική Αθλητικα Eυρωλίγκα:Χορτασμένοι-πεινασμένοι φαίνονται στα γήπεδα!

Eυρωλίγκα:Χορτασμένοι-πεινασμένοι φαίνονται στα γήπεδα!

6

Στις ΗΠΑ το ΝΒΑ είναι για δεκαετίες πετράδι στο στέμμα του αμερικάνικου αθλητισμού.

Στην Ευρώπη η Ευρωλίγκα προσπαθεί να γίνει η απομίμησή του και σιγά-σιγά να το φτάσει.

Μέχρι τώρα οι παίκτες που έρχονται στην Ευρώπη απο το ΝΒΑ είναι παίκτες με σκοπιμότητα.Αλλοι γιατί είναι στο στάδιο του απόμαχου,άλλοι γιατί έχουν προβλήματα με το νόμο ή με τα σπίτια τους,άλλοι γιατί ψάχνουν να διακριθούν και να χτυπήσουν η να ξαναχτυπήσουν την πόρτα του ΝΒΑ.Μερικοί γιατί παίρνουν ένα συμβόλαιο που δεν μπορούν να βρουν στο ΝΒΑ…Ισως και άλλοι με άλλους λόγους.

Η Ευρώπη με  τον αθλητισμό και σε αυτά τα συλλογικά επίπεδα ασκεί πολιτική στα επι μέρους κράτη,αλλά και διακρατικά.

Και το ποδόσφαιρο έχει χρόνια αυτό το πρόβλημα και σε πλαίσιο κρατών και σε πλαίσιο διακρατικό.

Η Ευρωλίγκα μπήκε ήδη σε αυτή την τροχιά και όσα βλέπουμε στα γήπεδα δεν είναι καθαρά αθλητισμός εκτός εξαιρέσεων.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το Πρωτάθλημα Ελλάδας και το Πρωτάθλημα Ευρώπης αφού μάλλον αιφνιδίασε τους πάντες με τον Κέντρικ Ναν…

Αρα χόρτασε!Και αν ο ίδιος νιώθει πεινασμένος,κι αν έχει και άλλες στοχεύσεις και επιζητεί και πάλι το Πρωτάθλημα,όπως δήλωσε ο Αταμάν δεν σημαίνει ότι θα του επιτραπεί να το ξαναπάρει.

Αυτό ήταν ξεκάθαρο στο Παρίσι.Η διαιτησία ήταν απλώς διατεταγμένη στην σκοπιμότητα που όριζε ότι ο ΠΑΟ έπρεπε να χάσει οπωσ-δήποτε.

Οι άγνωστοι νέοι διατητές την πάτησαν καθώς σε κάποια στιγμή έδωσαν τεχνική ποινή σε κρίσιμο σημείο στον Αταμάν.Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι διακότεται αυτόματα.Αυτοί το άφησαν να συνεχιστεί και τότε έδωσαν και αντιαθλητικό (ανύπαρκτο)φάουλ σε βάρος του ΠΑΟ.

Με ένα σμπάρο …5 τρυγόνια!Η  Παρί ήταν μπροστά 5 πόντους και θα έφταναν στους τρεις με τον ακρωτηριασμό που επεχείρησαν στον Μήτογλου!Εμεναν ακόμα 3,5 λεπτά άρα αντίο νίκη της Παρί.Με τα 5 τρυγόνια βρέθηκε στην ίδια φάση με 10 πόντους μπροστά.

Τα ίδια σφυρίγματα συνεχίστηκαν.Και παρόλα αυτά ο ΠΑΟ έχασε μόνο με 4 πόντους: 84-80!

Πάντως οι δυο νέοι απο το ΝΒΑ,οι Τούρκοι Γιουτσεβέν και Οσμάν ήταν φανερά εκτός τόπου και χρόνου και έπαιξαν ελάχιστα…

Προφανώς τον πήγαιναν και για ήττα με…15 και βάλε πόντους.

Με 21 πόντους κέρδισε ο Ολυμπιακός την εντελώς αδύναμη φέτος  εκτός έδρας Αρμάνι στο ΣΕΦ και φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι πεινασμένος και από τα σουπερ φαβορί για να πάρει πρωτάθλημα Ευρώπης,αν οι σκοπιμότητες δεν βάλουν στοπ σε νέο πρωτάθλημα σε ελληνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις.Και δεν είναι τυχαίες ούτε οι 30άρες (Λαύριο) στο ελληνικό πρωτάθλημα,ούτε οι 20άρες στο ευρωπαϊκό.

Βέβαια ήττες όπως της Ρεάλ εντός και εκτός Ισπανίας ή νίκες όπως η συντριπτική του Ερυθρού Αστέρα(Σφαιρόπουλος) στην Πόλη επι τις Φενέρ του Σάρας μπορεί να είναι εκτός των υπολογισμών και να φέρουν,όπως πέρυσι ο ΠΑΟ,ανατροπές σχεδίων…